SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriye susuz, ilaçsız kalmasın diye

Yayınlanma:
ABONE OL

Suriye halkı bin gündür bitmeyen çatışmaların içinde yaşıyor. Araştırmalara göre 12,9 milyon insan yemek, su, sağlık ve barınma gibi temel hizmetlere ulaşamıyor. Ülkede temiz su eksikliği de salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor. Yeryüzü Doktorları, sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye’de yaşayan sivillere ilk yardım çantaları ve suyu temizleyecek tabletler gönderecek.

Suriye’de devam eden savaş üç yılı geride bırakırken ülkede sağlık, eğitim, güvenlik gibi kamu hizmetleri büyük oranda verilemiyor. Savaşın acı bilançosu 130 binin üzerinde can kaybı. Suriye’de devam eden çatışmaların arasında kalan yaralılara sağlık sistemi çöktüğü için erken müdahale yapılamıyor. Tüm bunların üzerine ülkede su ve kanalizasyon sistemleri çöktüğü için temiz su bulmak da gün geçtikçe zorlaşıyor.

Salgın hastalıkların baş gösterdiği ülkede hem temiz su hem de ilk yardım bilgisi eksikliğinden kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak adına Yeryüzü Doktorları iki önemli proje yürütüyor. Temiz suya ulaşımı sağlamak adına Yeryüzü Doktorları Kanada’dan Global Medic ile ortak çalışma içerisine girerek Su arıtma cihazları, su temizleme tabletlerini ülke içine ulaştırılacak. Proje kapsamında cihaz ve tabletlerin nasıl kullanıldığına yönelik Suriyeli mültecilere 2 günlük bir eğitim de verildi.

100.000 İlkyardım Çantası…
Suriye’de yaşanan iç savaş süresince güvenli olmayan bölgelerde yaşayan halk güvenli bölgelere doğru göç ederek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye’ye sığınan birçok Suriyeli bu bölgelere ulaşırken güvenliksiz bölgelerden geçerek hayatlarını tehlikeye atıyor. Çatışma arasında kalan yaralılara ilk müdahaleyi bulundukları bölgede sağlık merkezi ya da ambulans olmadığı için çevredeki insanlar yapıyor. Gerek malzemelerin yetersizliği gerekse de ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de müdahaleler doğru yapılamıyor.

Yeryüzü Doktorları ilk Yardım Projesi ile Suriye içerisine 100.000 ilkyardım çantası göndermeyi planlıyor. Yeryüzü Doktorları Suriye için yürüttüğü projeler kapsamında daha önce ateşli silahlarla yaralanan sivillere yerinde ve anında müdahale edilebilmesi için içerisinde 73 kalem cerrahi malzeme bulunan, 22 kg ağırlığında ve bir ekibin bir bölgede günde 3 ameliyat gerçekleştirmesini mümkün kılan çantalar hazırladı ve Suriye içerisinde dağıttı.

Temiz su lüks sayılıyor…
Su ve kanalizasyon sisteminin çöktüğü ve salgın hastalıkların baş gösterdiği Suriye’de temiz su ihtiyacı had safhaya ulaştı. Yeryüzü Doktorları bu soruna çözüm bulma adına Suriye içerisine su arıtma cihazları ve su temizleme tabletleri göndermek üzere bir proje başlattı. Kanadalı STK Global Medic işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında cihaz ve tabletlerin nasıl kullanıldığına yönelik Suriyeli mültecilere 2 günlük bir eğitim de verildi. Yardımların Suriye’de temiz su elde etme imkânı olmayan yerlerde çok işe yaracağı, bu sebeple birçok kadın ve çocuğun bulaşıcı hastalıktan korunacağı tahmin ediliyor.

Suriye’ye Yeryüzü Doktorları üzerinden ilkyardım çantası göndermek isteyenler, www.yeryuzudoktorlari.org sitesinden online bağış yapabiliyor. Sitede yardım sepeti üzerinden kredi kartı ile ya da belirtilen banka hesap numaralarına bağış yapılabildiği gibi Türkiye’deki tüm operatörlerden 6612’ye ilkyardım yazıp SMS gönderilerek Suriye halkına yardım ulaştırılabiliyor. 15 TL değerinde 1 çanta bağışlamak için 3 SMS göndermek yeterli.

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Dünyadan
26 Mart 2024
Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı. Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı. Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]