SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesini yönetmek için Ak Partiden Kimler aday adayı oldu?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanlığına Ak Partiden talip olan 18 Aday Adaylarının değerlendirmesini yaptık. Aslında hepsi birbirinden kıymetli insanlar, lakin bizler sürekli siyaseti ve siyasetçileri takip ettiğimizden dolayı bizim gözümüzle hangi aday bu arenada ne kadar rol oynayabilir, dilimiz döndüğünce kısa bir değerlendirme yaptık.

Ak-Parti-Kartal-adaylari(

Ak Parti Aday Adayları içinde en iddialı, en çok hazır, en donanımlı, en hazırlıksız, en sıcak kanlı, en soğuk, en güler yüzlü enlerin değerlendirmesi.

Kartal Belediye Başkanlığı için Ak Partiden müracaat eden Aday Adayları Bülent Ecevit kültür Merkezinde partililerin karşısına çıkarak kendilerini tanıttılar.

 

Kartal Belediye Başkanlığı için 18 aday adayı müracaat etti.

Aday Adayları soyadlarına göre alfabetik sırayla kürsüye çıkarak kendilerini ifade ettiler. İlk önce alfabetik sıraya göre işadamı Abdullah Açık sahneye çıkarak kendini tanıttı.

Abdullah-Acik-1

İşadamı Abdullah Açık

İşte, 18 aday adayının yarıştığı Kartal Ak Partide vitrine çıkan aday adaylarının özellikleri; Açık İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Açık, Sivas’lı. Abdullah Açık inşaat sektöründe faaliyet gösteren çevresinde sevilen sayılan oldukça iddialı bir Başkan Aday adayı. Oldukça iddialı görünmesinin yanı sıra, siyaseten tecrübesinin olmamasının eksikliğini, yerel basınla yürüttüğü piar çalışmasıyla nispeten kapattı.

Hasan-Altuntas-1

İşadamı Hasan Altuntaş

Kartal Ak Parti kurucu ve önceki İlçe Başkanı Amasya’lı Hasan Altuntaş, Kartal Belediye Başkanlığı için çok hazırlıklı olmadığı net açık görünmektedir. İddialı bir aday adayı profili sergilemedi.

Zeki-Bayindir-1

İşadamı Zeki Bayındır

İş adamı Erzurum’lu Zeki Bayındır, partide kurucu listelerinde isminin olması sebebiyle aday adayları listesinde yer almayı başardı. Ak Parti Teşkilatının birlik beraberlik içinde 2014 seçimlerini yürütmeleri gerektiğinin mesajını verdi.

Murat-Buyukce-1

Murat Büyükçe

Kartal Belediyesinde Başkan Yardımcılığı yapmış olan Elazığ’lı Murat Büyükçe, Kartal’a uzaktan kumandalı bir siyaset tarzı sergileyerek aday adayları listesinde yer almayı başardı. Uzun zamandır Kartal’da halkın içinde pek yer almayan Büyükçe aslında cana yakın bir insan. Aday Adaylık süreci içinde kendi başına çeşitli ziyaretler yaptığını sosyal paylaşım sitelerinden gördüğümü söyleyebilirim.

Yucel-Kara-1

İmam Hatip Yücel Kara

Atalar Camiinde İmam Hatipliği yapmış olan Sivas’lı Yücel Kara, Atalar camii İmam Hatibi olarak görev yaptığı sürede bölgede çok faal çalışmalar yaptı. İnsan hayatına olumlu katkılar sağlayan çok sevilen sayılan güler yüzlü çok iddialı bir aday adayı. Keşke Belediye başkanı olsa mutlaka çok başarılı çalışmalara imza atar. Sadece siyaseten tecrübesi yok.

Abdurrahman-Karaismailoglu

Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu

Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu, Trabzon’lu olduğunu biliyorum, hakkında çok bir şey söyleyemeyeceğim, zira hiç tanımıyorum. Eczacılık hizmetini uzun zamandır yapması ve tecrübesinin çevresine yönelik avantaj olduğunu düşünen açıklamalar yaptı.

