SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bir zalimi durdurmak için daha büyük zalimlerden yardım beklemek

Yayınlanma:
ABONE OL
Bir zalimi durdurmak için daha büyük zalimlerden yardım beklemek

Bir zalimi durdurmak için; zulmü, işkencesi, tecavüzleri, cinayetleri hala gözlerimizin önünde ve bütün dünyanın gündeminde olan, ondan çok daha fazla ve üstelik dünyanın her yerinde zulüm yapmış ve zulmü denenmiş bir zalimi bir ülkenin, bir toplumun başına bela etmeye, hatta “Gel, gel zalimim gel” diye yalvarmaya ne denir acaba?

Bir Müslüman ülkeyi tarihi zalimliklerle dolu olan ABD gibi inançsızlara ne şekilde şiddetli bir zulüm yapacağını bile bile teslim etmenin ve onlara destek vermenin adını ne koymamız gerekir?

ABD’NİN ve onun emir kulu ülkelerin; Vietnam’da, Somali’de, Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Cezayir’de güya barış götürmek amacıyla yaptığı müdahalelerde milyonları nasıl katlettiğini, tecavüz ettiğini bildiğimiz halde böyle bir ülkeden ve onun emir kullarından ne adına medet umulduğunu anlamak mümkün değildir.

Kısaca ABD’nin bölgemizde yapacağı her şeyin İsrail’in ve ABD’nin çıkarları için olacağını ve İsrail’in şu günlerde zil takıp oynadığını bile bile bu işe kalkışmaya nasıl bir izah getireceğiz?

Kimse unutmasın ki; Allah zalimlerle ilgili kararını verirken onlara destek olanları da asla unutmayacaktır.

 

SENARYO AYNI, ALDATANLAR AYNI, ALDATILANLAR AYNI, ZULMEDENLER AYNI, ZULMEDİLENLER AYNI

 

Aynı senaryo Irak’ta da sergilendi. Kimyasal silahlar bahane edildi ve iki milyona yakın Müslüman çoluk çocuk, genç, ihtiyar, kadın demeden caniler tarafından katledildi, tecavüz edildi, zulüm edildi. O caniler yıllar sonra Irak’ta kimyasal silah izine rastlanmadı açıklaması yaptılar. Bizler öylesine aldatıldık ki; neredeyse ABD askerlerine zarar gelmesin diye dua ettik, sustuk, seyrettik.

Şimdilerde ABD’nin; Vietnam’da, Somali’de, Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da uygulamaya koyduğu aynı senaryo Suriye üzerine oynanıyor. İslam düşmanları yine bir Müslüman ülke olan Suriye’ye aynı vahşeti götürmek için türlü dalavereler çeviriyorlar ve de ne yazık ki Esad’a katil diyenler (Katil olduğunu bende kabul ediyorum) Esad’dan çok daha acımasız, tecavüzcü, katil, cani olanlarla işbirliği yapmaya hazırlanıyorlar. Üstelik bu caniler Suriye’de yalanları ve oyunları daha inandırıcı olsun diye binlerce çocuğu, binlerce canı katlederek insanları ikna etme yolunu seçiyorlar.

Bakınız Ey Müminler; ABD, İngiltere, Fransa ve tabi ki İsrail Suriye’ye müdahale edecekmiş. Bu ülkeler kim, bu ülkeler ne, bu ülkeler şimdiye kadar neler yaptı. Peki, bu canilere kim dur diyecek. Aldatılmış olan bizler mi dur diyeceğiz, ABD’nin kuklaları olan bölge ülkelerinin liderleri mi?

Eğer susup oturmayı tercih ediyorsanız, başımızdakiler bizlerden daha iyi bilir diyorsanız; ALLAH sormayacak mı sanıyorsunuz? Sormayacak mı Müslümanlara tecavüz edilirken, zulüm edilirken, çoluk çocuk katledilirken susanlardan ve hatta işbirliği yaparız diyenlerden ve bizlerden?

Unutmayınız ki kimse sizlerden daha akıllı değil, aklınızı başınıza toplayın ve gafletten uyanın yeter.

VE YÜCE ALLAH DİYOR Kİ!

Ey iman edenler, doğru ve mantıklı düşünmeyi terk eden fâsık, bozguncu, kötü niyetli, asi birileri size, hükümetinize, emniyet güçlerinize, ordunuza önemli bir haber getirirse, doğruluğunu araştırın. İyice araştırmadan ve gerçekleri tam olarak ortaya çıkarmadan; ciddî, zarar verici tedbirler almaya kalkarsanız, bilmeden, yanlış bilgilendirme sonucu suçsuz bir kavme, bir topluluğa kötülük yapmış, hoş olmayan bir davranış sergilemiş olabilirsiniz. Ve sonra yaptıklarınıza pişman olursunuz. Hucurat Suresi, Ayet:6

 

VE BİR HİKÂYE

 

Günlerden bir gün şeytan bir köyün ahırının etrafında dolaşırken bakmış bir kadın ineği sağıyor, bir çocuk neşeli neşeli oynuyor, bir adam tarlada gayet mutlu işini yapıyor ve ineğin buzağısı bağlı bir halde annesini seyrediyor.

Bu huzurlu ortam şeytanı rahatsız ediyor tabi ki o da buzağının ipini gevşetiyor. Buzağı ipten kurtulunca direk annesini emebilmek için koşuyor ve kadına çarparak hem kadını hem de sağılan sütü deviriyor. Aniden olan bu durum karşısında sinirlenen kadın eline geçirdiği balta ile buzağıya vurarak öldürüyor. Bu durumu gören inek de bir tekme atarak kadını öldürüyor, o sese dönen kayınpeder gelinini tekmeleyen ineği görünce tüfeği kapıp ineği vuruyor. Silah sesine koşan oğul babasının elinde tüfek hanımı yerde cansız ve kanlar içinde görünce babasını öldürüyor.

Ve Şeytan olanlara bakıp; yine benden bilecekler, ben sadece ipi gevşettim ne yaptım ki, der.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]