SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Adalar’da CHP’lilerin “VİLLA” kavgası!

Yayınlanma:
ABONE OL

Seçim ayarlı operasyonda, CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kendisine rakip olan Atilla Aytaç’ın villasının kaçak bölümleri olduğunu iddia ederek yıkmaya kalktı. Olay CHP Adalar ve Genel Merkez’de infial meydana getirdi.


ADAY ADAYI RUHSAT ALMADI: Üç ay sonra yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, 11 aday adayının bulunduğu CHP Adalar’da büyük bir skandal yaşanıyor. CHP’den Belediye Başkan aday adayı olan ve partinin ağır toplarından Ali Topuz başta olmak üzere ilçe örgütünün önde gelen isimlerinin büyük destek verdiği işadamı Atilla Aytaç’ın evinin çatısı ve balkonunun kaçak olduğu ortaya çıktı. Seçim öncesinde suların bir türlü durulmadığı CHP Adalar’da bu kez de Belediye Başkan aday adayının bir kısmı kaçak olan evinin ateşi düştü. İki CHP’liyi birbirine düşüren olay seçimler öncesinde partiyi zor durumda bıraktı.
ÜÇ YIL ÖNCE YAPILDI: Genel Merkez’de yansıyan olay iddialara göre şöyle gelişti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan aday adayı olan iş adamı Atilla Aytaç, 2010 yılında Büyükada’dan ev satın aldı. Aytaç tarihi eser niteliği taşıyan evinin çatı katı ve balkonunda Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun iddiasına göre Belediye den ruhsat almadan tadilat gerçekleştirdi. Teras katını genişleten ve mesken haline getiren Aytaç, kaçak olarak birde balkonunda oynamalar yaptı.
KAÇAK YAPIMINA GÖZ YUMDU: Kendisi de kaçak binada oturan CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, 2010 yılında yapılan tadilat çalışmalarının kaçak olarak yapılmasını bilmesine rağmen göz yumdu. Olayın üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Aytaç’ın kendisine rakip olması üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, geçtiğimiz günlerde eve zabıta ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tutanak tutmak üzere gönderdi. Evde incelemeler yapan ekipler, üç yıl önce yapılan çalışmaları yeni yapılıyor gibi 11.11.2013 gün ve 22/25 sayılı Yapı Tatil tutanağı tuttu.
PARA CEZASI VE YIKIM KARARI: Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun talimatı ile tutulan tutanak sonucunda 12.11.2013 tarihinde toplanan Belediye encümeni İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1738 sayılı teklifi üzerine CHP Belediye Başkan aday adayı Atilla Aytaç’ın evini masaya yatırdı.

adalar-chp-villa-kavgaEncümen aldığı kararla kaçak olarak yapılan bölümler için CHP’li Aytaç’a 6.529,50 TL para cezası kesti. Ayrıca encümen tadilat işlerinin fenni Mes’ulü Mustafa Doğu Erel’e de 2.616,56 TL ceza uyguladı. Belediye encümeni ayrıca Atilla Aytaç’ın evinin kaçak olarak yaptığı bölümlerinin eski haline getirmesi içinde 30 günlük süre tanıyarak İmar Kanunun 42. Maddesini uyguladı. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun tutumuna tepki gösteren aday adayı Atilla Aytaç, Belediye encümeninin aldığı kararların iptali için avukatı aracılığıyla İstanbul Bölge İdare Mahkemesine başvurduğu öğrenildi.

Atilla-Aytac-chp
ADALILARDAN TEPKİ: CHP’li Belediye Başkan aday adayı Atilla Aytaç’ı kaçak tadilat yapmasından dolayı tepki gösteren ilçe sakinleri Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’na ise Adalar’da kaçak yapılaşmaya göz yumduğu için suçlamalarda bulundular. Belediye ekiplerinin tespit ettiği ve tutanak tuttuğu hiç bir kaçak inşaatın yıkılmadığını belirten ilçe sakinleri, “İnanlar İnşaata ait LİDO Terrace binası, Akdağ inşaata ait Seferoğlu tesisleri, Su Sporları kulüpleri bunlardan sadece bir tanesi. Bunların hakkında yıkım kararı olmasına rağmen başkan Farsakoğlu yasaları ve kanunları işletmeyecek büyük suç işlemektedir. Adalar’da “kaçak” yapılaşmalar üzerine birbirlerine giren CHP’liler nasıl bizlerden oy isteyecekler. Yaptıkları ortada, nasıl güveneceğiz”diye konuştular.
KILIÇDAROĞLU KAÇAK VİLLADA TATİL YAPTI!
Daha önce kısa bir dönem CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde de bulunan iş adamı ve CHP Belediye Başkan aday adayı Atilla Aytaç’ın ruhsatsız olarak restore ettirdiği evinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da 2011 yılında eşi ile birlikte Kurban bayramı tatilini geçirdiği ortaya çıktı.

