SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Altınok Öz’ün beş yıllık karnesi! “Lale Devri” sona mı eriyor?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesini 2009 Mart ile 2014 Mart arası yöneten CHP’li başkan Altınok Öz dönemini şöyle bir değerlendirelim.

Bu beş yıllık dönemde, Kartal Belediyesini yöneten Opr. Dr. Altınok Öz halka hizmet anlamında acaba nasıl bir yönetim anlayışı sergiledi?

2009 yılında Kartal, Kentsel Dönüşüm projeleri ile ülke çapında adından söz ettiren bir kent idi.

Başkan Arif Dağlar döneminde kazandırılan yatırımlar bakımından Kartal, ilçe olarak altın çağını yakalamıştı. Yani en iyi yatırımları Arif Dağlar döneminde kazandı.

altinok-oz-devri-

Kartal’ın Arif Dağlar’ın başkanlığı döneminde kazandığı yatırımlar, yakaladığı parlak vizyon, yani yükseliş hatta, Kartalspor’un Bank Asya 1. lig de olması gibi her şey CHP’li Başkan göreve geldikten sonra bir anda geriye gitmeye başladı. Kentsel Dönüşüm projelerine yönelik CHP’liler tarafından yapılan karalama kampanyası neticesinde, Kartal öyle bir değer kaybetti ki, bölgede diğer ilçelerden çok gerilerde kaldı.

 

Gelelim CHP’li Belediye Başkanı Altınok Öz dönemine…

2009 Mart’ta sürpriz bir sonuçla Kartal Belediyesini CHP adayı Opr. Dr. Altınok Öz kazandı. Başkan Öz, seçilir seçilmez Kartal Belediyesini 56 Milyon borçlu şekilde devraldım dediği belediyenin kasasının aslında öyle olmadığı ortaya çıktı. Kartal Belediyesinin o dönemki Başkanı Arif Dağlar ve Altınok öz tarafından imzalanan, Kartal Belediyesi kasasında yaklaşık 4 Milyon Tl ile teslim edildiği ortaya çıktı. Hatta birkaç tane de, mülkiyeti Kartal Belediyesine ait arsa tapularıyla CHP’li Başkan Altınok Öz’e devir etmiş olduğu belgeleriyle açıklandı. Yani Başkan Öz’ün “borçlu devraldım” dediği belediyenin borçlu olmadığı anlaşıldı. Bugün Mart 2014 itibariyle Kartal Belediyesinin borcu yaklaşık 180 milyon TL olduğu biliniyor.

kartal-hadid-projesi

En başta kentin mülk-i İdare Amiri olan Kartal Kaymakamı ile sürekli kavga halinde oldu. Halen daha diyalog kuramadı. Kenti yöneten bir belediye başkanı kaymakam ile kavga etmekle meşgul olursa gerisini siz düşünün.

 

 

Başkan Öz, CHP İlçe Başkanlığı ile sürekli bir kavga içinde oldu ve bypas etme girişimi sergiledi. İlk önce 15 yıl sonra seçimi kazandıran CHP İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi ve ekibi uzaklaştırıldı. Daha sonra göreve gelenlerle de gerginlik hep devam etti. En son mevcut İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, Başkan Öz hakkında, Nevşehir otelini kastederek “ Belediye Başkanlık makamı tüccarlık yapma yeri değildir”  gibi çeşitli açıklamalar yapmıştı.

 Kartalspor-2007-de

Kartalspor 1. Lig’de mücadele ederken, bugün 2. Lig de kalma mücadelesi veriyor. Yetmedi birde Yıldırım Bosnaspor kulübü diye bir kulübü 1.700 Milyon Tl alındığı iddia ediliyor. Bu kulübün adını Kartal Belediyespor şeklinde değiştirerek zarar üstüne zarar eklendi. Şimdi Kartal Belediyespor diye bir takım var ama resmen sürünüyor.

 

İnşaatı tamamlanmış olan üç tane bina bir türlü hizmete geçemedi, ( Birisi yeni belediye hizmet binası, iki tane YKYM mahallelerde hizmet veren Kültür Merkezi) Soğanlık YKYM hala tamamlanamadı. Aydos tepesindeki, 5 Yıldızlı Aydos Huzurevi binası olarak yapılan bina hala boş bekletiliyor.

 


aydos-huzurevi

Kent Konseyi hiç çalıştırılmadı, aktif olmayan kent konseyinin kente ne faydası olur düşünün.

 

 

Kartal Merkezinde bulunan Hamam Sokak barlar sokağı oldu, halk huzursuz ve kızgın.

İnsanları rahatsız eden başıboş sokak köpeklerine bir çözüm bulunamadı.

Belediye çalışanları açısından tecrübeli kadro oluşturulamadı, bilmiyorum kaç başkan yardımcısı değişti, mevcutlarda umutsuz bekleyiş içerisinde.

 

İşadamlarından borç olarak alınan paraların geri iade edilmemesinden dolayı o iş adamlarına mağduriyet yaşatılması. Gazetelere manşet olan durum hakkında en ufak bir açıklama yapılmaması da ayrı bir vahim durum. Bir belediye başkanı işadamından ne diye borç para alır ve yıllarca vermez, izah edilecek bir yanı yok.

 

Sanat çalışması adı altında sadece Heykel yapılması hatta sempozyum şeklinde yapılarak belediye bütçesinin Kartal halkına fayda vermeyen heykellere yatırılması. Ciddi bir bütçe ayrılan bu heykel giderlerinin halka faydası olduğu söylenemez.

 

Meclis toplantılarına katılmayan bir belediye başkanı. Toplasan 5 yıl boyunca meclis toplantılarına katılma sayısı 10 veya 15’i geçmez. Meclis iradesine saygı duymayan kendi aldığı kararları meclise onaylatmak için gönderen bir anlayışla yönetilen bir belediye.

Kartal Belediye bütçesini Kartal merkezi yerine kendi memleketi olan Nevşehir’e yatırım olarak aktaran bir anlayış.

 

Büyük Ada Sosyal tesisi, Kartal Belediye Bütçesini çok yüksek bir rakam karşılığında kiralayarak yanlış bir yatırım örneği sergilendi.

Şirketler borç içinde Karyapsan adına yazılan çekler ödenmediği için hacizlik durumlarla karşı karşıya gelmiş durumda.

 

İşçiler alacaklarını alamadıkları için sürekli eylem yapıyorlar.

Halkın onay vermediği hiçi bir projeyi imzalamayacağım” dedi, hiçbir şeyi halka sormadı,  karar aldı. Nevşehir oteli, Büyük Ada tesisleri, Yıldırım Bosnaspor Kulübünü satın alma gibi daha nice yanlış yatırımlar.

 

Kala kala elinde kalan bir tek proje var, oda sünnet projesi.

Yani koskoca beş yıl boyunca bir kenti yönetmek için o makama oturacaksın, fakat halka hizmet anlamında elle tutulur bir şey sunamayacaksın. Sadece çocuklarımızın sünneti sonrası arta kalan fazlalıktan başka bir şey yok. Bilen gören varsa buyursun söylesin.

Kartal Belediyesinin 5 yıllık Değerlendirme not ortalaması : – 0 –

 

 

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]