SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek, siyaset merdivenlerine sağlam basıyor! İBB Meclisi Grup Başkan Vekili seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeni dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediye İBB Meclisinde Ak Parti Grup Başkan Vekili seçilen Mali Müşavir Abubekir Taşyürek ile yeni sorumlulukları üzerine kısa bir söyleşi yaptık.

Abubekir Taşyürek, “CHP grubu ile istişare edip projelerin hayata geçirmesini kolaylaştıracak güzel işler yapmak azim ve niyetindeyiz.”

AK Parti İstanbul teşkilatlarının saygın ve sevilen isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Yeminli Mali Müşavir Abubekir Taşyürek, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili seçilerek yeni görevine başladı. AK Parti’de kuruluşundan bu yana aktif siyaset yapan deneyimli siyaset ve gönül adamı Abubekir Taşyürek, belediye meclisinde örnek davranışlarıyla öne çıkan bir isim.

  abubekir-tasyurek-tek-b

Evet Abubekir başkanım; öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. İstanbul’da deneyimli ve bir o kadar da etkili siyasetçisiniz. Geçen dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanı idiniz, bu dönem ise İBB AK Parti Grup Başkan Vekili oldunuz. Her ikisi farklı görevler olsa da yine meclisin içindesiniz. Bu yeni meclis dönemini ve yeni görevinizi bize anlatır mısınız?

Taşyürek, “Yeni dönemi ve yeni görevi şöyle anlatmaya çalışayım. Tabi her şeyden önce biliyorsunuz, İstanbul 14 milyonu aşan nüfusa sahip çok önemli bir dünya kenti. Hani çokça söylenen Napolyon’a atfedilmiş bir söz var. Onun “dünya tek ülke olsa, başkenti İstanbul olurdu” dediği sözlenir. Napolyon’un bu söyleminin benzerlerini katıldığımız birçok uluslararası toplantılarında yabancı devlet adamları bile dile getiriyorlar. Bizzat şahidim. İstanbul’un büyüklüğünü ve önemini vurgulayan bu görüş dünyada genel kabul görüyor. İstanbul; insanlığın tarihi süreci içerisinde önemli bir yeri bulunan çok önemli bir dünya kenti. Bu önemli kentimize turizm, ulaşım, sağlık, kültür-sanat ve daha birçok alanda AK Parti merkezi ve yerel iktidarı tarafından son on yılda da çok ciddi yatırım ve hizmetler yapıldı.

14 milyonu aşan bir nüfusa sahip böyle önemli bir kentin belediye meclisine seçilmiş 310 kişiden biri olmak benim için bir şeref. Dünya markası bir mega kentte AK Parti Gurup Başkan Vekili olarak hizmet etmek çok önemli, bu bizim için bir onur ve gururdur.

Öncelikle meclis üyesi olmak, daha sonra da bu meclisin dinamiği olan iktidar partisinin grup başkan vekilliğini yürütmek çok önemli bir görev. Tabi biz burada iktidar partisi olarak bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada çok ciddi işler yapacağız. Meclisi sağlıklı bir şekilde çalıştırarak, İstanbul’a yapılacak hizmetlerin üretilmesinde muhalefettin görüşlerini ve yapıcı eleştirilerini mutlaka dikkate alacağız. Kendileriyle istişare edip projelerin hayata geçirmesini kolaylaştıracak güzel işler yapmak azim ve niyetindeyiz.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi, Türkiye’nin ikinci büyük parlamentosudur. Her ne kadar yerel parlamento olsa da 310 kişilik önemli bir meclistir. Böyle bir mecliste takdir edersiniz ki İstanbullulara hizmet etmek, burada iktidar partisinin başkan vekilliğini yapmak çok önemli bir görev. Bütün kardeş ve dostlarımızın dualarını bekliyorum. Rabbim utandırmasın. Tabi muhalefet her zaman daha kolaydır. Eleştirirsiniz, hayır dersiniz, eleştirecek bir şeyler bulursunuz. İktidar ise ağır bir sorumluluk taşır. Çünkü öncelikle mevcut yapıyı ve sistemi devam ettirmek zorunluluğu bulunmaktadır. Sistemin yürümesi, hizmetlerinin aksamadan devam etmesi, meclis çalışmalarının yürümesi gerekmektedir. Dolayısıyla böyle kritik çok önemli bir görevimiz var.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olması nedeniyle bütün dünyanın gözü, özellikle yerel belediyelerin gözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediye meclisinin üzerinde. Topbaş ikinci kez yine aynı göreve seçildi. Bütün dünyanın gözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde olduğunu düşünürsek, şeffaf belediyeciliği Türkiye’de ve dünyada örnek olacak şekilde icra eden bir partinin sorumlusu olarak görüşlerinizi alabilir miyiz?

