SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sağlık Bakanı Pendik’te Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’ni açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nin açılışına katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti’nin tek derdinin insanları yücelterek ülkeyi her alanda her noktada daha ileriye götürmek olduğunu ifade ederek ; “Pendikliler 30 Mart’ta millete tuzak kurmak isteyenlere gereken cevabı verecek.”dedi.

 

Pendik Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapılan Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nin açılışı, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı bir törenle gerçekleşti. Toplam 5 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve eğitimden kültüre, spordan sağlığa bir çok alanda hizmet verecek merkezi değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, “Burası sadece kültür merkezi değil, tarihi değerlerle geleceğe yolculuk yapılabilecek bir yaşam merkezi” dedi. Arif Nihat Asya adının verildiği merkezin, şairin doğum gününde açıldığını belirten Müezzinoğlu, “Kendisinin, bugünlere gelmemizde, hayat felsefemizin oluşmasında önemli katkıları olmuştur” dedi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de bölgeye çok sayıda kültür merkezi kazandırıldığını ve yakında açılacak bu merkezlere kültür tarihine kalıcı izler bırakmış büyük şahsiyetlerin isimlerinin verildiğini söyledi. Şahin, konuşmasında Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirinden de bir bölüm okudu. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, Mehmet Domaç ve Erol Kaya da katıldı.

 

 

 

 

nihat-asya-kultur-merkezi

Pendikliler bu millete tuzak kurmak isteyenlere 30 Mart’ta cevap verecek”

 

Pendik tanıtım videosunun ardından açılış konuşması gerçekleştiren Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti’nin tek derdinin insanları yücelterek ülkeyi her alanda her noktada daha ileriye götürmek olduğunu söyledi. Karanlık odakların geçmişte milleti ayrıştırma ve bölüştürme adına planlar yaptığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, şimdi bu odakların karanlık odalar içinde olduğunu söyledi. Artık menfaat üzerine senaryo yazanların hesaplarının tutmayacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Ey senaryo kuranlar. Tereddüdünüz olmasın. Artık Recep Tayyip Erdoğan var, AK Parti var. Hesaplarınız tutmayacak.”dedi ve Pendiklilerin 30 Mart’ta millete tuzak kurmak isteyenlere gereken cevabı vereceğini söyledi.

 

Yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz

 

Konuşmasında sağlık yatırımlarına da değinen Bakan Müezzinoğlu, ASM’lerin daha modern ve çağdaş bir şekilde hizmet vereceğini belirterek, vatandaşların sadece hafta için değil, cumartesi ve Pazar günleri de hekimleri bulabilecekleri bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

 

 

Büyük tefekkür adamlarını kültür merkezleri ile unutmayacağız”

 

Pendik’teki çok sayıda kültür merkezi projelerinin olduğunu, Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nin bunlardan sadece biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Hüseyin Vassaf ve Ali Ulvi Kurucu’nun, Yahya Kemal Beyatlı ‘nın, Hamit Aytaç ve Neşet Ertaş’ın isimlerinin verildiği kültür merkezlerinin Pendik’e kazandırılacağını söyledi. Konuşmasında Arif Nihat Asya’nın kendisi için olan önemine değinerek ilkokul hayatını anlatan Başkan Şahin, o dönemde şiir konusunda birinci olduğunu ve okuduğu eserlerinden birinin de Asya’ya ait bayrak şiiri olduğunu belirtti. Başkan Şahin, bölgeye daha fazla yatırım yapmak istediklerini ancak arsa bulamadıklarını dile getirerek, “Sizlere teşekkür ediyorum. Bazıları bizim için bu mahalleye torpil geçiyor diyorlar. Bende onlara bu hizmetler için bize peşin ödeme yaptılar diyorum” dedi.

 

Belediyecilikte gelinen son nokta

 

Programa katılan AK Parti İstanbul milletvekilleri Osman Boyraz, Mehmet Domaç ve Erol Kaya da, artık klasik belediyecilik anlayışına son verildiğini elirttiler. Pendiklilerin belediye hizmetleri konusunda şanslı olduğunu dile getiren Milletvekili Osman Boyraz, “Ben Maltepe’de oturuyorum. O kadar şanslısınız ki bazen Pendik’e mi taşınsam diyorum” dedi. Milletvekili Mehmet Domaç da ederek, “Planlı yönetim anlayışı belediyeciliğimizi geliştirdi ve sizlere daha iyi hizmet etmemizi sağladı. Bu noktada başkanımızı kutluyorum” şeklinde konuştu. AK Parti İstanbul Millervekili Erol kaya da , 20 yıl önce Pendik’in çamur deryası olduğunu belirterek, “ Eski komşum İbrahim Cimilli 20 yıl önce Kadıköy’de imamlık yapıyordu. İşe giderken çamurdan dolayı yedek pantolon alırdı. İşte o günlerden bugünlere geldik.” dedi.

 

İçinde Diyabet Merkezi de var

 

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir yılda tamamlanarak açılışı yapılan Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde kültürden eğitime, sağlıktan spora bir çok alanda hizmet sunuluyor. 5 bin metrekare alana sahip olan merkezde İSMEK sınıfları, fitness merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Diyabet Merkezi, Etüt sınıfları, gençler için Bilgi Evi, konferans salonu, çok amaçlı salonlar, kütüphane, internet odası ve kafeterya bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Sağlık
28 Mart 2024
Türk Kahvesi zayıflatır mı?

Türk kahvesi zayıflamaya yardımcı olur mu? Türk kahvesinin kilo vermekle ilişkisi haberimizde… Türk kahvesi, özellikle sabah rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olarak pek çok kişi tarafından tüketilir. Metabolizma üzerinde uyarıcı etkileri olan kafein içerdiği için, Türk kahvesinin kilo verme süreçlerinde bazı yardımcı etkileri olabilir. Ancak, Türk kahvesinin tek başına anlamlı bir zayıflama etkisi sağladığına dair bilimsel […]

Sağlık
26 Mart 2024
21 gün şeker tüketmeyince ne olur?

Şeker tüketimini kesmek, özellikle eklenmiş şekerlerin fazla tüketildiği diyetlerde, vücut üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilir. 21 gün boyunca şeker tüketmemek, fiziksel sağlık üzerinde önemli ve fark edilir değişiklikler yapabilir. İşte bu değişikliklerden bazıları… Kan Şekeri Düzeylerinde İyileşme Şekerin kesilmesi, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir. Bu, ani enerji düşüklüklerinin ve yorgunluk hissinin […]

Sağlık
24 Mart 2024
Ağız bakım rutininize dil temizlemeyi de ekleyin

Dil temizlemenin faydalarını daha önce duymuş muydunuz? İşte detaylar… Her sabah dil temizlemek, ağız ve diş sağlığı için önemli bir adımdır ve birçok fayda sağlar. Bu basit ama etkili alışkanlık, genel sağlığı destekleyen çeşitli yollarla katkıda bulunur: Ağız Kokusunu Azaltır Dil üzerinde biriken bakteriler, ölü hücreler ve yiyecek artıkları kötü nefese neden olabilir. Düzenli dil […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]