SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Muhtarlardan Mustafa Kul’a sert tepki!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanlığına CHP’den aday adaylık başvurusu yaparak seçim çalışmaları yürüten eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Mustafa Kul, geçtiğimiz günlerde muhtarlarla ilgili yaptığı bir açıklamaya Kartal mahalle muhtarları tepki gösterdiler.

 

Gazetemizi arayarak düşüncelerini dile getiren muhtarlar, ayrıca 26 Eylül 2013 tarihinde yapılacak muhtarlar toplantısında da bu konuyu gündeme getirerek topluca açıklama yapmayı düşündüklerinin dile getirdiler.

 

Koç, Sayın Kul, Muhtarları töhmet altında bırakmıştır

Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, “Bakanlık yapmış olan bir insan böyle bir açıklamayı nasıl yapar anlayabilmiş değilim. Sayın Mustafa Kul Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin Nüfus İdaresi Müdürlüğü tarafından merkezi sisteme bağlı yürüdüğünü bilmiyor mu acaba?  Muhtarların kayıt sisteminin tamamen nüfus idaresine bağlı olduğunu hatırlatmak lazım sayın adaya. Bazı hanelerde 20 – 26 kişinin yaşadığını dile getiren Sayın Kul bu iddiasını ispatlamak zorundadır. Yani böyle bir iddiayı ortaya atan ispatını da yapacak, aksi takdirde tüm muhtar arkadaşları töhmet altında bırakan bir açıklama yapmıştır. Aksi takdirde bu iş hukuki boyutlarda devam edecektir, sonucuna katlanır.

 

 

Aslan, Sayın Kul Muhtarları suçlayıp durmayın!

Petrol İş Mahalle Muhtarı Cevdet Aslan, “ Sayın KUL bu ülkede bakanlık yapmış kişisiniz muhtarları suçlayıp durmayın, önce siz mevzuat ı okuyun ondan sonra muhtarları suçlayıp suçlamayacağınız ortaya çıkar. Nakil işlemlerini nüfus müdürlüklerinin yaptığını da hatırlatayım. Seçmen listeleri güncellenmeden nasıl eski kayıt üzerinden konuşuyorsunuz onu da anlamış değilim.

 

Eker, muhtarlar üzerinden siyaset yapmak ne kadar doğru?

Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Mustafa Kul’un muhtarlarla ilgili sarfettiği sözlere tepki göstererek, “ kartal Belediye Başkanlığına talip olan Sayın Mustafa Kul, nedense her konuşmasında muhtarlarla ilgili incitici sözler sarfediyor. Geçen gün bir konuşmasında,  “Muhtar seçimlerine müdahil olacağız. Hemen hemen Kartal’ın her mahallesinde sosyal demokratlar muhtar adayı olsa bu 20 mahallenin muhtarlıklarını kazanırız. Geçen dönemde ben burada seçim çalışmalarına katılmıştım. Her mahalleden bizim partimizin üyesi olan arkadaşlarımızdan 8-9 tane aday adayı çıkıyor. Götürüp kendi ellerimizle mahalleleri AKPlilere, MHPlilere teslim ediyoruz. Burada ben belediye başkan aday adayı olarak muhtarlık seçimlerine müdahale edeceğim” diyerek de muhtarları halkın değil de, sanki bir siyasi partinin muhtarı gibi göstermek doğru değil” dedi.

 

 

Mustafa Kul, muhtarlar tarafından tepki toplayan konuşmasında şu ifadeler de bulunmuştu;

Mustafa Kul, “Duyduğumuz bildiğimiz kadarıyla, AKP Kartal’ı yeniden alabilmek için başka ilçelerden Sultanbeyli’den, Ümraniye’den buraya adam taşıyor. Yakında muhtar arkadaşlarımızla bir toplantı düzenleyeceğim.

Muhtarlar da bunun hesabını vermelidir!

Muhtar arkadaşlarımıza da söyleyeceğim. Seçmen listeleri elimizde var. Ev ev kontrol edeceğiz. Tespit ettiğimiz bir evde 26 tane seçmen var. O evi de gidip ziyaret edeceğim Bu evde 26 kişi nasıl kalıyor, nasıl yatıyorlar onu görmek isteyeceğim. O 26 kişiye oraya kim yüklemiş bunlar nereden gelmiş, orada nasıl seçmen olmuş, bunların hepsini tek tek kontrol etmemiz lazım. Bunu yapan muhtar’da bunun mutlaka  hesabını verecek. Oradan getirip o evde 26 tane adamı gösteren muhtar da bunun hesabını verecek. Üyelerimiz arasında tespitlerimize göre 350 kadar Avukatımız var, bu arkadaşlarımıza görev düşecek. Bu yapılanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Hepsi bir davayı alıp takip edecekler, o taşınan seçmenleri mutlaka iptal ettirmemiz lazım, o işi yapan muhtarlar da bunun hesabını vermesi lazım” demişti.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]