SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da İmam Hatip Ortaokulunda okumanın dayanılmaz çilesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da aynı bahçe içinde iki farklı okul var ve öğrencileri de eğitim almaktadırlar.

Fakat bir okulda her şey yolunda giderken İmam Hatip Ortaokulunda ise ilkel bir durum yaşanıyor.

 

Kartal’da Zekeriya Güçer İlkokulunun eski binasının güçlendirilerek Kartal İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyet gösteren okulda öğrencilerde öğretmenlerde zor şartlar altında eğitim öğretim sağlamaya çalışıyorlar.

Kartal-İmam-Hatip-Orta-yeme

Bu okul İstanbul’un güzide ilçesi Kartal’ın merkezinde!

Öğrenciler için konteynerden yemekhane, Öğrenciler, yemeklerini okul binasının dışına kurulmuş olan konteyner içinde yiyebiliyorlar, konteynerin ücreti de velilerden toplanarak ödendiği belirtildi.

yemekhane-konteyner

Öğretmenler odası çok amaçlı, Hem yemekhane hem kütüphane hemde öğretmenler odası.

ogretmenler-odasi

Çocuklarımıza eğitim öğretim hizmeti veren öğretmenlerimiz çok amaçlı kullanılmakta olduğu belirtilen bir odada hizmet vermeye çalışıyorlar. Hem yemekhane, hem kütüphane, hemde öğretmenler odası.

Mudur-odasi-ikisi-bir-arada

Bir odayı iki müdür kullanıyor!

En ilginç kısmı ise Müdür odası, okulda sınıf yetersizliğinden dolayı hem müdür bey hemde müdür yardımcısı aynı odayı kullanmak zorundalar. Okul Müdürü Yasin Yıldız, “ Öğrencilerimize verdiğimiz eğitim hizmetimiz aksamasın da biz idareciler olarak aynı odayı iki kişide kullanırız, üç kişi de kullanırız” dedi.

Kartal-İHO--Yasin-yildiz

Veliler geciken İmam Hatip okuluna tepki gösterdiler

Veliler, “Bu duruma daha ne kadar dayanacağız” diyerek, 09.04.2013 Çarşamba günü saat:11.00’da Kartal İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde okul aile birliği görevlileri ve veliler toplanarak “okulun sorunları geleceği ve yeni yer isteği” konusuyla ilgili Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu ile görüşerek sıkıntılarını paylaştılar.

Kartal-İmam-Hatip-Ortaokulu

İki yıl önce vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yenisi yapılan Zekeriya Güçer Ortaokulu’nun eski binası güçlendirilerek, yenisi 2 yıl içerisinden yapılmak üzere Kartal İmam Hatip Ortaokulu olarak açılmıştı.
İki yıl geçmesine rağmen yeni okul hakkında hiç bir gelişme olmaması üzerine veliler yaşanan sorunları dile getirmek için tepki göstermeye başladılar. İmam Hatip Ortaokulu aile birliği ve öğrenci velileri okul bahçesinde toplanarak basın bildirisi okudular.
Kartal İmam Hatip Ortaokulu  bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Eğitim bir sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz ve yönetimi, Kartal İmam hatip ortaokulu müdürü Yasin Yıldız ve okul öğretmenleri hazır bulundular. Velilere hitaben konuşma yapan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, yeni okul için girişimlerde bulunduklarını ve bu konuda ellerinden geleni ziyadesiyle yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

okul-aile-mudur

Arslanoğlu, elimizden geleni yapıyoruz, en kısa sürede çözüme kavuşturacağız!

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Kartal ilçesinde de yaşanmakta olan bu 4+4+4 eğitim sisteminden kaynaklanan sıkıntıların ülkenin bir çok yerinde yaşandığını dile getirirken, çözüm noktasında ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kartal’da kısa zaman önce  göreve başladığı bilinen Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, hem 4+4+4 eğitime geçiş döneminin hemde İlçe Milli Eğitim binasının yeni binasına taşınması zorluklarla mücadele içinde kalmasına rağmen eğitim hizmetlerinin aksamaması için üstün bir performans gösterdiği bilinmektedir. Okul binalarının mevcut talebi karşılayamadığını dile getiren Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, “ -En kısa zamanda yeni okul binalarının devreye girmesiyle bu yaşanan sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Yaşanan sıkıntıların farkındayız, sayın Kaymakamımızın da destekleriyle, öğrencilerimizi de velilerimizi de rahatlatacak adımlar atmaktayız, biraz daha sabır istiyoruz” dedi.

Kartal İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Okul Aile Birliği açıkladığı Basın Bildirisi’nde;

“Devletimize güvenerek evlatlarımızı ülkemiz için faydalı bir vatandaş olsun diye Kartal İmam Hatip Ortaokuluna kaydettiren velileriz.
2012 yılında imam hatip ortaokullar gündeme geldiğinde, daha önce yıkılması düşünülen Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulunun ek binası Kartal İmam Hatip Ortaokulu olarak düşünüldü.
Kartal İmam Hatip Ortaokulu geçici olarak bu binada açıldı. Önce bir yıl, sonra iki yıl bu binada eğitim yapılacak dendi. Çocuklarımızın bu okulda ikinci seneleri. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Bugün gelinen noktada 20 derslikli okulda,698 civarında öğrenci okumakta ve tüm idari odalar, laboratuarlar, spor odaları, yemekhanemiz, kütüphanemiz, sosyal etkinlik salonları, konferans salonu, müzik salonu, mescitlerimiz sınıfa çevrildi. Okul binamız yetersiz, müstakil bahçesi yok, çocuklarımızın yaz-kış spor yapabileceği salonu yok, yemekhanesi yok, konferans salonu  yok. Çocuklarımız, kaymakam bey ve milli eğitim müdürü tarafından ödenme sözü verilmesine rağmen henüz parası ödenmemiş küçük bir konteynerin bahçeye kurulmasıyla oluşturulan yemekhanede (soğuk ve yağmurlu havalarda dahil) dışarıda sıra bekleyerek yemek yemektedirler.
Okulumuzun fiziki yetersizlikleriyle ilgili yaşadığımız birçok sıkıntıyı çeşitli vesilelerle ve çeşitli ortamlarda kaymakam beye ve üst birimlerimize yazılı ve sözlü olarak dile getirdik. Ancak her defasında “halledeceğiz, merak etmeyin” gibi ifadelerle geçiştirildik. Çocuklarımızın bu yılı da heba oldu. Korkumuz odur ki önümüzdeki sene de aynı sıkıntılar yaşanacak. Çünkü çözüm adına atılan hiçbir somut adım yok.
Bu konunun çözülmesi için veliler olarak burada toplandık ve yetkililerle -sonuç almak adına – yeniden görüşmek istemekteyiz.
Bizler geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın en temel insanî hakkı olan eğitimleri için çabalıyoruz. Devletin bizlere sunduğu “imam-hatip ortaokulunda eğitim görme” hakkını tıpkı normal ortaokullarda eğitim gören öğrenciler gibi eksiksiz olarak almak istiyoruz. Yukarıda belirtilen olumsuzlukların, sıkıntıların Kartal’daki yetkili makamlar tarafından giderilmesini beklemekteyiz ve bu da bizim en doğal hakkımız. Bu sıkıntıların halledilmesi noktasında sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse Milli Eğitim Bakanına, Başbakana ve Cumhurbaşkanına dertlerimizi, sıkıntılarımızı ulaştırıp çözüme kavuşturulmasını isteyeceğiz.
Bilgilerinize arz olunur…
Saygılarımızla,

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]