SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Süslü, Bana mezhebim üzerinden vuramazsınız,

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Kartal’da çarşı pazar karıştı!

Süslü, Bana mezhebim üzerinden vuramazsınız,

Kartal Belediye Başkan Adayı Hüsnü Süslü son dakika değişikliği ile aday gösterilmemesine mezhepsel olması gerekçesiyle tepki gösterdi. CHP Kartal İlçe binasında yaptığı basın açıklamasında Adnan Keskin’e ateş püskürdü.

Süslü, “Adnan Keskin, Bu alevi aday ile mi Kartal’da seçim kazanacağınızı düşünüyorsunuz? derse, ben bu partide mezhep ayrımıcılığı yapılmasından utanç duyuyorum

 

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı olarak dün akşam Parti Genel Merkezinde yapılan MYK toplantısı sonucu PM onayı ile Hüsnü Süslü isminin açıklanmasından bir kaç saat sonra gece 03.00 civarı day isminde değişikliğe gidilerek mevcut başkan Altınok Öz’ün açıklanması ilçe örgütü ve tabanında ciddi tepkiye yol açtı.

suslu-huzunlu

Akşam saatlerinde CHP Kartal İlçe Başkanlık binasında toplanan partililer yapılan bu sondakika değişikliğine öfkelenerek çok ciddi tepki gösterme kararı aldılar. Adnan Keskin mezhep ayrımcılığı yaptığı iddia etti. Süslü, “ Adnan Keskin CHP Genel Merkezinde benim ekrandaki resmimi göstererek “Bu alevi aday ile mi seçimi kazanacağız! demiş.

Süslü, Bana mezhebim üzerinden vuramazsınız,

Bana mezhebim üzerinden vuramazsınız, doğduğum yeri ben seçmedim, mezhebimi ben seçmedim. Böyle bir mezhepsel ayırım yapan anlayışı red ediyorum. Benim eşim sünni ve 16 yıldır evliyiz, hiç mezhep sorunu yaşamadık.

husnu-suslu-chp-

Beşli komisyonda benim ismim Hüsnü Süslü olarak çıkyor. MYK’dan çıkan kararda Kartal Aday Hüsnü Süslü olarak çıkmış. Saat 20.00 de karar resmiyet kazanıyor. 60 Parti Meclisi Üyesinin olduğu bir toplantıda geçiyor. Daha sonra ne oluyor nasıl oluyor da aday isminde gece yarısı değişiklik yapılıyor.

İlhan Cihaner aradı o anlattı.

Genel Merkezde hiç kimsenin sokulmadığı, jammer cihazlarının çalıştırıldığı Adnan Keskin’in odasında Özgür Nas ve Oğuz Kaan Salıcı nasıl alınıyor. Hangi güç müdahalesi yapılıyorsa gelen evrakta benim ismim değilde mevcut başkanın ismi veriliyor.

 

Birgün önce mevcut adayın ismi açıklansaydı, problem olmazdı. Fakat benim adım açıklanıyor, daha sonra alevi olmam gerekçesiyle değişikliğe gidiliyor.

MYK’dan karar değişikliği yapılırken, Bilhun Tamaylıgil, Adnan Keskin Efendim ön seçim yapıldı bakın bütün aleviler Erzincan’lılar ön sıralarda. Ben bu partide mezhep ayrımıcılığı yapılmasından utanç duyuyorum.

Adaylıktan çekildiğini belirtti

Bu konuşmalar yapılırken Hüsnü Süslü, ailesi ve partililerin bir çoğu göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi. Hüsnü Süslü, Adnan Keskin gibi adamların olduğu bu partide siyaset yapmayı düşünmediğini belirtti.

Partililer daha sonra Kartal Meydanında toplanarak Genel Merkeze toplu eylem yapacaklarını belirttiler. Genel Merkeze topluca baskına gideceklerini ifade ettiler. Kartal’dan Ankara’ya protesto yürüyüşü eylemi yapacaklarını belirten partililer mevcut adaya kesinlikle oy vermeyeceklerini dile getirdiler.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]