SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediye Meclisi, yeni dönem ilk toplantısını yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kartal’da yeni seçilen Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclis toplantısına seçilen 37 üye katıldı. CHP’nin 21, Ak Parti’nin 16 üye ile temsil edildiği ilk Meclis toplantısı basın ve kamuoyunun yoğun katılımıyla yapıldı.

 

30 Mart Yerel Seçimler sonrası Kartal’da yeni seçilen Belediye Meclisi, ilk toplantısını Kartal Belediyesi Yeni Hizmet binasında yaptı.  37 üyeli mecliste; 21 üyesi bulunan CHP Grubu; Gülcemal Fidan, Dila Damla Öner, Efrayim Deveci, Gökhan Yüksel, Nihal Korkmaz,  Cuma Ergünç, Yusuf Altay, Yücel Süslü, Perihan Sevim, Tuncay Şahan, Halil Şener, Taner Özdemir, Ali Ekber Şahin, Önder Turmuş, Gürbüz Çiftçi, Medet Kıskanç, Mustafa Yüksel, Hüsnü Yeşilyurt, Mehmet Tirgil, Selahattin Aksan, Hüseyin Tozkoparan ve 16 üyesi bulunan Ak Parti Grubu da;  Temel Yaz, Hüseyin Karakaya, Fatma Genç Ünay, Yunus Fırat Aydın, Ahmet Karakış, Müjdat Keçeli, Kubilay Salihvatandaş, Muhammer Bektaş, Nizamettin Altındaş, Filiz Dereci Elibol, Haydar Göksoy, Zekeriya Duranoğlu, Yüksel Gülhan, Nimet Çevik, Bayram Yöndem, Metin Bektaş’ın katılımıyla belediye meclisi ilk toplantısı  gerçekleştirildi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op Dr. Altınok Öz, yeni dönemdeki meclisin ilk toplantısında yaptığı konuşmada

demokrasinin gereği olarak halkın iradesiyle yeniden göreve başladıklarını belirterek, “Bir seçim geride kalmıştır. Seçim döneminde tansiyon yükselmiş ve alçalmıştır, umarım bu dönem Kartal için güzel çalışmalara vesile olacaktır. Güzel bir çalışma ortamı diliyorum. Halkın tercihi seçim sonucunda, Sosyal demokrat CHP’li bir belediyeden yana olduğu ortaya çıkmıştır. Kabullenilmesi biraz zor olmuştur, sandıklara yeteri kadar sahip çıkılmıştır, herhangi bir şaibe olmayacak şekilde Kartal’da bir seçim atmosferi yaşanmıştır. Geçen dönem yapılan hizmetler kitaplaştırılmıştır, eğer o kitabı okursanız neler yaptığımızı görürsünüz. Seçim meydanlarında heykel yapmaya kültür sanat faaliyetlerine devam edeceğimizi söyledik. Sosyal demokratların ana beslenme kaynağı kültür ve sanattır. Halkın bizden beklentisi de budur. Heykele ucube diyen zihniyetin heykeli ve sanatı anlaması biraz zor olur. Ama biz halkımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. Burası siyaset yapma yeri değil, Kartal’ın menfaatlerinin konuşulduğu bir yer olmasını diliyorum ve istiyorum.” dedi.

 

Başkan Altınok Öz, hukukun üstünlüğünde, çağdaş, katılımcı, barışçıl ilkeler doğrultusunda halkın beklentilerine uygun bir hizmet anlayışını devam ettireceklerini belirterek ikinci 5 yıllık dönemin başta Kartal halkı olmak üzere, herkese hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Başkanın konuşmasının ardından

saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden meclis toplantısında gündem maddelerine geçildi.

 

Gündem gereğince Belediye Meclis Divanı’na kâtip üye seçimine geçildi. Buna göre CHP’den Dila Damla Öner, Mustafa Yüksel asil, Gökhan Yüksel ve Önder Turmuş yedek üye seçildiler.

kartal-belediye-meclisi-top

Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan vekili olarak CHP’den Ali Ekber Şahin 1. Perihan Sevim 2. Başkanvekili olarak belirlendiler. Belediye encümenine CHP’den Selahattin Aksan, Gürbüz Çiftçi ve Nihal Korkmaz seçildiler.

 

 

KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ

 

İmar Komisyonu’na; CHP’den Dila Damla Öner, Cuma Ergünç ve Tuncay Şahan, Ak Parti’den de Nizamettin Altıntaş ve Hüseyin Karakaya seçildiler.

 

Hukuk Komisyonu’na; CHP’den Av. Perihan Sevim, Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Önder Turmuş, Ak Parti’den de Av. Muhammer Bektaş ve Metin Bektaş seçildiler.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’na; CHP’den Yusuf Altay, Gökhan Yüksel, Yücel Süslü, Ak Parti’den de Ahmet Karakış ve Filiz Dereci Elibol seçildiler.

 

Tarife Komisyonu’na; CHP’den Selahattin Aksan, Mehmet Tirgil ve Hüseyin Tozkoparan, Ak Parti’den de Zekeriya Duranoğlu ve Yunus Fırat Aydın seçildiler.

 

Çevre Komisyonu’na; Gürbüz Çiftçi, Tuncay Şahan, Perihan Sevim, Ak Parti’den de Kubilay Salihvatandaş ve Yüksel Gülhan seçildiler.

Sağlık Komisyonu’na; CHP’den Ali Ekber Şahin, Cuma Ergünç ve Medet Kıskanç, Ak Parti’den de Müjdat Keçeli ve Nimet Çevik seçildiler.

 

Gençlik ve Spor Komisyonu’na; CHP’den Tuncay Şahan, Halil Şener ve Selahattin Aksan, Ak Parti’den de Haydar Göksoy ve Yunus Fırat Aydın seçildiler.

 

Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Komisyonu’na; CHP’den Mehmet Tirgil, Selahattin Aksan ve Halil Şener, Ak Parti’den de Metin Bektaş ve Müjdat Keçeli seçildiler.

 

Afet ve Deprem Komisyonu’na; CHP’den Yücel Süslü, Halil Şener ve Mehmet Tirgil, Ak Parti’den de Hüseyin Karakaya ve Temel seçildiler.

 

Trafik Komisyonu’na; CHP’den Gürbüz Çiftçi, Medet Kıskanç ve Perihan Sevim, Ak Parti’den de Bayram Yöndem ve Yüksel Gülhan seçildiler.

 

Kültür ve Sanat Komisyonu’na; CHP’den Taner Özdemir, Önder Turmuş ve Yücel Süslü, Ak Parti’den de Fatma Genç Ünay ve Bayram Yöndem seçildiler

 

Marmara Belediyeler Birliği’ne,  CHP’den asil üye olarak; Op. Dr. Altınok Öz, Efrayim Deveci, Yusuf Altay, yedek üye olarak da Mustafa Yüksel ve Medet Kıskanç seçildiler.

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliğine’ne, CHP’den Asil Üye Olarak; Op. Dr. Altınok Öz, Hüseyin Tozkoparan, Yedek Üye olarak da Gürbüz Çiftçi seçildiler.

 

Tarihi Kentler Birliği ne’ne CHP’den Asil Üye Olarak; Op. Dr. Altınok Öz, Yedek Üye olarak da Dila Damla Öner seçildiler.

Kartal Belediye Meclisi ilk toplantısı, komisyon üye seçimlerinin belirlenmesinin ardından Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün, komisyon üyelerinin çalışmalarında başarılar dileğinde bulunmasının ardından sona erdi.

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]