SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sekmen, hiç seçim kaybetmedi tarihe geçti…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal siyasetinin efsane ismi, şimdi ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in 29 yıla sığan müthiş bir başarı öyküsü…

ÖZEL HABER

 

 

ERKHABER / ERZURUM –   30 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 58’lik oy oranıyla 5 yıl süreyle Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu zaferiyle kırılması neredeyse imkansız bir rekorun da sahibi oldu.

 

ERKHABER Dergisi’nin ikinci sayısında yer alan özel habere göre, siyasete 1985 yılında Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başlayan Sekmen, 29 yıl içerisinde müthiş bir yükseliş gösterdi. Sekmen, 29 yıl içerisinde 3 farklı yerde belediye başkanı olarak tarihe geçti. Başarılı siyasetçi aynı süreçte iki dönem de milletvekilliği yaparak, siyasi hayatında farklı bir heyecanı da yaşamış oldu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Görüş geleneğinden yetişen bir siyasetçi. 1985 yılında Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak siyasete giren, 1989 yılında da Refah Partisi Kartal İlçe Başkanı olan Mehmet Sekmen, eski başbakanlardan ve Milli Görüş’ün siyasi lideri Necmettin Erbakan’ın yakın ekibi arasına girmeyi başardı.

 

NURETTİN SÖZEN’E RAĞMEN SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

 

Kısa sure içerisinde yıldızı parlayan Sekmen, ilk olarak 1992’de Samandıra Belde Belediye Başkanı seçildi. Burada oldukça başarılı bir süreç geçiren ve İstanbul’un CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı NurettinSözen’in tüm engellemelerine rağmen Samandıra’ya tamamen kendi imkanlarıyla baraj yaparak, beldenin su sorunu çözerek tüm dikkatleri üzerine çeken Sekmen, sadece iki yıl sonra yapılan yeni seçimde bu kez Kartal’dan aday oldu. Mehmet Sekmen, sol düşüncenin kalesi olarak bilinen Kartal’ı hem de Refah Partili bir aday olarak kazanarak, siyasi yaşamındaki başarılara bir yenisini daha ekledi.

 

Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in bu dönemdeki yol arkadaşı ise aynı tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan oldu.

 

O DA 28 ŞUBAT MAĞDURLARINDAN

 

Bugünün Başbakanı Erdoğan ile o yıllarda son derece uyumlu bir çalışma süreci geçiren Sekmen, 1999 yılında ikinci kez aday olduğu seçimlerden yine zaferle ayrıldı. Sekmen’in ikinci dönemi ise 28 Şubat sürecine denk geldi.

Refah Partisi’nin kapatılıp, Fazilet Partisi’ne dönüştürüldüğü, Erbakan Hükümeti’nin düşürüldüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’teki bir toplantıda okuduğu şiir yüzünden tutuklandığı yıllar Sekmen için de hiç de kolay geçmedi.

28 Şubat’ın kurbanlarından biri olan Sekmen, seçimlere kısa bir sure kala 28 Şubat post modern darbesinin ardından göreve gelen yeni hükümet tarafından çeşitli nedenlerle görevinden alındı.

 

ERDOĞAN’I HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

 

Ancak Sekmen tıpkı yol arkadaşları gibi yılmadı ve “yola devam” dedi. Cezaevinden çıktıktan sonra yeni bir siyasi oluşum için harekete geçen Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarından biri olan Mehmet Sekmen, 2002 yılında AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçildi.

Sekmen, 2011 yılına kadar iki dönem milletvekili olarak görev yaptı.

Mehmet Sekmen’in Başbakan Erdoğan ile yol arkadaşlığı bu kez Erzurum’da devam etti. Erdoğan, 10 yıl AK Parti iktidarında yapılan tüm yatırımlara, harcanan trilyonlara rağmen Erzurum’u ayağa kaldıramayan AhmetKüçükler’e “tamam” diyerek, 29 yıllık yol arkadaşı Mehmet Sekmen’I Erzurum’a aday gösterdi.

 

HİÇ SEÇİM KAYBETMEDİ!

 

Siyasi yaşamında girdiği tüm seçimleri kazanan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da yüzde 58’lik oy oranıyla kazandı.

Böylelikle Mehmet Sekmen, 3 farklı yer ve 2 farklı ilde (belde-ilçe-büyükşehir) belediye başkanlığı yapan tek siyaset adamı olarak tarihe geçti.

 

MEHMET SEKMEN’İN BİYOGRAFİSİ

 

1958 de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyünde doğdu.İlkokula doğduğu köyünde başlayan Mehmet SEKMEN ,İstanbul Fatih İmamhatip lisesinden mezun oldu.İstanbul Üniversite İşletme Fakültesini bitirdikten sonra Ankarada Bankacılık ihtisasını tamamladı. Gençlik yıllarından bu güne kadar çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görevler aldı. Ülkenin yaşadığı siyasi tarihin en zorlu günlerini idrak eden ve bizzat o süreci yaşayan HER TÜRKİYE SEVDALISI gibi o da mefkuresinden asla vazgeçmeden istikrarlı bir biçimde bu hizmet sevdasını sürdürdü.

 

İş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başladı. 1985 yılından sonra Mali Müşavirlik ve özel sektörde holding finans yöneticiliği yaptı. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartalda 2. Dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti. 10 yıl Kartal Spor Klübü Başkanlığı yapan SEKMEN, Kartal Sporun altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Kartal Spor Güreş Klübü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti. 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22.Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı.

 

2003-2005 arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. Bu zaman aralığında sırasıyla Güney Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, ERZURUM’unda içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yaptı. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlüğü yapan SEKMEN halen bu görevine devam etmektedir.

Eğitim ve bilimin önemine binaen akademik alanıda ihmal etmeyerek, bütün bu yoğunluğun arasında İktisat alanında Yüksek Lisansına devam etmektedir. Yaklaşık yirmibeş yıldır, ülke meselelerine kendisini adamış bir birey olarak; ömrünün çeyrek asrını fiili hizmetlerle geçirmiş, İstanbul gibi karmaşık ve sürekli büyüyen bir metropolde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, uluslararası belediyecilik kriterlerini görev yaptığı Belediye Başkankığı süresince cesurca uygulayan bir başkan olarak hafızalardaki yerini almıştır. İnançlı ve maneviyatı yüksek bir gençliğin bu ülke için neler yapabileceğini anlatmaya çalışmış ve gençlik eğitimine bu bağlamda büyük katkıları olmuştur. Evli 4 dört çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]