SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ette güven ve lezzetin yeni adı LEZAFET…

Yayınlanma:
ABONE OL

Et sektöründe iddialı bir marka yerini aldı Lezafet…

Perakende sektöründe Fon market adıyla 9 şube olarak hizmet verirken, aldıkları şirket kararıyla faal durumdaki marketleri devrederek besiciliğe olan yatırımlarını daha da güçlendirerek et piyasasına Lezafet adıyla hızlı bir giriş yaptı.

Et piyasasında güçlü ve güvenilir bir altyapıya sahip olan aynı zamanda tedarikçi durumundaki Fon ve Danet adlı markaların yeni bir konsept ile (steak hause )satış noktası şeklinde açılan oldukça iddialı Lezafet adlı bir markayla tekrar tüketim piyasasında sahne aldılar.

lezafet-resim

Fon ve Danet adlı şirketin başarılı CEO’su İlhan Şimşek ile Lezafet hakkında ve et konusunda faydalı bilgiler içeren keyifli bir söyleşi yaptık.

lezafet-ilhan-simsek

Şimşek, “Biz Türk halkının damak tadına uygun, tamamen doğal ve hijyen, tadında pişirilen yeni lezzetleri halkımızın beğenisine sunuyoruz.

Himalayalar tuzundan, çeşitli baharatlarla terbiye ettiğimiz ve kendi lezzetini alabileceği süre içerisinde dinlendirdiğimiz etleri, et pişirme ustalarımızın uzmanlığı ile halkımıza sunmaktayız.

Lezafet, lezzeti, kalitesi, hijyeni ile İstanbulluların arzuladığı, istediği ve aradığı damak tadına hitap eden lezzetin merkezi olacaktır” dedi.

 

Et konusunda hammadde yani besicilik hakkında ne gibi bir altyapıya sahipsiniz?

Şimşek, Evet et konusunda en önemli faktör güvenilir ve lezzetli olmasıdır. Lezafet’in et konusunda iddialı olmasının çok önemli iki sebebi var. Bunlardan birincisi kendi çiftliğimizde özel yemlerle beslenen, etçil ırk hayvanların seçilmesi diğer bir sebepte şirket ortağımız Danet’in haftada 600 -700 baş büyük baş hayvan kesmesi münasebeti ile burada kesilen hayvanlarında en randımanlı ve en iyi ırklar yine kendi mağazamıza geliyor.  Bu iki önemli sebep et kalitesi hususunda bizi avantajlı ve sürdürülebilir kılıyor.

Hem çiftliğimizin olması hemde haftada 600-700 bas hayvan keserek İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük sehirlerdeki bir çok market ve kasabın etini karşılıyor olmamız, bizim altyapımızın ve avantajlarımızın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.Buradaki üretim avantajımızı  daha uygun fiyatla et satarak tüketiciye avantaj sağlıyoruz.

lezafet-et-iceri

Lezafet et hakkında bilgi verirmisiniz,  

Şimşek, Lezafet leziz ve afiyetin çağrışımından oluşan bir marka. Bu konsepte bir marka oluşumuna karar vermemiz mevcut steak hauslara baktığımızda ürün tedarik avantajları hususunda bizim sahip olduğumuz avantajlara sahip değiller. Biz bu ürün avantajını eğitimli, tecrübeli ve deneyimli bir kadro ile buluşturarak, steak ürünlerini insanların daha uygun fiyat ve güvenle alabilecekleri çok hijyenik ve modern bir sunum tarzı ile tüketici ile buluşturduk.

Çiğ ette insanlar her noktadan et alamıyor, bizim buradaki bir amacımızda doğal yemlerle beslenen hayvanlarımızın helal kesim güvencesi ile tüketici ile buluşmasını sağlamak,  dolayısı ile Lezafet dendiğinde aklımıza güven ve lezzet gelecektir.

 

Lezafet’in şubeleri olacak mı?

İlk nokta Kartal’ın Uğur Mumcu mahallesinde

Şimşek, Hedefimiz ilk şubenin ekonomik sonuçlarını ve konseptin tam oturmasını sağladıktan sonra daha merkezi akslarda 10 şube açmak ve devamında franchising sistemi ile büyümek.

