SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesine Başkan olmak isteyenler!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesine Başkan olmak için Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den Aday adayları neler yapıyorlar, nasıl çalışıyorlar kısa bir değerlendirme yapalım.

Ak Partide esas kahramanlar ise henüz sahne almadılar. Aslında kulisler yürütülüyor lakin henüz daha start verilmedi. Ak Partiden Kartal Belediye Başkanlığına ismi telaffuz edilenler arasında en çok Mehmet Sekmen adı geçiyor. İlçe Başkanı Temurhan Yıldız’ın gönlünde de Başkan olmak yatıyor. Duyduğumuz kadarıyla, Başkan Altınok Öz diyormuş ki; “Mehmet Sekmen aday olursa çok çalışmamız gerekir, fakat başka bir isim aday olursa yata yata kazanırız” Gerçi Sekmen Kartal sokaklarını hiç boş bırakmıyor ki, yani halk ziyaretlerini yıllardır hiç ihmal etmediği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Sekmen’in Kartal’ı tekrar kazanmak için eski çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelerek istişareler yaptığı da bilinen bir gerçek. Özellikle Kartal siyasetinde ağırlığı olan önemli isimleri, Kartal’ı tekrar Ak Partiye kazandırmak için çalışmaya ikna etmiş gibi görünüyor.

kartal-adaylarii

Bu isimler arasında Hüsamettin Koçak, Mevlüt Vural, Bilal Aslan, Ünsal Kıraç gibi isimlerin olduğunu belirtebiliriz. Aslında şöyle bir ihtimal de düşünülebilir; Mehmet Sekmen de aday olabilir, veya Mehmet Sekmen abi rolünü üstlenerek tüm ekibini genç bir aday etrafında toplayarak Kartal’ı kazanmak için birliktelik oluşturabilirler. Eğer böyle bir gelişme yaşanırsa bu durumda,  Başkan Öz nasıl bir takdik geliştirecek merak konusu. Aslında ben öyle tahmin ediyorum ki; Başbakan Tayyip Erdoğan, Kartal ekibine öyle bir talimat verecektir ki, birlik beraberlik içinde 1994 seçimlerindeki çalışma ruhuyla hareket ederek Kartal Belediyesini kazanmaya çalışacaklar.

Bu arada Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakan Suat Kılıç ve İBB ve Kartal Belediye Meclis Üyesi Abubekir Taşyürek ismi de Kartal için telaffuz edilmektedir.

Ak Partiden Şükrü Kontuk hakkında bir değerlendirme yapacak olursak, Saadet Partisinden Has Parti’ye kurucu ilçe başkanı olarak geçen, Has Partinin Ak Partiyle birleşmesi sonucu Ak Partili olan Kontuk şimdi Kartal Belediyesini yönetmeye talibim diyor. Henüz Ak Partiden kimsenin ortaya çıkmadığı bir dönemde ben Kartal Belediye Başkanlığına adayım diyerek çalışmalara başladı. Aylardır Kartal’da yoğun bir çalışma yürütüyor, gerek stk gerekse halk ziyaretlerini aksatmadan yürütürken basında da sürekli yer alarak adından söz ettiriyor. Ne varki Ak Parti adına kendini ortaya atmış olan bu adaya Kartal ilçe teşkilatı şaşı bakıyor. Çünkü parti tüzüğü gereği aday adaylık süreci başlamadan Kontuk adaylık çalışmalarına başlamış. Öyle ki Şükrü Kontuk aday adaylık resmi müracaatını yapmak için ilçe Başkanlığına geldiğinde ne başkan nede her hangi bir yönetim kurulu üyesi bulunmadı. Bu duruma biraz saflık olacak ama tamamen tesadüf diyelim. Zira İlçe Başkanı bir toplantıda olduğu için katılamadığını belirttiler.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Açık İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Açık Ak Parti’den Kartal Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

CHP’nin aday adaylarından bu işe gereken ciddiyeti göstererek çalışan üç tane isim var. Birisi mevcut Başkan Altınok Öz, hem yürütmenin başında olmasının avantajı var hemde gerekli ziyaretleri aksatmadan yürütüyor. Diğer ikisi Hüsnü Süslü ve Mustafa Kul. Mustafa Kul ile Hüsnü Süslü olabildiğince aday olmak için asılmış vaziyette var güçleriyle çalışıyorlar. Özellikle bu çalışmaların en önemli ayağı olan yerel medya konusunda doğru tercihler yaparak etkili haberlerle gündemde kalıyorlar. Diğer bir aday Ali Turabi Artuç ise çok iddialı olan söylemlerini, eylemlerine yansıtamıyor. Yani rutin bir çalışma görüntüsü sergiliyor. Mustafa Kul ve Hüsnü Süslü düğün salonlarını doldurarak daha geniş kitlelere hitap ederken, diğerleri mahalle birimlerini STK’ları ziyaret ederek durumu idare ediyorlar.

Mustafa Kul, gerçekten partisinin davasına inanmış heyecanlı donanımlı bir aday. Çok fanatik bir CHP’li, öyle ki kendisi yerel yönetime talip bir aday adayı olmasına rağmen genel siyasetten kendini bir türlü sıyıramıyor. Önce partim sonra ben diyenlerden, adam sadece Kartal’ı düşünmüyor, ne olursa olsun İstanbul’u da almalıyız diyor. Başına iş açacak söylemlerden kaçınmıyor, yeter ki bir seçmen daha kazanayım da ne olursa olsun. Bazen ipin ucunu kaçırmıyor da değil yani. “Ak Parti yine % 50 oy alırsa bu ülkede savaş ortamı çıkar” “Bizler kendimize sığınacak ülke ararız” gibi…

MHP’de henüz aday adayı olan bir isim ben duymadım. Yakında aday olacak isimler açıklanır sanırım.

DSP’den be n Kartal Belediye Başkanlığına adayım diyerek aylar öncesinden çalışmalarına başlayan Mahalle Muhtarı Şahin Kaya’nın, emekleri ve çabası heba edilmemeli. Zira muhtarlık deneyimleri ve muhtar arkadaşlarının desteğini alacağını umarak azimli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, hiç aday olmadığı zamanlarda Şahin Kaya adayımız derken, Hüsniye kaya partiye katıldığı anda Şahin Kaya’yı tanımaz oldu. Lakin Hüsniye Kaya Genel Merkezde görev alınca yine tek aday Şahin Kaya kaldı. İlhan Güzelgün’ün heyecanı coşkulu çalışmaları DSP’ye hareketlilik getirdi. Tebrik etmek lazım İlçe teşkilatını canlı tutmayı başarıyor.

Demokrat Parti’de ise Müslim Şahanoğlu aday olarak çalışmalarını yürütüyor. Kendisi mütevazi beyefendi bir insan, zira temsil ettiği partisinin potansiyeli belli zayıf bir parti. Tüm bu şartlara rağmen her gün çeşitli ziyaretler yaparak iddiasını sürdürüyor.

Saadet Partisi ve diğer partilerde  adaylık için henüz bir gelişme yok gibi, ama önümüzdeki günlerde netleşir.

 

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]