SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kul, Kartal Belediyesi ile birlikte İstanbul’u da kazanacağız

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kul 04.08.2013 Pazar günü saat 17:00’de Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde parti teşkilatı ve sevenleriyle bir araya geldi.

Kul’a destek vermek için gelen  Ankara Milletvekili İzzettin Çetin ve Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum Kul’un konuşmalarını sık sık alkışladılar.
Tüm Kartallıların davetli olduğu toplantının sunuculuğunu ‘Hatırla sevgili’ dizisinde Harun Karadeniz rolünü canlandıran sinema sanatçısı Kadir Özdal yaptı. Toplantıya sanatçılardan Tolga Sağ, Yavuz Top, Emre Saltuk, Metin Karataş, Aynur Haşhaş, Aynur Güneş Koray Çatal, Coşkun Demir, Kutsal Evcimen de katılarak Mustafa Kul’a destek verdiler.

mustafa--kul--aciklama

Coşkulu alkışlarla sahneye gelen Mustafa Kul, 30 Nisan’a kadar zamanımız var daha çok birlikte olacağız. Her mahallede toplantı yapacağız. Her mahalle ile ilgili projeler hazırlıyoruz projelerimiz olacak. Her mahallenin sorunlarını birlikte oturup konuşup birlikte tartışacağız.

 

Ben neden aday oldum ?

Benim amacım sadece Kartal Belediye başkanlığını kazanmak değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de almak.  Ankara – İzmir – İstanbul’u aldığımız gün Türkiye’de iktidar olabiliriz, ve öyle bir çalışacağız ki, o güne kadar iktidar değişmiş olacaktır. Bu nedenle Kartal Belediye başkanlığına aday olmamın bir tek nedeni var. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de almak.

Altınok Öz’e gönderme yaptı!

Ben belediye başkanı olacağım buradaki yerel iktidar olmanın avantajlarını partim için kullanmayacağım, o zaman burada belediye başkanın olmanım da hiç bir anlamı yok. 2009 seçimlerinde biz burada 100.620 oyla belediye başkanlığını kazanmışız. Aynı seçimde büyük şehir belediye başkan adayımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu 106.424 oy almış. Yani mevcut belediye başkanımızdan 6000 kadar fazla oy almış.

mustafa--kul--kursude

Ak Parti’ye de fark atacağız

2 Yıl sonra genel seçim oluyor ve ilçemiz de 2 tane milletvekili adayı var ve bu arkadaşlarımız seçilebilecek bir yerde ama burada 26 bin oy fark atmış. Bu 26 bin oy farkı benim gözümü korkutmuyor. Biz burada kazanacağız AKP’ye de fark atacağız. Burada belediye başkanı olduğum zaman sadece Kartal ile ilgili değil, çevre ilçelerimizde de en iddialı parti CHP olabilmesi için ben buradan oraları da yükseltemeyeceksem oraların iktidar olmasına katkı sağlayamayacaksam bana oy vermenize gerek yok.

 

Kartal’ın geleceğini donanımlı bir ekiple hazırlıyoruz

STKlarla birlikte çalışıyoruz, mimarlar odasıyla birlikte çalışıyoruz. Şehir plancılarıyla, profesörlerle, üniversitelerde çalışan bu konuda çok tecrübeli arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kartal projesi çıkartıyoruz.

 

Belediye binasındaki kurumların tahliyesini isteyeceğim

Şuanda belediyemizin kullandığı binanın mülkiyeti Kartal Belediyesine ait değil. Ama mülkiyeti Kartal Belediyesine ait belediye binamızda Kartal Kaymakamı ve bir çok kurum kiracı olarak oturuyor. Bizim seçmenimiz partimize oy versin vermesin o binaya girerken acaba burası kaymakamlık mı yoksa belediye mi diye tereddüt ediyor. Belediye başkanı olduğum gün hemen derhal kaymakamlıkla ilgili tahliye talebinde bulunacağım. Orası belediye’nin binası olacak.
mustafa-kul-1

Hazırlıklı geliyoruz, kervanı yolda dizmeyeceğiz!

Ben 12 yıl partimde yerel yönetimlerden sorumlu genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundum.  O zaman SHP’nin 46 tane il Belediye başkanı vardı. 762 tane ilçe belediye 1032 tane belde belediye başkanı vardı. Bu belediye başkanlarının hepsini birebir tanıyorum. Kim ne yaptı kim hangi işi yaptığından dolayı başarılı oldu, kim yanlış yaptığından dolayı millet bizi cezalandırdı bunların hepsini biliyorum. Onun için biz hele bir işe koyulalım kervan yolda düzelir mantığıyla gelmiyoruz. Hazırlığımızla geliyoruz. Ne yapacağımızı bilerek geliyoruz.

