SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İMKANDER’den yetimlere sünnet şöleni

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de sığınmacı olarak yaşayan muhacir çocuklar İMKANDER tarafından organize edilen bir törenle sünnet ettirildi.

 

 

 

Ülkelerindeki savaş ve iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye’ye sığınan muhacir ailelerin çocukları düzenlenen bir törenle sünnet ettirildi.

 

Yenibosna Safa Hastanesi’nin desteği ve insani yardım derneği İMKANDER’in düzenlediği bir organizasyonla farklı halklara mensup 41 çocuk sünnet oldu.
Özer: “Muhacirler Kardeşimizdir”
İki gün süren organizasyonda birinci gün 1 yaşın altındaki çocuklar sünnet ettirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İMKANDER Başkanı Murat Özer, Türkiye’de son günlerde özellikle Suriyeli muhacirlere yönelik asla kabul edilmesi mümkün olmayan ırkçı saldırılar gerçekleştiğini ifade ederek düzenledikleri bu programın sembolik olarak buna bir cevap teşkil ettiğini söyledi. Özer: “Bizler Hz. Muhammed (s)’e evsahipliği yapan Medineli ensar gibi hareket etmeli ve muhacir kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Bu bizim için hem İslami hem de insani bir sorumluluktur. Halkımızı zor durumdaki kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya ve bu çocuklarımızın ellerinden tutmaya çağırıyorum. Bugün elimizdeki imkanlar sebebiyle bu sayıda çocuğumuzu sünnet ettirebildik. Fakat derneğimize Suriyeli, D. Türkistanlı, Özbek ve Kafkasyalı çok sayıda muhacir ailesi daha başvurdu. Kısa zaman içinde bu çocuklarımızı da sünnet ettireceğiz” dedi.

 

 
Safa Hastanesi doktorlarından Op.Dr. Cabbar Sarı ve Op. Dr. Yavuz Güler yönetimindeki bir tıp heyeti tarafından yapılan sünnet töreninde hastane çalışanları da fedakarane bir şekilde çalıştılar.

 
Dr. Güler: “Kardeşlerimizle Dayanışma İçinde Olmalıyız”
Çocukların önemli bir kısmının 1 yaşın altında olmasının tıbbi açıdan işlerini kolaylaştırdığını vurgulayan Op. Dr. Cabbar Sarı, bebeklerde sünnet sonrası iyileşmenin çok çabuk gerçekleştiğini ve çocukların da her hangi bir travma yaşamadığını söyledi.

 
Kafkasya, Ortaasya, Suriye ve Doğu Türkistan gibi bölgelerden ülkemize gelen muhacirlerle dayanışma içinde olunması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Yavuz Güler ise şöyle konuştu: “Bugün bu etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu çorbada tuzumuz olduğu için seviniyorum. Her zaman bu birliktelikte varız. Muhacirler bizim din kardeşimiz.

 

Türkiye halkı kardeşlerine sahip çıkmalı”
Sünnet şöleni sonunda İMKANDER gönüllüleri hastanede personele ve hastalara lokum dağıttılar. Muhacirler anneler de mutlulukları ifade ederek, bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ettiler. Dernek önümüzdeki günlerde yeni bir sünnet organizasyonu daha gerçekleştirecek.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]