SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Derbent İftarından Ortak Barış Çağrısı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sarıyer Belediyesi tarafından Derbent Mahallesi sakinleri için iftar sofrası kuruldu. Derbent Hatemoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde verilen iftar yemeğine katılan binlerce Derbentli bir sofrada buluşarak, oruçlarını açtılar. İzzet Baysal Huzurevi sakinlerinin de katıldığı iftar yemeğinde konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Derbent Mahallesi Muhtarı Aydemir Görmez, Ortadoğu’da yaşanan savaş nedeniyle barış çağrısında bulundular.

 

Derbent’te verilen iftar yemeği öncesinde Halk Eğitim Müdürlüğü’ne ait binanın bahçesinde Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyi yerinde gözlemleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha sonra Kral FM’de canlı yayına katılarak, Sarıyer’de sürdürülen çalışmalar ve projelerden bahsetti.

 

Derbent Mahallesi’nde geniş katılımın sağlandığı ve yemek duası ile başlayan iftarda konuşma yapan Derbent Mahallesi Muhtarı Aydemir Görmez, “12 ayın sultanı olan Ramazan ayını ülkemizde huzur ve barış içinde kutluyoruz. Ama ne var ki, Müslüman ülkelerde Filistin’de, Er Rahman’da, Gazze’de Siyonist İsrail yönetiminin yapmış olduğu katliamların bir an önce durmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum” dedi.

Ramazan ayının insanlığa barış ve huzur getirmesini dilediğinin altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ramazan ayının geleneğinde olduğu gibi sadece İslam alemine değil, dünyaya barış getirmesini diliyorum. Ortadoğu’da çocukları kimsesiz bırakmanın, çocukları öldürmenin, başta savaş çığırtkanları olmak üzere kimseye faydası olmadığını tarih bize hep göstermiştir. Toplumları birbirine kırdırmanın kimseye fayda getirmeyeceğinin bilinmesi gerekiyor.

 

Onun için bu savaşların bir an önce durması, insanlar arasında ki barışın tesis edilmesi acilen gerekir” şeklinde konuşurken uyuşturucu konusuna da değindi. Başkan Genç, çocukların geleceğini karartan uyuşturucuya karşı ortak bir savaş başlattıklarını ve gençlere sahip çıkma, yarınlarına sahip çıkma konusunda birlik ve beraberlik çağrısına herkesin kulak vermesini dilerken, mahallenin çocukları da pankartlar açarak uyuşturucuya hayır dediler.

 

Derbent’te düzenlenen iftar yemeğine Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

İSTİNYE’DE TÜRKÜ ŞÖLENİ

Sarıyer Belediyesi tarafından İstinye Tersane alanında düzenlenen konserler kapsamında sahne alan TRT Sanatçıları Zafer Gündoğdu, İbrahim Can ve Aysun Güntekin, kendilerini dinlemeye gelen Sarıyerlilere türkü ziyafeti yaşattılar. Sarıyerlilerle birlikte konseri büyük bir keyifle izleyen Başkan Genç, “Sarı Gelin” türküsüne istek yaptı.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]