Huseyin-Karakaya-1

Mimar Hüseyin Karakaya

Erzurum’lu Mimar Hüseyin Karakaya, ideal bir belediye başkanı olur. Milli görüş tabanından gelen Karakaya, daha önce 2009 seçimlerinde Saadet Partisinden Kartal Belediye Başkan Adayı oldu. Çok sevilen alçak gönüllü, güler yüzlü ve şehir planlama konusunda tecrübeli bir isim. Her kesim tarafından çok sevilen Hüseyin Karakaya sürpriz yapabilir. Zira Karakaya’da Numan Kurtulmuş’un gözdelerinden.

Abdi-Kesimal-1

İnşaat Mühendisi Abdi Kesimal,

Kartal Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Rize’li Abdi Kesimal, hem İBB hemde Kartal Belediyesi Meclis üyesi olması ve geçmiş dönemde de Belediye Başkan yardımcılığı tecrübesi olması sebebiyle  başarılı bir belediye  başkanlığı yapabilir.

unsal-Kirac-1

Ünsal Kıraç

Kartal Belediyesinde yaklaşık 15 sene Başkan Yardımcılığı yapmış ve beş senedir Esenyurt Belediye Başkan Yardımcılığı yapmakta olan Bayburt’lu Ünsal Kıraç, hep ikinci adam oldu. Şimdi birinci adamlığa soyundu, olabilir mi düşünmek lazım, sıcak kanlı cana yakın insan ilişkileri iyi birikimli bir bürokrat. İddialı görünüyor, lakin sanki ondan daha hazırlıklı adayların olması Ünsal Başkanı biraz zorlayacak gibi.

Cevdet-Kilim-1

İş adamı Cevdet Kilim

Kilimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Kilim, Samsun’lu. İnşaat sektöründe faaliyet gösterdiği biliniyor. Has Partinin Kartal yapılanmasında yer aldı, siyasi tecrübesi aktif olarak çok fazla olmadığı belirgin bir şekilde görünüyor. Ticaretçi düz bir adam ve kendisini tanıtırken oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Husamettin-Kocak-1

Av. Hüsamettin Koçak

İstanbul İl Genel Meclis Başkanı  Hasan Hüsamettin Koçak, Manisa’lı. Siyaseten tecrübeli halen İl Genel Meclis Başkanı yapmaktadır, kısa sürelide olsa Kartal Belediye Başkanlığı yapmış değerli bir bürokrat. Belediye Başkanlığı için artılarının yanında, insanlara karşı uzak mesafeli ve soğuk durması dezavantajı sayılabilir.

sukru-Kontuk-1

İşadamı Şükrü Kontuk

Şafaklar Marketler sahibi ve Has Parti Kartal İlçe Kurucu Başkanı Şükrü Kontuk, Has Partinin Kartal İlçe Kurucu başkanlığı yaptı, daha sonra Ak Partiye katıldılar. Yaklaşık bir yıldır Kartal Belediye Başkanı ben olacağım diyerek çarşı Pazar, dernek vakıf demeden harıl harıl çalışıyor. İnançlı azimli, kararlı en büyük güvencesi Has Parti kontenjanı.

Mehmet-Osmanlioglu-1

Mimar Mehmet Osmanlıoğlu

Mimar Mehmet Osmanlıoğlu, Bayburt’lu. Mimar olarak mesleki açıdan şehir planlaması konusunda deneyimleri olduğu biliniyor. Aykırı bir kişiliğe sahip, mimarlar zaten genelde aykırı olurlar. Kendisi hakkında en önemli ve ilgi çeken özel bir yanı varki; Mimar Mehmet Osmanlıoğlu’nun tam 11 tane çocuğu var. Yani Başbakan’ın tavsiyesine fazlasıyla riayet eden bir insan. Onun haricinde siyaset sahnesinde pek yer almayan birisi.

