SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Zehra Yıldız Kartal’da Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 Aralık 1997’de hayatını kaybeden dünyaca ünlü opera sanatçısı Soprano Zehra Yıldız, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle anıldı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde dünyaca ünlü opera sanatçıları Zehra Yıldız anısına bir araya geldi.

 

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen anma gecesine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra kızı Zeynep Öz, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

 

Yoğun ilgi gören anma programı öncesinde bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Zehra Yıldız’ın Türkiye‘nin en büyük değerlerinden biri olduğunu, amansız bir hastalık neticesinde yaşamını kaybettiğini belirtti. Başkan Altınok Öz, Zehra Yıldız’ın anısını Kartal’da yaşatacaklarının da altını çizerek şöyle konuştu: “ Sanatçıların yanında konuşmak doğru olmaz. Tiyatroların kapandığı, cendereye alındığı, zabıta ve polis zoruyla Duru Tiyatrosu’nun alanına girildiği bir ortamda sanatçılarla beraber olmak bir yerel yönetici olarak beni mutlu ediyor. Sanatsız bir milletin ileri bakması, kalkınması ve özgür birey olması mümkün değildir. Zehra Yıldız’ın çok ayrı bir yeri vardı. Yaradan’ın çizdiği yoldan çıkamadığımız, bir hastalık sonucu kaybettiğimiz Zehra’yı burada anmak ve buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Zehra Yıldız’ı anıyoruz. Zehra Yıldız kanalıyla da sanatın önemli bir dalını, yılda bir kez de olsa bize yaşattıkları için Zehra Yıldız Vakfı’na, Başkanı Süha beye, değerli sanatçılara ve onlarla beraber olan sanatçılarımıza, Kartal adına ve Kartal halkı adına hem teşekkürlerimi hem de saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Sanata Sonuna Kadar Destek Vereceğiz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ideolojik olarak sanata desteklerinin devam edeceğini belirterek bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Taş Heykel Sempozyumu’nu hatırlattı. Başkan Altınok Öz, “Sevgili dostlar, biz ideolojik olarak sanata sonuna kadar destek vermek zorundayız. Ne kadar eleştirilirsek eleştirilelim Taş Heykel Sempozyumu’nu yapacağız. Operaya da Kartal’dan yoğun bir ilgi olduğunu görüyorum. Kartal’ın önü açık. Kartal, Anadolu yakasının merkezi olacak. O halde yerel yöneticinin, önümüzdeki dönem Kartal’ı yönetecek yerel bir yöneticinin en önemli görevi, sanatı icra edecek bir ortamı sağlamaktır. En önemli görevi bu olmalıdır. Zehra Yıldız’ın plaketini de yeni belediye binamızın en güzel yerine koyacağız “diye konuştu.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e; konuşmasının ardından, sanata ve Zehra Yıldız’ın Kartal‘da anılmasına verdiği destek ve katkılardan dolayı Zehra Yıldız Vakfı tarafından bir plaket takdim edildi.

 

 

 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Cem Mansur’un şefliğinde Zehra Yıldız Orkestrası eşliğinde sanatçılar sahne aldı. Mozart, G. Rossini, Verdi, G. Donizetti, C. Debusy, C. Gounod, F. Cilea ve G. Puccini gibi dünyaca ünlü isimlerin yapıtlarını arya ve düet olarak yorumlayan sanatçılara arpta Ferda Arıkan eşlik etti.

 

Cem Mansur’un orkestra şefliğini yaptığı konserde, Sopranolar Efsun Öztoprak, Burçin Savigne, Özgecan Gencer, Sevim Zereaoğlu, Koloratur soprano Dilruba Bilgi, Mezzosoprano Özge Belen, Tenor Hakan Aysev, Caner Akın, Bariton Sedat Öztoprak ve Suat Arıkan, Zehra Yıldız Vakfı Orkestrasının eşliğinde aryalarını yorumladı.

Zehra Yıldız kimdir?

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ve Şan Bölümünden 1983 yılında mezun olan Zehra Yıldız, aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi ailesine katılarak ilk kez ‘Venedik’te Bir Gece’ Opereti ile sahneye çıktı. 1984’te İtalya’daki La Boheme yarışmasında ‘Mimi ‘ rolü ile ilk beş soprano arasına girdi. Antonietta Stella, Lia Guarini, Carlo Bergonzi, Renato Gavarini gibi ünlü sanatçılarla çalışan sanatçı, Hoffmann’ın Masalları, Madama Butterfly, Otello, Maskeli Balo, Aida operalarında baş kadın oyuncu rolünü üstlendi. Zehra Yıldız, 1994-95 sezonunda T.C. Kültür Bakanlığı tarafından “Yılın En Başarılı Kadın Opera Sanatçısı” ünvanına değer bulundu. Sanatçı, 1995-96 mevsiminde Almanya’da oynadığı Uçan Hollandalı operasındaki Senta rolü ile ünlü ‘’Opern Welt’’ dergisinde yılın en başarılı sanatçıları arasında yer aldı. Almanya’daki son temsilleri “Salome” ve “Fidelio”nun ardından ani ölümüne duyulan acı, yerli basın kadar yabancı basında da yankılandı.

 

 

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]