SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Günlük Gazeteler Sanat Eseri Tadında Sergiye Çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından İstanabul’daki lise öğrencileri için yapılan “Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması”nın sergisi bugün Işık Üniversitesi Maslak Ayazağa Kampüsü Galeri Işık İstanbul’da görücüye çıktı.

 

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerin sanat ve tasarım yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve özgün çalışmalarını değerlendirmek amacıyla İstanbul’daki lise öğrencilerinin katıldığı “Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması” sonuçlandırıldı ve yarışmanın sergisi tüm sanat severlere açıldı. Yarışmaya İstanbul’daki 28 liseden 485 öğrenci katıldı. Yapılan değerlendirmede 5 öğrenci başarı ödülü, 40 öğrenci onur mansiyonu aldı. 129 öğrencinin çalışması ise sergilenmeye uygun görüldü.

 

Işık Üniversitesi Maslak yerleşkesindeki Galeri Işık İstanbul’da 21 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 16:00’da açılan 1. Ulusal Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması Sergisi’ndeki konuşmasında, Işık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Hasip Pektaş;

“Işık Üniversitesi olarak, öğrencilerin sanat ve tasarım yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve özgün çalışmalarını değerlendirmek amacıyla İstanbul’daki lise öğrencilerine yönelik “Gazete üzerine Grafik, Resim Yarışması” düzenledik. Günlük gazeteleri bir sanat eseri haline getiren bu genç arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Gerçekten sürpriz yaptılar. Ummadığımız şeyler yaptılar. Dikkatli bakarsanız gençlerimizin topluma, çevreye, kültürel olaylara ne kadar duyarlı olduklarını göreceksiniz. Onlara güvenmemiz gerekiyor, onlar bizim geleceğimiz. Onlar gelecekte Türkiye’yi daha iyi noktalara getirecek insanlar.” dedi.

 

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak Konuşmasında;

“Sanat özgür ortamlarda gelişir. Çalışmaların hepsi özgür hepsi düşündürücü ve mizah yüklü. Gençlerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyor hepsini kucaklıyorum ve gözlerinden öpüyorum. Sergilerin açılmasında maddi ve manevi büyük desteğini bizden esirgemeyen rektörümüze çok teşekkür ediyorum.  Ayrıca sergide emeği geçen Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Hasip Pektaş’a ve jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara açılışa katıldığınız için, böyle sıcak bir ortam yarattığınız için teşekkür ediyorum. “ dedi.

 

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak Konuşmasında;

“Aslında bu sergi bizim için yeni değil. Geçen sene birçok gazeteden oluşturulmuş bazı çalışmaları burada izledik. Ama onlar bir kere farklı ülkelerden ve profesyonel sanatçılar tarafından yapılmıştı. Ve biz o sergide şunları gördük. Gazeteler o ülkelerin hayatını yansıtıyor, kendisini yansıtıyor, sosyal seviyesini, kültüre bakışını sanata bakışını ve sanata yaklaşımını yansıtıyordu. Bugünkü sergi bizim ülkemizden, bizim çocuklarımızdan, liselilerden, belli yaş grubundan, ülkelerin sorunlarına nasıl baktığını, nasıl gördüğünü, nasıl algıladığını ve onu başka tasarımlara dönüştürerek bize nasıl sunduğunu görüyoruz. Şimdi etrafınıza bir bakın burada gördüğünüz aslında bizim hayatımız. Türkiye burası. Şu gördüğünüz bütün gazetelerde, gördüğümüz bütün tasarımlar bu çocukların zihinsel süreçlerinden yorumlanarak geçmiş, onları okumuşlar, değerlenirmişler ve onun üzerine bir şeyler katarak onları tekrar bir süreçten geçirerek bizlere sunuyorlar. İşte burada gördüğünüz her çalışma o anlamda bizim hayatımız, bizim çocuklarımızın Türkiye’yi nasıl gördüğü, nasıl algıladığıdır. Bu açıdan çok çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ama bakın sakın umutsuzluğa kapılmayın çünkü size verdikleri mesajlar öyle o kadar da pozitif değil. Çünkü biz geçen seneki çalışmada şunu gördük; sosyal seviyesi, ekonomik düzeyi yüksek olan ülkelerin sanatçıları daha çok kuşla, böcekle, doğayla uğraşıyorlardı. Temel insan hak ve hürriyetlerine önem veriyorlardı. Kaotik ülkelerden gelenler savaşla, terörle,  intikamla, yaşamın temel fonksiyonu olan temel yaşam standartlarıyla uğraşıyorlardı. Onun için buraya baktığınız zaman bizim de sorunlarımızın o kadar az olmadığını göreceksiniz. Ama en azından şunu söyleyeyim ben çok pozitifim çünkü bunu yapabilen çocuklar gelecekte bunlara çözüm da bulmayı becereceklerdir. Çünkü o zihinsel süreçlere sahip çocuklarla karşı karşıyız. Bunlardan bazılarının Üniversitemizde şu anda öğrenci olması bana gurur verdi, onun için Hasip Hocamıza teşekkür ediyorum. Katılımlarınız için lise hocalarına sayın müdürümüze, siz sevgili lise öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Derece alan ve sergide çalışması bulunan öğrencilere başarı ödülü ve Sertifikası ve para ödülü verildi. Işık Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Galeri Işık İstanbul’da bugün başlayan “Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması” sergisi 2 Kasım 2013 tarihine kadar izlenebilecektir.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]