Abubekir-Tasyurek-1

Mali Müşavir Abubekir Taşyürek

Kartal ve İBB Meclis Üyesi Abubekir Taşyürek, Erzurum’lu. Kartal Belediye Başkanlığı için en hazır en donanımlı aynı zamanda İBB ve Ak Parti Genel Merkez ile en iyi diyalog içinde olması kendisini çok  şanslı kılıyor. Genç yaşına rağmen, Anadolu Yakası SKM Başkanlığı gibi oldukça etkin görev ve sorumluluklar üstlenen Taşyürek, Ak Parti ve Kadir Topbaş için vazgeçilmez bir isim olduğu söylenebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Topbaş’ı temsilen yurtdışında bir çok toplantılara katılması kendisine verilen önemi sergilediğini söyleyebiliriz.

Mevlut-Vural-1

Mevlüt Vural

İBB Başkan Danışmanı Mevlüt Vural, Erzincan’lı. Kartal Belediyesinde görev yapması, ardından İSKİ Genel Müdürlüğü, ardından halen İBB Genel Sekreter Yardımcılığı yapmakta olduğu bilinmektedir. Bürokrasi tecrübesi inkar edilemez lakin, daha genç ve donanımlı bir belediye başkanı düşünüleceğini tahmin ediyorum. Yani Mevlüt Vural’ın Belediye Başkanı olarak gösterilmesine pek ihtimal veremiyorum.

Abdullah-Guven-Yaman

Abdullah Güven Yaman

İnşaat alanında faaliyet gösteren işletmeci Abdullah Güven Yaman, Erzurum’lu. Oldukça iddialı çok ta hevesli hatta, Milli İttifak çalışmalarında yer almasından dolayı Ak Partiye gönül vermiş birisi. 2004 yerel seçimlerinde de Kartal Belediye Başkanlığına aday adayı olmuş, Lakin gerek iş hayatı gerekse şartların elverişli olmayışı sebebiyle biraz aktif siyasetin dışında kalmış. Cana yakın çalışkan, heyecanlı. Kartal Belediye Başkanı olacakmış gibi çalışmalar yürütüyor.

Hilmi-Yazici-1

Hilmi Yazıcı

Sancaktepe Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hilmi Yazıcı, Sivas’lı. Sancaktepe Belediyesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü yapmış tecrübeli bir bürokrat. Oldukça gayretli çalışma yürütüyor.

Temurhan-Yildiz-1

Av. Temurhan Yıldız

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı yapan Temurhan Yıldız, Artvin’li. Ak Parti Kartal İlçe Teşkilatının beş senedir başında. Kartal’ın sorunlarını biliyor. Mahalle teşkilatlarına varıncaya kadar tüm Kartal’ı tanıyor. Kartal İlçe Başkanlığı haricinde partide başka bir görevi olduğunu bilmiyorum. Belediye Başkanlığı için hazırmıdır, diye düşünür isek hazırdır. Lakin takdir Ak Parti Genel Merkezinindir,

Benim tahminime göre yukarıda sıraladığım isimler arasında en kuvvetli, en donanımlı, en hazır gördüğüm iki tane isim var. Abubekir Taşyürek, Temurhan Yıldız.

Fakat bu isimlerin bulunduğu listede olmayıpta her zaman Kartal Belediyesini yönetmeye hazırlıklı olan bir Mehmet Sekmen, faktörünün de ciddi bir profil olduğunu hatırdan çıkarmamak gerekir. Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği şimdilerde ise yerel yönetimler konusunda bölge bölge çalışmalar yürüten çok tecrübeli, donanımlı halkın arasında ve hepsinden de çok tanınan bir marka isimdir, Mehmet Sekmen. Aday Adaylarının bir çoğu tecrübeli politikacı Mehmet Sekmen’le çalışmış olduğundan dolayı Sekmen’e usta gözüyle bakıyorlar. Zira aday adaylarının bir çoğunu siyasete Mehmet Sekmen’in kazandırdığını kendileri dile getirdiler, ustaya saygı ve vefa duygularını yansıttılar.

Ak-Parti-Kartal-adaylariii

Kartal’ı bu isimlerden hangisi kazanır? Üçünün de farklı avantajları var. Başbakan nasıl bir değerlendirme yapacak bekleyip göreceğiz.

Belki de daha başka bir sürpriz olabilir mi olabilir…

Yorum: Kenan Gülerci

 

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]