SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Abubekir Taşyürek’ten CHP’li Sağlam’ın İETT eleştirilerine yanıt

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Meclis Toplantısı’nda CHP’li Hakkı Sağlam’ın İETT ile iddialarına tepki gösteren AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, kesin rakamlarla yalanladı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı 5. Birleşimi’nde İETT tartışması yaşandı.

204 Madde’nin görüşüldüğü Meclis Toplantısı’nda 2013 Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Murakıp Raporu hakkında söz alarak İETT 2013 yılı Kesin Hesap Raporu üzerine bir konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam’ın iddialarına, AK Parti Grubu’ndan itiraz geldi. Hakkı Sağlam’ın kesin hesap tartışılırken rakamlardan bahsetme yerine, İETT’nin içyapısını eksik ve yanlış bilgilerle ortaya koymak isteyince, kendisine AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek kesin rakamlarla cevap verdi.

ibb_tartisma3

PERSONELİN PSİKOLOJİK DURUMU

Konuyla ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, “İETT hizmet edemeyecek bir noktaya taşınmıştır sayenizde. İktidar sayesinde. İETT İstanbul’da iyi hizmetler sunarken, hiç ihtiyaç yokken, gerek yokken Otobüs AŞ diye bir firma kurulup, kaynaklarda buraya taşınarak bir nevi hizmet edinemeyen bir duruma getirilmiştir. Öte yandan İstanbul trafiğindeki keşmekeşi göz önünde aldığımızda personelin psikolojik durumunu rahatlatmak açısından haftalık, aylık ve yıllık dinlenmelerinin sağlanması lazım” diye konuştu.

CHP Grubunun İETT kesin hesabıyla ilgili iddiaları üzerine bir söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, şunları söyledi:

Hakkı Bey’in konuştuklarının İETT 2013 kesin hesap bütçesiyle ne ilgisi var? Burada kesin hesap konuşuyoruz, en azından rakamların konuşulması lazım. İETT’nin kesin hesap rakamlarına şöyle bir baktığımızda başarı grafiğini görüyoruz. Bir kere plan bütçesi yüzde 90 oranında gerçekleşmiş. Bu çok önemli bir başarı oranıdır. Diğer taraftan bir önceki geçmiş dış mali borçları yüzde 30 azaltarak bir başarı elde etmiştir. Yine kendi bütçesi içerisinde çok önemli özellik ifade eden sermaye giderleridir. Bu teknik ömrü bir yıl olan ve halk için yapılan giderler toplam bütçenin yüzde 40’ıdır. Bu rakam da belediye bütçeleri kesin hesap içerisinde önemli bir rakamdır. Dolayısıyla bu rakamlar doğruları ve bir başarı grafiğini ortaya koyuyor.

SAĞLIKLI BİR YAPIYA SAHİP

Diğer taraftan her zaman eleştirdikleri faiz oranları bir önceki yıla oranla yüzde 56 azalarak 40 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Buda rakamlarla ortada.

Ayrıca İETT’nin finansal tablosu bir bütün olarak ele alındığında sağlıklı bir yapısı olduğu görünmekte. Kesin hesap görüşmelerinde finansal tabloyu bu şekilde değerlendirdiğimizde İETT’nin İstanbul’a kendi formasyonu noktasında gerekli katkılarda bulunduğunu, kendi imkanlarıyla ve kendi dinamikleriyle 2012-2013-2014 yılı içerisinde 1705 tane yeni aracın alınıp İstanbul halkının hizmetine sunulduğunu somut olarak görüyoruz. Bu başarının arkasındaki, başta İETT Genel Müdürü olmak üzere tüm personelini tebrik ediyorum.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]