SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yerel Basından CHP’li Altınok Öz’e kınama!

Yayınlanma:
ABONE OL

Altınok Öz’ü kınıyoruz!

Nezaketsizlik, hakaret dili, kibirli, boş vermişlik daha ne olsun!

Evet bu kelimeler, Kartal Belediye Başkanlık makamını bugünlerde temsil eden kişiyi tarifimdir.

Asabi, kindar, nefret duygularına esir olmuş bir profil sergilemektedir. Kartal halkını yönetmek için o makamı meşgul eden zat, belediyecilikteki başarısızlıklarını örtmek için, her daim yaptığı gibi çeşitli suçlular ilan ederek topu taca atıp gündemi meşgul etmektedir.

Nasıl bir belediye başkanıdır ki Kaymakam dahil, kendi partilileri ile, kentin yerel basını ile, spor camiası ile siyasi muhalefet ile her zaman kavga ve sürtüşme içindedir.

kartal-belediye-baskanini-kiniyoruz

Kartal Belediye Başkanlığı tarafından gazetemiz adına geçtiğimiz hafta basın toplantısına davet maili geldi, akabinde Basın Yayın Müdürlüğünden telefonla arayarak davet ettiler, ardından Kartal Belediye Basın yayın Müdürü Hüseyin Caner Güler arkadaşımız da arayarak Kartal Belediye Başkanının Yerel Basınla yapmayı düşündüğü basın toplantısına davet ettiler.

Evet 30 Mart seçimlerinden sonra basın ile yapacağı ilk toplantı olması hasebiyle özellikle de davet edilmemiz sebebiyle davete icabet ederek toplantıya katıldım. Sağlıksız bir ortamda gerçekleşen sağlıksız bir toplantıda sonuna kadar kalmanın bir anlamı olmadığından dolayı, toplantı devam ederken ben o ortamdan erken ayrıldım.

Yani seçim sonrası yeni dönem çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapılır, düşüncesiyle gittiğimiz toplantıda Belediye Başkanı tarafından nezaketsizlikle karşılaştık, yani bir söz vardır ya; “ Adam bildik köy yolu sorduk” ne bilelim kin ve nefret kusulacağını…

Toplantıda oturma ortamı hiç uygun bir ortam değildi. Bir cafe de havuzun yanında uzun bir masa düzeni şeklinde oturulmuş ses düzeni sağlıklı değil, konuşulanların bir çoğunu duyamadım, derken toplantı başladı güya. Belediye Başkanı konuşmaya başladı duyabildiğimiz kadarıyla; “ Evet ilk dönemi kazasız atlattık, ikinci döneme başladık. Benim anlatmak istediğim pek fazla birşeyler yok. Sizlerin sorularınız varsa veya ilk beş yılı sizler değerlendirin bakalım” diyerek soru almaya başladı.

Bundan sonrasını ses sorunu yüzünden çok net anlayamadım, ses kaydını çözerek dinlediğimizde ise konuşmasının genelinin kin ve nefret içerikli olduğunu anladık.

Yerel basını güya takip etmiyormuş, olabilir. Yerel basında bu sözlerden sonra gerekli tavrını belirler. Yerel basını takip etmediğini söyleyen kişi neden sadece yerel basınla toplantı yapar? Belkide bir çoğu kişi için bu toplantı son toplantıdır.

Konuşmasında, gazetecilere yönelik çirkin ifadeler kullanarak adeta kendisi aleyhinde hiçbir haber yapılmaması gerektiği mesajını vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Belediye Başkanı, kendisi hakkında olumsuz eleştiri haberi yapanlara tukaka derken, “Başkan Öz şöyle kahramanlık yaptı, Öz’üde sözüde iyi, yaşasın başkan, varol Başkan Öz, kralım sen çok yaşa” şeklinde haberler yapılsın istediği anlaşıldı.

İlk Haber Gazetesi sahibi Arslan Ariç‘i kastederek Soma Holding ile alakalı yaptığı haberi eleştirdi, hem eleştiriyor hemde haber hakkında kendisinin konuyla ilgili bilgi verilmesi noktasındaki “ rica ederim” ibaresine hakaretle, “ – sen kimsin dangalak rica ediyorsun, haddini bil. Cevap vermiyoruz tabi, muhatap değil. Ya adam gibi gazetecilik yapacak, ya da kim veriyorsa parayı, ona köpeklik yapacak” şeklinde cevap vermesi belediye başkanlık makamını temsil eden bir insanın kullanacağı ifadeler değil. Kaldı ki, gazeteci haber yaparken, ilgili makamdan konuyla alakalı bilgi almak için gönderdiği yazıda usül hatası varmış yokmuş ona bakmaz, usülden ziyade esas önemlidir.

Kartal’da gazetecilik yapan arkadaşlarında bu sözlerden sonra size karşı tavrını merak ediyorum doğrusu.

Konuştuğunuz sözler, çok büyük ayıp sayın başkan. Gazetecilere edep dışı ifadeler kullanacaksın, sonrada kendini haklı masum ilan edeceksin. Kartal ilçesinde meydana gelen her olumsuzluğun sebebi o kenti yöneten Belediye Başkanıdır. Başarısızlıklarınıza bir takım insanları malzeme yaparak kendinizi tatmin etmeye çalışıyorsunuz ama, nafile.

Özellikle yerel basına karşı gösterdiğiniz tavrınızdan dolayı sizi şiddetle kınıyorum.

Bu günlerde yerel basına karşı sergilediğiniz tavrınız iğrenç ötesi. Kartal’da yayın hayatını sürdüren yerel basın, İstanbul’un bir çok ilçesindekilerden çok daha meslek ilkelerine bağlı daha saygın bir konumda olduğunu belirtmekte fayda var sanırım. Yani yerel basınla kavgalı olan bir belediye başkanımı, yoksa yerel basınla dost olan bir belediye başkanı daha normaldir?

Kartalspor ile ilgilenmemesi hayırlı bir iş olmuş.

Kartalspor 1. Ligdeydi, Belediye Başkanı Altınok Öz, ne zaman ilgilenmeye başladıysa Kartalspor 1. ligden alt liglere düştü, Kartalspor perişan bir duruma düştü. Keşke hiç ilgilenmesiydi Kartalspor bu duruma düşmezdi. Öfkeyle kalkan zararla oturur” derler ya; öfkeyle kalktı zararla oturdu, ama olan Kartal’a oldu. Bu dönemde kimlerin canları yandı herkes herşeyi biliyor.

Keşke Kartal Belediyesi ile de ilgilenmese işler daha iyi yürür.

Şimdi gelelim bugüne Ramazan Ayını idrak ettiğimiz bugünlerde Kartal Belediye Başkanı, Kartal Yerel Basını ile nasıl bir diyalog içinde başladı, Ramazan’a yönelik nasıl mesajlar verdi.

İlgili haberi okumak için;

Kartal Belediye Başkanından hakaret dolu açıklamalar!

http://www.kartalgazetesi.com/32259-kartal-belediye-baskanindan-hakaret-dolu-aciklamalar 

 

Kartal Belediyesinin 5 yıllık Değerlendirme not ortalaması : – 0 –

Belediyenin performansını değerlendirmem ile ilgili yazımı http://www.kartalgazetesi.com/30559-altinok-ozun-bes-yillik-karnesi-lale-devri-sona-mi-eriyor okuyabilirsiniz.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kenan GÜLERCİ See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]