Taşyürek, “Ben geçen dönem Sayın Kadir Topbaş başkanımızı temsil etmek için birçok kez yurt dışında bulundum. İstanbul’un dünya nezdinde çok ciddi bir itibarı var. Bir İstanbullu olarak bu güzel duyguya bizzat şahit oldum. Yani belirttiğiniz gibi dünyanın ve dünya yerel yönetimlerinin gözü İstanbul’da.

Onların proje olarak ortaya koyup dünya belediyelerine tavsiye ettiği projeleri, biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak birçoğunu hayata geçirmişiz. Ben gittiğim toplantılar da bunu gördüm ve çok mutlu oldum. Bizim siyasetimizin kaynağında yerel siyaset var. Dünya lideri, dünyada mazlumların, mağdurların umudu olan başbakanımız, yerel siyasetten gelen bir başarılı bir siyaset adamı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla bizlere hep örnek oldu.

Daha sonra hizmet bayrağını ondan devralan belediye başkanlarımız da her geçen dönem hedefleri daha da büyüterek İstanbul’u dünya ya örnek olan bir kent haline getirdi. Kısaca Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla yani Allah rızası için çıktığımız bu yolda aşkla, şevkle ve inançla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

AK Parti grubunda görevi devir alırken Türkiye’deki tüm siyasi partilere örnek olacak bir açıklama yaptınız. Belediye çalışmalarında Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ile istişare halinde olacağınızı, onlarında görüşlerini alıp çalışmalarınızı bu yönde sürdüreceğinizi söylediniz. Bunu söylerken amacınız neydi?

Taşyürek, “ Şimdi biz öncelikle demokrasiye inanan ve onu içselleştirmiş bir siyasi hareketiz. Şöyle ki bize göre demokrasi iki kanatlı bir kuştur. Bu kanadın birisi iktidar, birisi de muhalefettir. Sadece iktidarla demokrasi olmaz, sadece muhalefetle de demokrasi olmaz. Dolaysıyla demokrasi denen bu kuşun uçabilmesi için iki kanadının sağlıklı çalışması gerekir. Biz muhalefeti gerçekten çok önemsiyoruz. Özellikle onların yaptıkları yapıcı eleştirileri dikkatle dinliyoruz. Önceki ve ondan önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de muhalefetteki arkadaşlarımızın yapacakları makul değerlendirmeleri, eleştirileri dikkate alacağımızı belirtmek için o sözü kullandım. Sağ olsun CHP Grup Başkan Vekili arkadaşımız Ertuğrul Gülsever beyin müspet yaklaşımları ile inşallah yeni dönemde demokrasi şöleni yaşatacağız. Kavgasız gürültüsüz muhalefetin de görüşlerini alarak İstanbul’un lehine ne hizmet varsa meclisimizde hayata geçirmeye çalışacağız.

Son olarak Belediye Meclis Üyesi olduğunuz Arnavutköy teşkilatına, hem ofisinizin olması hem de bir Kadıköylü olarak, Kadıköy teşkilatına ve tüm İstanbul teşkilatlarına bir mesajınız var mı?

