SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gazzeli yaralılar Türkiye’de

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gazze’den tedavi amaçlı Türkiye’ye getirilen yararlılarla ilgili, “Bugün sayı biraz daha fazla olacaktı, 40 civarı olacaktı ama oradaki formaliteler, engellemeler çok fazla” dedi.

 
İsrail saldırılarında Gazze’de yaralanan 18 Filistinli tedavi amacıyla Türkiye’ye getirildi. Yaralıları Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yetkililer karşıladı.

 
Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bugün Türkiye’ye getirilen yaralı sayısının daha fazla olacağını belirterek, “40 civarı olacaktı ama oradaki formaliteler, engellemeler çok fazla. Yani bunların iznin alınması kontrolü, İsrail tarafından. Ancak 18’i getirilebildi. Diğerleriyle ilgili o çabalarımız sürecek” şeklinde konuştu.

 
Ramazan ayı boyunca ve bayram günlerinde Gazze’de acı günler yaşandığına dikkat çeken Atalay, Türkiye’nin de en yakından onların acısını hissettiğini belirtti. Atalay, oraya insani yardım gönderme çabası içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

 
“Hamdolsun ciddi şekilde de insani yardım gönderdik. Şimdi de tabii orada bu İsrail’in bombalamaları sonucu çok sayıda yaralı var. Bu yaralılardan durumu ağır olanlardan bir kısmını Türkiye’ye getirme çabası içindeyiz. Yaklaşık 200 yaralıyı Türkiye’ye getirme yönünde bir plan yapıldı. Kurumlarımız koordinasyon içinde bu iş ile ilgili Sağlık Bakanlığımız, AFAD, TİKA, Kızılay hepsi bir koordinasyon içinde ayın 11’inde 4 ağır yaralı Sağlık bakanlığımızın ambulans uçağı ile getirilmişti. Bugün de 18 yaralı bu gördüğünüz C-130 tipi uçakla getirilmiş durumda. Biz bunların hızlı şekilde hastaneye sevkini arzu ettik ve hızlı şekilde ambulanslara taşınıyor. Bunlardan 5’i çocuk, bir tanesi hamile bir bayan. Bu yaralılardan durumu epeyce ağır olanlar var.”

 
Atalay, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Bugün sayı biraz daha fazla olacaktı. 40 civarı olacaktı ama oradaki formaliteler, engellemeler çok fazla. Yani bunların iznin alınması kontrolü, İsrail tarafından. Ancak 18’i getirilebildi. Diğerleriyle ilgili o çabalarımız sürecek” dedi.

 

“ACİL HASTA TRANSFER İŞLEMLERİMİZ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaralıların transferinin çok iyi planlanmış olmasına rağmen bugüne kadar ancak 22 yaralının Türkiye getirilebildiğini belirtti. Bugün gelen yaralılarla ilgili gelmeden önce tedavi yol haritasının belirlendiğini ifade eden Müezzinoğlu, yaralıların tedavisine bu akşam itibariyle başlanacağını dile getirdi.

 
Pazartesi günü Türkiye’ye gerilen 4 yaralının da tedavisine devam edildiğini ve tedavilerinin son derece başarılı devam ettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, “Bugün yaralılarla birlikte gelen 15 refakatçinin da gerek konaklama gerekse tercüman ihtiyaçları, her türlü sosyal ihtiyaçları karşılanmış durumda. Temennimiz bir yandan bunları tedavi ederken, diğer taraftan da tedavi ihtiyacı olan diğer hastalarımızın da, yaralılarımızın da bir an önce gelmesini, bu kurulan köprünün çok hızlı çalışarak oradaki yaralılarımıza şifa sunmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Müezzinoğlu, 1 ağır yaralı dışında diğerlerinin tedavilerinde çok olağanüstü sıkıntı yaşamadan tedavilerinin yapılacağını ve evlerine gönderileceğini belirterek, şunları kaydetti:

 
“Türkiye’nin hasta transferinde gediği nokta dünyaya örnek gösterilecek boyutta. Dün akşam itibariyle, Zaho’da yaralanan Amerikalı gazetecinin de gece Silopi’ye transferi ve sonradan da İstanbul’a tedavi için getirilişinde de yine Türkiye’nin acil hizmetleri sunumunda yakaladığı bizi mutlu eder ve dünyaya örnek olacak hasta acil transfer işlemlerimizi de bu milletin başarısı olarak ifade etmek isterim”.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]