SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi’nden on yaşındaki çevreye duyarlı öğrenciye plaket

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

Kartal Belediyesi ve TAP, “Atık Piller Çöp Değildir, Geri Dönüşebilir” sloganıyla ilçedeki okulların öğretmenlerine atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi hakkında bir seminer verdi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği,  (TAP) işbirliği ile düzenlenen seminer Kartal Belediyesi Ekolojik Çadır’da yapıldı. Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Kars ve Kartal’daki okul öğretmenleri katıldı. Seminer sonrasında Kartal Belediyesi tarafından on yaşındaki çevreye duyarlı öğrenciye plaket takdim edildi.

KARTAL BELEDİYESİNDEN ÇEVREYE DUYARLI ON YAŞINDAKİ ÖĞRENCİYE PLAKET (3)

 

Kartal Belediyesi ve TAP’dan “Atık Piller Çöp Değildir, Geri Dönüşebilir” semineri

 


Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) yetkilisi Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere atık pil denildiğini kaydederek, “Evlerimizde veya iş yerlerinde atık hale gelmiş piller cihazlardan çıkartılmalı, kesinlikle atıklarla karıştırılmamalı ve çöpe atılmamalıdır. Atık piller biriktirilerek, Taşınabilir Pil (TAP) veya belediye tarafından oluşturulan atık pil toplama noktalarına bırakılmalıdır ki, çevre kirliliğinin önlenmesi sağlanabilsin ve atık pillerde bulunabilen nikel ve kobalt gibi değerli madenler geri kazanılabilsin.” dedi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Kars, belediye ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında bir protokol imzalandığını ifade ederek, “İmzalanan bu protokol gereği belediyemizce TAP’tan gönderilmiş atık pil toplama kutularını öncelikle okullara, alışveriş merkezlerine işyerlerine, apartmanlara ve kamu kuruluşlarına dağıtıyoruz. Kutular dolduğu zaman belediyemiz arandığında yerinden alınması, geri kazanım ve bertaraf işlemleri için TAP’a gönderilmesini sağlıyoruz.” dedi.

 

KARTAL BELEDİYESİNDEN ÇEVREYE DUYARLI ON YAŞINDAKİ ÖĞRENCİYE PLAKET (5)

 

On yaşındaki çevreye duyarlı öğrenciye plaket

 

 

Programın sonunda Kartal Yakacık semtinde oturan 10 yaşındaki ortaokul öğrencisi Görkem Yıldız, 1000 adet atık pil toplayarak Kartal Belediyesi’ne teslim ettiği için plaketle ödüllendirildi. Ayrıca Atık Pil Toplama Terneği (TAP) yetkilisi Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediyesi’ne verdikleri destek ve işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Başkan yardımcısı Turgut Mermertaş Kartal Belediyesi olarak çevreyi koruma ve atıkları değerlendirme konusunda duyarlı olduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana atıklarla başladığımız geri dönüşüm çalışmalarımız, hazırladığımız projeler doğrultusunda hedefine doğru şekilde yürümektedir. Çevreye duyarlı çalışmalara her zaman destek olacağız. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmamız gerekir. Çevre bilinci eğitimle sağlanır. Kartal’daki okulların öğretmenlerine atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi hakkında verdiğiniz seminer çok değerli. İşbirliğimiz her zaman devam edecek” dedi. Seminer sonrası okul öğretmenlerine okullarına asmaları için bilgilendirici broşür ve atık pillerin toplanması için pil toplama kutusu dağıtıldı.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]