CHP’li Aytaç’ın konu ile ilgili olarak ağzını bıçak açmazken, Aytaç’ın kaçak olarak restore ettirdiği tarihi evinde tatilini geçiren Kılıçdaroğlu’nu Başkan Farsakoğlu eşi Hatice Farsakoğlu ile birlikte ziyaret ettikleri ve kaçak yapıldığı iddia edilen balkonda bir süre görüştükleri de öğrenildi. Seçim öncesinde Adalar’da yaşanılan kaçak tadilat skandalı ile ilgili basın müşaviri aracılığı ile gazetemizin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise olaya büyük tepki gösterdi.

Gazetemize duyarlılığından dolayı teşekkür eden Kılıçdaroğlu, olayla ilgili araştırma yapacağını belirterek CHP’lilerin bu kavgasından yeni haberdar olduğunu söyledi. Bazı CHP’liler ise olayın ortaya çıkması üzerine İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ile Atilla Aytaç arasında arabuluculuk görevi yaptığını iddia ediliyor. Bu arada Farsakoglu ile işadamı ve Belediye Başkan aday adayı Atilla Aytaç’ın arasında kavga konusu olan kaçak villa dosyasının genel merkez tarafından istenileceği belirtiliyor.
FARSAKOĞLU “PROJE O EVE AİT DEĞİL”
Skandal ile ilgili olarak kendisini arayan gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ise olayın doğru olduğunu söyledi. 2010 yılında Atilla Aytaç’ın kendilerine ruhsat için başvurduğunu da dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, “Ancak 2010 yılında müracaat ettiğinde biz kendisinden evin projesini istedik. Bize getirdiği proje o eve ait olmadığını belirleyince ruhsat vermedik”dedi. Adalar’da kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini vurgulayan Farsakoğlu, “Ben düzenlediğim toplantılarımda da sürekli olarak belirtiyorum.

Partili yada partisiz hiç fark etmez, bize oy veren yada vermeyen kimsenin kaçak yapılaşma yapmasına asla izin vermiyorum. Söz konusu evin kaçak olduğu İBB ve KUDEP’e ihbar edilmiş. Bizim de yaptığımız araştırmalar sonrasında bu tutanak tutuldu. Belediye encümeni bu kişi hakkında önce para cezası sonra da yıkım kararı aldı”dedi.
“BENİM DE EVİM KAÇAK”
Kendisinin yasaları uyguladığını dile getiren CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, “Ben yasaları uyguluyorum”diyerek, kirada   oturduğu evin de kaçak olduğunu doğrulayan CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, “Ben Adalar’da kirada oturuyorum. Oturduğum ev de de kaçak bölümler varmış”diye konuştu.
“GENEL BAŞKAN’DAN BİLGİM YOK”
Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği ve kaldığı Atilla Aytaç’ın evinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Başkan Farsakoğlu, ikinci bir skandala daha imzasını atarak kamuoyunu ise yanıltmaya kalkıştı. Kılıçdaroğlu’nun tatilini bu evde geçirdiği ile ilgili olarak bir bilgisinin olmadığını öne süren Farsakoğlu, kendisini arayan gazetecilere “Sayın Kılıçdaroğlu’nun da o evde üç gün tatil yaptığını da bilemem veya o evde kalmış olabilir. Bunu sayın Kılıçdaroğlu’da bilemez”dedi.
EVİN KAÇAK BÖLÜMLERİ YIKILACAK
Bu arada gazetemize açıklamalarda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir belediye yetkilisi ise Atilla Aytaç ile Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu arasındaki kaçak villa kavgasının nedeninin siyasi çekişme olduğunu söyledi.

Tutulan tutanağın işleme konulduğunu ve evin kaçak bölümlerinin yıkılacağını ifade eden Belediye yetkilisi, “CHP Belediye Başkan aday adayı Atilla Aytaç’ın ruhsatsız olarak evinde tadilat yaptığı ortadadır. Belediye bu ev hakkında işlem yapmak zorunda, yapmadığı takdirde biz suçlu duruma düşeriz. Bunun için de gereği yapılacak. Ancak bu iş Adalar’da inada bindirildi, bir taraf yıktırmam diğer taraf ise yıkarım diyor. Yıkım yapılacak, ancak bunun için belediye’nin gerekli ekibi ve techizatı bulunmamaktadır.

Başta Atilla Aytaç olmak üzere şimdiye kadar hakkın da tutanak tutulan ve yıkım kararı verilen birkaç binanın yıkımı için ihale açılacak ve hazırlıkları başlandı. Ya Belediye olarak biz yıkacağız, yada İBB’ye devredip onlar yıkımı gerçekleştirecek.

Ancak Adalar’da İBB’yi bu işlere karıştırmak istemiyoruz. Bölge İdare Mahkemesi bu tür durumlarda belki verilen para cezasının durdurulma yöntemine gidebilir, ancak kaçak bölümlerin yıkılmasına yönelik olarak durdurma kararı çıkmaz. Bu nedenle de mahkeme kararı beklenmeyecek. Çıksa bile evde ki kaçak bölümler yıkılacak” diye konuştu.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]