SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy’e 5 Yeni Park

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi, baharı yeni park açılışları ile karşılıyor. Çeşitli mahallelerde 5 ayrı park oluşturan Kadıköy Belediyesi hafta sonuna 4 park açılışı sığdırdı. Kadıköy’e veda etmeye hazırlanan Belediye Başkanı Öztürk, görevi sırasında her zaman yeşil alanların imara açılmamasını kentin namusu olarak kabul edip, bu konuda mücadele ettiklerini söyledi.

 

Toplam 108 parkın bulunduğu Kadıköy’e 5 yeni park daha kazandıran Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Acıbadem de Şehit Cemal Tüfekçi ile Sokullu Parkları’nı, Göztepe Mahallesi’nde Demokrasi, Sahrayıcedit Mahallesi’nde ise Doğa Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

kadıkoy-park

 

Kadıköy de park sayısını arttırmak için kazanılan en küçük boş alanı dahi parka dönüştürdüklerini kaydeden Başkan Öztürk, şunları söyledi:

 

Eski bir yerleşim olan Kadıköy de park yapacak alan bulmakta zorlanıyoruz. Kamulaştırma ya da satın alma yoluyla aldığımız en küçük alanı dahi çocuklar için oyun alanı, yetişkinler için spor yapıp dinlenebilecekleri park haline dönüştürüyoruz. Bunu başarabildiğimiz ölçüde kendimizi mutlu hissediyoruz. Mevcut parklarımızı yenileyerek semt sakinlerinin hizmetine sunuyoruz. Umut ediyorum ki mevcut yapıların yenilenmesi ile ileriye dönük yeni alanlar açılacak ve daha fazla park yapma imkanımız doğacak.”

 

Doğa Parkı Açılışı iki Başkanı buluşturdu

 

Açılışı yapılan 4 park ve 16 martta açılacak Sanat Parki ile Kadıköy’e 5 yeni park kazandırdıklarını kaydeden Öztürk, görevi süresince her zaman yeşil alanların imara açılmaması, korunması için hukuki mücadele verdiğini belirtti. Kendinden önceki Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın’ın da katıldığı Sahrayıcedid Doğa Parkı açılışında konuşan Öztürk, şöyle dedi:

 

Yeşil alanların imara açılmamasını kentin namusu saydık ve bu konuda asla taviz vermedik. Göztepe de bulunan Meteoroloji arazisinin imara açılması konusunda da tek dava açıp hukuki mücadele eden kurum da Kadıköy Belediyesidir. Bu konunun tarihe not düşülmesini istiyorum. Bu alana yapılan binaları asla içimize sindirmedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar değişiklikleri ile yeşil alandan konut alanına çevrilen yerler için 100’e yakın dava açtık. Bizler, benden önceki belediye başkanım Cengiz Özyalçın ile bu konuda görevimizi tam yaptık. Benden sonra gelecek olan arkadaşımın da aynı duyarlılığı göstereceğinden şüphem yok. Çevre konusunda şimdi herkes duyarlı. Nerde bir ağaç dalı kopsa hemen telefon, mail ya da sosyal medya ile duyulup, bu konuda hemen bir olumlu tepki oluşuyor. Bu da yeşilin korunması için mutluluk verici.”

park

 

Kadıköy’de parklar konusunda beklentilerin yüksek olduğunu da kaydeden Öztürk, eskiden çocuk parklarında sadece çocuklar oynarken, şimdi her yaş grubunun parkları kullandığını, spor yapıp ,vakit geçirdiğini belirtti. Öztürk, Kadıköy deki parkları da bu beklentiler doğrultusunda yeniden dizayn ettiklerini söyledi.

 

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]