 

Bu toplantımıza partili arkadaşlarımızın katılmaması için korku salınması yanlış işlerdir!

Buraya toplantıya gelmek bir çok arkadaşımızı arayıp aman gitmeyin başkan duyarsa başınıza iş açarsınız diye böyle bir korku salınmış. Kimse kimseden korkmasın bu korkuyla bir yere varılması mümkün değil. Cesaretli olmanız lazım. Siyasetin içinden geliyoruz. Korku ile çalışaydık bu makamlara varamazdık. Bu yolda vurulanlar oldu, düşenler oldu, darağacına çıkanlar oldu. Onlar darağacına çıkarken Türkiye için hayatlarını feda ettiklerini söylediler. Biz bu vatandaşlarımız için bu ülkenin geleceği için siyaset yaparken cesaretsiz davranırsak hiç bir şeyi başarma şansımız yok.

 

Elim kırılsaydı sana oy vermeseydim dedirtmememiz lazım…

Türkiye’de diğer belediyelere örnek olacağız. Türkiye’nin bütün il ve ilçe belediyeleri kartal belediyesini örnek alacak. Vatandaş belediye’ye girerken kendi evine girer gibi girecek. Çünkü seçmiş oy vermiş. Yerel yönetimlerin en önemli özelliği seçen ve seçilenlerin hergün yüzyüze gelmesidir. O seni görecek sokakta rastlayacak ve başkan ben sana oy verdim geldim şöyle bir muamele ile karşılaştım diyebilir. Bizim onlara elim kırılsaydı sana oy vermeseydim dedirtmememiz lazım.

 

Kordonboyu imar sorununu halkın lehine çözeceğim!

Palmiye konutlarından başkanlık konutuna kadar olan bölge demir yolunun altı şuanda imarsızdır. Burada imar çalışması yapılmamış. Herkesin yüreğinde bir kuşku var korku var. Buradan imar geçecek mi geçmeyecek mi geçerken bize zarar verecek mi vermeyecek mi diye. Bu bahsettiğim yerdeki imar konusunu ivedilikle çözeceğiz hiç kimse zarar görmeden. Oradaki oturan vatandaşlarımız zarar görmeden ve vatandaşımızın lehine olarak mutlaka bu imar konusunu çözeceğim.

 

Ben bu başkanlık konutunda oturmayacağım

Ben bu başkanlık konutunda oturmayacağım belediye başkanı olduğum zaman o başkanlık konutunu belediye sosyal tesisi yapacağım. Bütün Kartallılar gidecekler o bahçede oturacaklar. Çayını kahvesini içecekler o konutu halkımızın hizmetine sunacağım.

Tekel arsasının 180 dönümlük kısmını Kartallıların hizmetine sunacağız

Tekel arazisi 402 dönümlük bir arazi orada kazı yapılmış 18 dönümlük bir kısmında arkeolojik bir takım bulgular var. Burayı açık hava müzesi yapacağız. Minübüs yolunun üst tarafında eski adliye binasının olduğu yer . O bölüm yaklaşık 104 dönümlük bir arazi var. Buraya istinaf mahkemelerinin inşaatı yapılacak oraya da müdahale etme şansımız yok. Ama geri kalan 280 dönümlük arazide üniversite’ye verilmiş üniversite yapılacak ama bana göre yanlış yapılıyor. Bunun da önüne geçeceğim. Bu 280 dönümlük arazinin 180 dönümüne sözüm ona üniversite yapılacak geri kalan 100 dönüm sit alanı olarak ilan edilmiş. Orada sit alanı falan yapılacak bir durum yok. Barakalar var, tekelin depoları var. O depoları özellikle sit alanı olarak gösterip burayı üniversiteye veririm diye. Ben bu oyunu bozacağım. Tabiiki o üniversite yapılsın hiç bir diyeceğim yok. Üniversite yapılırken o barakaların üzerine yapılacak o 100 dönümlük yere ve 180 dönümlük kısmını Kartallıların hizmetine sunacağız. Yeşil alanlar yaratacağız. Sizin gidip dinleneceğiniz bir alanı Kartallılara hediye etmiş olacağız.

