SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı Kuruldu

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Pendik Temsilciliği Pendik Belediyesi işbirliği ile Pendik Ballıca Köyünde ‘’Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı’’ adını verdikleri alana 1200 adet Çam Fidanı dikildi.

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Yadigar, Pendik İlçe Temsilcisi Metin Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Faruk Uysal, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Pendik İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sait Çoban, Pendik Müftüsü Ziya Ersin,Pendik Ballıca Köyü Muhtarı Davut Genç, Pendik’teki Kurum Yöneticileri, öğretmenler ve ailelerinden oluşan 300 kişinin katıldığı etkinlikte 1200 Çam Fidanı dikildi.

Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanına Fidan Dikme Töreninde Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin; ‘’Bende böyle güzel bir günde, güzel bir insan anısına burada toplanmaktan memnuniyet duyuyorum’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Mehmet Akif İnan, inanmanın zor olduğu dönemlerde inanan ve inancının mücadelesini veren bir insandı. Eğitimin memleketin en önemli sorunu olduğunu, kazanmanın da-kaybetmenin de eğitimle olacağını bilen bir değerdi. Önce bu değerli insanı, bir memlekete değer verenler tarafından adının yaşatılması gerekirdi. Biz bugün bunu yapıyoruz’’ dedi.

Şahin şöyle devam etti; ‘’Bu milletin sırtına vurulan hançer eğitimle oldu. Bu hançerin çıkarılması da yine eğitimle oldu. Mehmet Akif İnanlar, Necip Fazıllar bunun mücadelesini verdi. Kimi bu dava için canını verdi. Kimisi kendini darağacında gördü. Bu insanları, bu isimleri gençlerimize tanıtmamız lazım. Gençlerin bu isimleri tanıması içinde sebeplere sarılmak lazımdır. Bugün böyle bir ismi Pendikliler adına tanımak bizim için çok önemli bir kazanım’’ dedi.

hatira-ormani3

Şahin sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Mehmet Akif İnan inandığı için Maraş’a sürgün edildi. Sürgün, hicret demektir. Maraş’ta büyük bir şair oldu. Yaşantısına baktım, Nebevi bir yaşantı. Bu alan, Pendik Ballıcanın Şanlı Urfası. Güzel bir alan seçilmiş. Hem Mehmet Akif İnan adına, hem onun adını yaşatmak adına güzel bir iş yapıldı. Böyle güzel insanları örnek almayı, Cenabı Allah’ın lutfuna mazhar olmayı nasip etsin’’ dedi.

Burada bir selamlama konuşma yapan Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube kurucularından Cemal Kapan; ‘’Mehmet Akif İnanın hayat hikâyesini özetleyerek şiirlerinden kesitler sundu. Demokrasinin gelişmesine büyük katkıda bulunan bu büyük insana Cenabı Allahtan rahmet diler, mekânı Cennet olsun diyorum. Bu etkinliğimize katkılarından dolayı Pendik Belediyesine ve katılımınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ta yaptığı selamlama konuşmasında; ‘’ ’Mehmet Akif İnanı rahmetle anıyoruz. Birileri akciğerimiz olan ormanları yakıp yıkarken, Eğitim-Bir Sen olarak ormanları yeşertmek üzere burada toplanmamız anlamlıdır. Bizim medeniyetimizde ağaç dikmenin önemi büyüktür. Hepimizin burada bugün bir dikili ağacı olacaktır. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından sahaya 1200 çam ağacı fidesi dikilerek can suyu verildi. Pendik Belediyesi tarafından pide-ayran çay ikramında bulunuldu.

                                                                       

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]