Ben AK Parti İstanbul teşkilatının muhtelif kademelerinde görev yaparak bu günlere gelen bir kardeşleriyim. İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, SKM Bölge Başkanlığı ve teşkilatımızın birçok biriminde görev yaptım. Dolayısıyla bütün teşkilatımızdaki kardeşlerimi çok severim. Onlarda beni çok severler. Benim insanlara yakın sıcak bir yönüm olduğunu herkesçe söylenir. Bunu az öncede ifade etmeye çalıştığım gibi halka hizmet ederek hakkın rızasını kazanmak amacıyla yaptığım için insanlarımızla olmak beni çok mutlu ediyor. Onlara hizmet etmek, varsa yaralarına merhem olmaktan da büyük mutluluk duyarım. Bu anlayış bana bir baba mirasıdır. Bu yeni dönemde İl Başkanımızın bu görevi bana tevdi etmesi inanıyorum ki bana olan güven ve inancının işaretidir. Bu vesile ile sizin aracılığınızla bana güven duyan teşkilatımızın şahsında İl başkanıma teşekkür ederim. Bende bu önemli göreve inşallah fazlasıyla layık olmaya çalışacağım.

ABUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR?

1960 yılında orta halli bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Abubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir.
Abubekir Taşyürek ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.1982 yılı haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı.
Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Abubekir Taşyürek, 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

Yılların birikimi ve başarılı bir meslek hayatı

1984–1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Abubekir Taşyürek, 1997 yılında TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı. Kamu Gözetim Kurumu tarafından yasal mevzuatta belirlenen sınavları başarıyla tamamlamasının ardından 2013 yılında “Bağımsız Denetçi” olarak yetkilendirildi ve konuya ilişkin Yetkilendirilenler Listesi’nde ilan edildi.
Kurucu ortağı ve Genel Müdürü olduğu Yeminli Mali Müşavirlik ve denetim şirketindeki çalışmaları yanında birçok Yeminli Mali Müşavirlik denetim şirketinde kurucu ortak olarak meslektaşlarıyla güç birliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekküllerde, Organize Sanayi Bölgeleri İktisadi İşletmelerinde ve TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından yönetim ve denetimine el konulan firmalarda Yeminli Mali Müşavir, mali danışman ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Abubekir Taşyürek ’in muhtelif mesleki dergilerde ve gazetelerde çok sayıda mesleki yazıları yayınlandı.

Her zaman milletin değerlerinden yana net bir siyasi duruş

Sivil, demokrat ve katılımcı siyaset inancını ülkemize olan hizmet aşkıyla bütünleştirerek AK Parti saflarında siyasete atıldı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşler’den sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı (2007–2008) ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi.

Hizmet destanlarının yazıldığı İBB’ de ciddi bir belediyecilik tecrübesi

2009 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Abubekir Taşyürek, 2009 yılından beri teşkilatı tarafından güvenle kendisine tevdi edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini yürüttü. 2014 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Arnavutköy İlçesinden meclis üyesi seçilen Abubekir Taşyürek, Arnavutköy Belediye Meclisi Meclis 1.Başkan Vekilliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanı olarak görevini yürütmektedir.
Anayasal bir kurum olan Türkiye Belediyeler Birliği delegesi de olan Abubekir Taşyürek, söz konusu birliğin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında eğitimci olarak ta görev yaptı. Meclis çalışmalarında özellikle bütçe, denetim konularında yaptığı teknik eleştirilerle CHP’li belediyelerin korkulu rüyası oldu.

Sivil Toplum Kuruluşları

Sivil toplum kuruluşlarının sosyal hayatımızdaki önemine yürekten inanan Abubekir Taşyürek, Birlik Vakfı Mali Müşavirler Kulübü, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik), Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATÜN), Kadıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Maltepe Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü (kongre üyesi) Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, ER-VAK Erzurum Kalkınma Vakfı, TÜRK KIZILAYI Ataşehir Şubesi, Türkiye YEŞİLAY Cemiyeti, Türk-Azerbaycan Dostluk, Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu başkanı, üyesi, mütevelli heyet üyesi ve temsilci olarak aktif görev aldı.

Mutlu, huzurlu ve sıcak bir aile

Çalışma, sivil toplum ve siyaset hayatındaki başarılarının altında yatan temel unsuru “mutlu, huzurlu ve sıcak bir aile” olarak açıklayan Abubekir Taşyürek ’in, ikisi erkek biri kız olmak üzere üç evladı ve bir torunu bulunuyor.

Röportaj ve fotoğraflar: Hüseyin Adil Yelkenci

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]