SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Doğu Ve Güneydoğu’nun Yıldız Güreşcileri Tatamiye İndi

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Karate Federasyonu’nun ‘81 İlde Karate’ hedefiyle başlattığı proje kapsamında yer alan Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası, 22-23 Ağustos günlerinde Batman’da yapıldı. Karateye yeni başlayan sporcular, ilk turnuva deneyimlerini yaşadı.Son yıllarda yükselen başarı ve istikrar grafiği ile karatede dünyanın sayılı ülkeleri arasında gösterilmeye başlanan Türkiye, ülke sınırları içerisinde de yayılmaya devam ediyor.

 

 

Lisanslı sporcu sayısı 150 bin barajını geçen Türkiye Karate Federasyonu, ‘81 İlde Karate’ hedefiyle doğu ve güneydoğu bölgelerinde projeyi başlattı. Proje kapsamında düzenlediği Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın ikincisi, 22-23 Ağustos günlerinde Batman’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

 
Atatürk Spor Salonu’nda yapılan organizasyona davet edilen Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kilis, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van’dan toplam 423 sporcu katıldı. 1997 ile 2007 arası doğumlu sporcuların katılım gösterdiği müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapıldı. Sarı ve üstü kuşak sporcularının yer alacağı mücadeleler sonunda katada 10, kumitede ise 22 siklette madalya dağıtıldı.

 
“ÇOCUKLARIMIZ SPORA YATKIN”
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geçtiğimiz yıl başlatılan proje ile karate sporunun yapılmadığı illere antrenör görevlendirdiklerini belirterek, “Bütün Türkiye’de olduğu gibi bu bölgelerimizdeki çocuklarımız da spora yatkın. Çocuklarımız, sadece karate değil, spor ile tanışırsa ülkemize ve milletimize daha faydalı bireyler olur. Yeter ki onların spor ile ilgilenmeleri için ortam oluşturulsun” dedi.

 
“ÇOCUKLAR ENERJİLERİNİ KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE SPOR YAPARAK ATACAKLAR”
Bölgedeki sporcuları bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini vurgulayan Delihasan, “Biliyorsunuz, çocuklarımızda bir enerji var ve bir şekilde atmaları gerekiyor. Ya başıboş hareket edip atacaklar ya da kontrollü bir şekilde spor yaparak atacaklar. Spor yaptıkları takdirde kendi kazanımları olacak. Özgüvenlerini kazanacaklar. Ruh ve beden sağlıkları daha iyi seviyelere gelecek. Yarın belki aralarından Milli sporcular çıkacak. Bazıları da meslek olarak yapacak, bu işten ekmek kazanacaklar” diye konuştu.

 

 
“SPORUN İYİSİ, KÖTÜSÜ YOKTUR”
Federasyon Başkanı Esat Delihasan, sporu amaç değil, araç olarak gördüklerini ifade ederek, “Sporun iyisi, kötüsü yoktur. Spor yapan çocukların okulda daha başarılı olduklarını görüyoruz. Çünkü disiplinli bir şekilde, programlı çalışmayı öğreniyorlar. Asıl hedefimiz, bu bölgedeki çocuklarımızı spor ile toplumumuza faydalı iyi bireyler olarak kazandırmak istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]