SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yılın en iyi üniversite yarışmasında genç aşçılar yarıştı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

2 bin aşçının 52 kategoride yarıştığı festivalde “Yılın En İyi Üniversite Yarışması”nın şampiyonu, 3 altın madalya ile Kapadokya Meslek Yüksekokulu oldu.

 

 

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Dünya Aşçılar Birliği’nin birlikte organize ettiği ve 35 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 aşçının katıldığı 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

 

 

Türkiye’nin En Prestijli Gastronomi Festivaline Rekor Katılım

 

 

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmayı ve dünyanın önde gelen aşçıları ile Türk aşçılarını yakınlaştırmayı sağlamak amacıyla düzenlenen ve her yıl binlerce şefi ağırlayan festival Türkiye’nin en prestijli gastronomi yarışması olarak biliniyor. Festival aynı zamanda Türk gastronomi dünyasının dünya entegrasyonunu sağlayan en önemli organizasyonlardan biri.

 

 

Bu yıl başvuru ve katılım rekoru kırılan festivale üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümleri de yoğun ilgi gösterdi. Ulusal yarışmalara katılmak için sadece öğrenci aşçılar kategorisine 178 okul başvuru yaptı. Her okuldan sınırlı sayıda öğrenci başvurusunun kabul edildiği yarışmalarda yaklaşık 3200 öğrenci başvurusu reddedilmek zorunda kalındı.

 

 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu’na 3 Altın Madalya

 

 

Festivalin en çok rekabete sahne olan “Yılın En İyi Üniversite Yarışması”nda şampiyonluk kupası, 3 altın madalya ile Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programının oldu.

 

 

12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde geçmiş dönemlerde de önemli başarılara imza atan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, toplam sekiz kategoride yarışarak, sekiz dalda 3 altın, 5 bronz ve 6 meritmadalya kazandı.

 

 

Tecrübe ve Uygulamanın Birleştiği Örnek Okul: Kapadokya MYO

 

 

Uygulamaya dayalı mesleki eğitim anlayışının öncüsü Kapadokya Meslek Yüksekokulu mezunları sektörde sağlam bir yer edinmiş durumdalar.

 

 

Kurulduğu günden itibaren 8 yıldır yüzlerce genç aşçı yetiştiren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, mezun olan öğrencilerine iş imkânı sağlıyor. Sektörün önde gelen firmalarında önemli pozisyonlarda iş bulan mezunlar okullarından ve mesleklerinden son derece memnunlar.

 

 

Program Başkanı Öğretim Görevlisi Remzi Güçlü, yarışmanın Türkiye’nin en prestijli yarışması olduğunu vurgularken yarışmada öğrencilere kutu halinde sürpriz mönülerin verildiğini ve tamamen öğrencilerin yaratıcılıklarının ve yeteneklerinin objektif olarak ölçüldüğünü ifade etti.

 

 

Turkmax Gurme’de Kapadokya’dan Bir Şef

 

 

Yarışma dolayısıyla gözlerin çevrildiği Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı mezunlarından biri de kariyerine televizyonda devam ediyor.

 

 

Turkmax Gurme ekranlarında yayınlanan “Mutfaktakiler” programında muhteşem tariflere imza atan ve halen yurtiçinde ve yurtdışında menü danışmanlığı yapan Melih İçigen burslu olarak girdiği Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programını birincilik ile tamamlamış.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]