Yeme içme sektöründe artık insanlar yeterli kaliteyi ve uygun fiyatı bulduğunda mesafe tanımadan ilgili noktaya ulaşıyor. Bizim ilk mağazayı açtığımız Uğur Mumcu Mahallesinde çok ciddi ulaşım avantajı ve otopark imkanı var, insanlar mutlaka bu avantajları kullanacaklardır.

Lezafet-et-iftar-(11)

Marketçilikten çekilerek et işine geçişiniz konusunda bilgi verirmisiniz?

Şimşek, Perakendenin süper market konseptinde yaşanan aşırı rekabet, buna bağlı olarak kar marjlarının düşmesi ileriye dönük bir riskti, bu sebepten dolayı süper market konseptini bıraktık.

 

2008 yılında hayvancılığa yatırım yaptık

Süper market konsepti devam ederken 2008 yılında et sektöründe yaşanan sıkıntı akabinde etin dışarıdan ithal edilmesi ve et fiyatlarının aşırı yükselmesi bizi o dönemde hayvancılığa yatırım yapmaya yöneltti.

Türkiye’nin coğrafi konumuna baktığınız zaman hayvancılık için gayet uygun olduğunu görürsünüz. Buna rağmen ette dışarı bağımlı kalıyoruz. Bunun sebeplerine baktığınızda ön plana çıkan en önemli hususlardan bir tanesi ölçek ekonomisi, diğer önemli bir sebep ise uygulanan yanlış hayvancılık politikalarından ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı sütte ve ette üreticinin para kazanamamasından dolayı süt hayvanlarının kesilmesi, besi hayvanlarının yerine yenisinin konulamaması ön plana çıkmaktadır.

 

Ülkemizin cari acık gibi yumuşak bir karnı varken, et gibi bir ürünü de dışarıdan temin etmek sureti ile cari açığın büyümesinde önemli bir etkisi vardı. Ben burada hem ülke ekonomisine katkı sunmak hem de devletin vermiş olduğu teşviklerden de yararlanarak bölgede örnek bir işletme kurarak insanlara öncülük etmek istedim. Bu amaç içinde Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi Ümraniye köyünde 350 dekar arazi üzerinde bir çiftlik kurduk.

 

Et konusunda müşterilerimize üretimden tüketim noktasına kadar kontrolümüzde olmasının avantajını yansıtıyoruz

Bu kalitede bir eti inanılmaz uygun fiyatlarla sunuyoruz

Şimşek, Elbette üretimin kendi bünyemizde olması, bunun yanında et mamülleri konusunda güvenilir bir markamız olan (Danet) üretiminin olması bize hammadde avantajı sunduğu gibi, bu kaliteli hammaddeyi işleyip sunacak çok deneyimli bir kadromuz da var. Biz bu kadronun üstün başarı ve gayretleri ile İstanbul’un Anadolu yakasında bu kalitede bir eti inanılmaz uygun fiyatlarla özel dry age dolaplarda dinlendirerek müşterilerimize sunmanın gururunu yasıyoruz. Bizim işimiz etin kalitesinde, sunumunda ve fiyatında farklı olmak, cazip olmak…

Daha önceki işiniz olan marketçiliğe dönecek misiniz?

Hayır market sektörü bizim için bitmiştir.

 Fon marketleri güzel marka değeri taşıyordu, marka hakları sizemi ait devrettinizmi?  

Fon markasını devretmedik marka bizde şuanda inşaat sektöründe kullandığımız bir marka oldu. Lezafet ette iddialı bir markamızdır. Lezzet ve güven konusunda tercih edilen steak haus noktasıdır.

Lezafet Kebap-Izgara Adres : Uğurmumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi No:15 F-2 Blok Daire: 4 ( Teknik Yapı ) Kartal / İstanbul
Lezafet Kebap-Izgara Telefon Numarası : 0216 290 03 58 – 0216 290 10 11
Sipariş Vermek İsteyenler İçin Sipariş Hattı: 0216 290 10 11

 

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]