SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Duyurular

SGK Primlerinde uygulanan Tarımsal Kesintide süre uzatımı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından “Tarımsal Faaliyete Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsis Edilmesine Daire Tebliğ’in uygulanmasına ilişkin Kurum Başkanlığımızın getirdiği süre uzatımı” hakkında yazılı açıklama yapıldı.

 

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Kenan KOÇAK konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama da;

 

“Merkezimiz sorumluluğundaki Kartal ve Pendik ilçelerimizdeki yerleşik paydaşlarımızdan tarımsal kesinti işlemleri yapanların genel olarak bu süre uzatımı konusunda bilgilendirilmesi açısından önem arz etmektedir.

Tarımsal Faaliyete Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsis Edilmesine Daire Tebliğ’in uygulanmasına ilişkin Kurum Başkanlığımızın getirdiği süre uzatımını ilgililer değerlendirmelidir.

 

Bilindiği üzere, 01.03.20.13 tarihli ve 258574 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  “Tarımsal Faaliyete Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsis Edilmesine Daire Tebliğ” 01.04.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Anılan tebliğin geçici ikinci maddesinde  “Gerçek ve tüzel kişiler belge veya bilgileri elektronik ortamda göndermekle zorunlu tutuluncaya kadar, bir ay içinde yapacakları kesintiler için örneği ek-1’de yer alan Kesinti Bildirim Listesine ekleyerek takip eden ayın son iş günü mesai bitimine kadar zirai gelir vergi kesintisi ile ilgili muhtasar beyannamelerini vermekle yükümlü oldukları vergi dairelerinin bulunduğu illerdeki sosyal güvenlik il müdürlükleri/sosyal güvenlik merkezlerine verirler” hükmü mevcuttur. Bu hüküm doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda Kurum Başkanlık Makamının 15.02.2013 tarihli Oluru ile kesinti sorumlularının kesinti bildirim listelerini Kurumumuza intikalinde 6 ay süresince ikili bir uygulama yapılması uygun görülmüştür.

kenan-kocak-sgk

Buna göre, 01.04.2013 – 30.09.2013 tarihleri arasında isteyen kesinti sorumlularının kesinti bildirim listelerini www.sgk.gov.tr sitesinde mevcut E-Kesinti bilgisayar programı aracılığıyla, isteyen kesinti sorumlularının ise önceki uygulamada olduğu gibi kağıt ortamında Kurumumuza vermesinin uygun olduğu, 01.10.2013 tarihinden itibaren ise, yalnızca E-Kesinti bilgisayar programının kullanılmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Ancak, E-Kesinti bilgisayar programı hakkında uygulamanın pekiştirilmesi ve kesinti sorumlularının iş ve işlemler hakkında daha fazla bilgilendirilmesi amacıyla; yapılan ikili bildirim uygulamasının 3 ay daha uzatılması ve 01.01.2014 tarihinden itibaren E-Kesinti bilgisayar programının kullanımının zorunlu olacağı hususunu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]