SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hızlı Tren Pendik’te

Yayınlanma:
ABONE OL
Hızlı Tren Pendik’te

İstanbul Ankara arasında çalışacak olan Yüksek Hızlı Tren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor. Hızlı tren, Pendiklilere hayırlı olsun.

 

İstanbul Ankara arasındaki 6 saatlik otobüs yolculuğunu çok, 270 liralara varan uçağı pahalı buluyorsanız?  3,5 saatlik yol ve 60 liralık bilet ile Yüksek Hızlı Tren hizmetinizde.

 

Otobüs fiyatında bilet, uçak hızında sürat ev konforunda seyahat sunan hızlı tren,. Dünya kenti İstanbul ile Ankara’yı bir birinin ilçesi mesafesine getirip, her iki kente de önemli bir ivme kazandıracak. İç ve dış turizm hareketlenecek. En büyük hareketse öğrenci camiasında olacak. Sağlık ve turizm bu işten önemli bir kar elde edecek.

 

Ankara’da oturup, İstanbul’da, İstanbul’da oturup, Ankara’da bir üniversiteyi yazmak isteyen öğrenciler bu illeri rahatlıkla yazabilecek.

 

Pendikli öğrenciler; Kocaali, Bilecik, Eskişehir ve Ankara’daki her hangi bir üniversiteye İstanbul’daki bir üniversiteye gider gibi gidecek. Sabah 7’de trene binip okula giden öğrenci, akşam 8’de evinde olacak.

İş adamları, işlerini daha kolay ve daha süratli bir şekilde takip ederek zamandan kazanırken çalışan kesim, nerede ikamet ederse etsin Ankara veya İstanbul’un herhangi bir yerinde çalışma imkânı bulacak.

İstanbul’a gelen turistler, hızlı tren ile günü birlik Ankara’ya, Ankara’dakiler İstanbul’a gelecek. 30 Ağustos Zafer Bayramını Ankara’da izlemek isteyen İstanbullu, 10 Kasımda Anıtkabir’de Atatürk’e saygısını sunup aynı gün geri dönecek

 

Mesela ben Pendik’ten trene binip; sınıf arkadaşlarımdan Bilecik’te ikamet eden Merhum Skoda Niyazi Kazancı’nın yetimlerini, Adapazarı’nda baharatçılık yapan Abdullah Soycan’ı ve Ankara’da öğretmen olarak çalışan Nebahat Baran’ı bir gün içersinde ziyaret Pendik’e geri döneceğim.

 

Eskişehir’de Porsuk çayı kıyısında sabah kahvaltısı yapan Pendikli Fatoş Elvan Hanım; aynı gün Ankara’da öğlen yemeği yiyip, akşam Çamlıca tepesinde İstanbul boğazını seyrederken çayını yudumlayabilecek.

Pendik’i İstanbul’un kapısı yapan hızlı tren, İstanbul’dan Ankara’ya gidenler ile Ankara’dan İstanbul’a gelenlerle dolup taşarken; Pendik’in eğlence, dinlenme ve alış veriş mekânlarında vakit geçirip Pendik ekonomisine can katacaklar.

 

Pendik’te Otel, sağlık, giyim, gıda, lokanta, eğlence gibi onlarca sektör tavan yapacak. Arsa fiyatları ikiye üçe katlanırken, daireler değerlenecek. Ev kiraları ile çarşı pazar zam görecek. Parası ve pulu olanın kesesinin dolup taşacağı Pendik’te tek olumsuzluk alt gelir gurupları ve trafik sıkışıklığında yaşanacak.

 

Pendik Ankara arasını 3,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren hattı Pendik başta olmak üzere İstanbul ve Ankara’ya hayırlı olsun diyor. Başbakan Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanlığına, Devlet Demiryolları mensuplarına, inşatta çalışan işçi ve mühendislere ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]