 

 

Kartal stadyumunu yıkacağız, yerine çarşı yapacağız

Kartal stadyumunu yıkacağım. Kartal stadyumu Şehrin ortasında.  Aramızda daktilo kursuna giden varsa bilir. İlk başta söyle bir şey yazdırırlar kursta ” kara kara kartallar kararan sulara korka korka kanat kırarlar ” diye. Hürriyet mahallesi’nin orada halihazırda spor alanı olarak ilan edilmiş olan bölgede Bulvar spor’un kullandığı alanı Kartal’a büyük bir stadyum yapacağız. 11.5 dönümlük bir arazi’ye Kartal’a yakışır güzel bir stadyum yapacağım.  Şimdiki stadyumun olduğu yeri ve eski adliye binası, vergi dairesinin olduğu alana çarşı yapacağız. Sadece alışveriş merkezi değil, sadece AVM değil herkesin yararlanacağı bir alan amaç çarşıyı canlandırmak.

 Artık Kartal’a alışverişe gelecekler

Kartal 30 yıl önce gördüğüm kartalla şuanda hiç bir değişiklik yok. Artık Kartal eskiyor. Kartal stadyumunu yıkıyoruz. Burada ticareti geliştirmemiz lazım. Bizim daha 30 yıl önce Kartalın şubesi olan Pendik ilçesi şuanda neredeyse Kartal’ın iki katına çıkmış bizim nüfusumuz 441 bin Pendik’in ki 707 bine çıkmış. Yine 30 yıl önce bizim şubemiz olan Maltepe’nin nüfusu 652 bin. Kartallı hemşehrilemiz alışveriş için ya Pendik’e gidiyor yada Maltepe’ye biz burada ticareti canlandıracağız. Bundan sonra Pendik’ten Maltepe’den, Sultanbeyli’den, Sancaktepe’den Kartal’a alışverişe gelecekler.

 

Kentsel dönüşümde kimseyi mağdur etmeyeceğiz

Kentsel dönüşümle ilgili sorunlar var. Kentsel dönüşümde ne diyor. Senin bu ev sağlam değil. Bu ev yıkılacak ama sana başka yerde yer gösteriyor. Buna kesinlikle müsade etmeyeceğiz. Yıllardır kartalda oturanları yerinden ayırmayacağız. Ben deprem bölgesinin  dönem milletvekilliğini yaptım. Depremi birebir yaşayan bir insan olarak, depremin acılarını birebir yaşayan bir insan olarak Kartal’ın röntgenini çekip burada hangi bina depreme dayanaklı hangisi değil bunların tespitini yapacağız. Ama bu kentsel dönüşümde kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kimseyi yerinden yurdundan mahallesinden komşusundan uzaklaştırmayacağız.

Soğanlık, Esentepe, Hürriyet Yeni ve kısmen Cumhuriyet mahallerimizde herkes acaba benim evim arsam ne olacak korku ve kuşku içerisinde yaşıyor. Bu mülkiyet meselesinde yine kimseyi mağdur etmeden onların lehine olacak şekilde çözeceğiz.

Kartal’a yakışır bir şekilde bir halk plajı yapacağız

Kartallılar denize gitmek için Adaya gidiyor. Buradan bağırsak adalardan duyulur oradan bağırsalar buradan duyuyoruz. Ama denize girmeye oralara gidiyorlar. Kartallılar bundan sonra Kartal’da denize girebilecek. Yine Kartal’a yakışır bir şekilde bir halk plajı yapacağız. Kartallılar denize girmek için başka yere gitmeyecekler.

 

Kartal’da, Hobi bahçeleri yapacağız!

Çok büyük bir arsa tespit ettim. Burayı hobi bahçeleri yapacağım. Her hobi bahçesinin yanına bir bungalov yaptıracağım. İnsanlar gidecek orada oturacak orada ürünler ekecek, sebze ekecek oradaki sebzeleri yetiştirecek hatta onu gelip satacak. Para kazanacak. ve biz buralardan kira almayacağız. Ücretsiz olarak bu bahçeleri vatandaşımıza tahsis etmiş olacağız.

 

Çöpünüzü belediye olarak satın alacağız

Evlerinizdeki çöplerinizi ayırt etmeniz halinde çöpünüzü belediye olarak satın alacağız. Hergün çöpe attığınız çöplerinizi paraya dönüştüreceksiniz. Belediyenin gücü buna yeter mi ? Avrupa’nın her yerinde bu var. Buraya çöp fabrikası kurulacak ve arkadaşlar gelip kapınızdan çöpü satın alacaklar ve o çöpleri değerlendirecekler.

 

Belediye çalışanlarının hakkını koruyacağız!

Belediye çalışan işçilerimizin özellikle taşeronlarımızın büyük sorunları var. Yaklaşık 4 yıl önce işe giren arkadaşlarımız 4 yıldan beri aynı ücretle çalışıyorlar. Halbuki bunları taşeron firmaya vermişler ihale edilmiş. Her yılda bu fiyat yenileniyor, artıyor ama müteahhitin fiyatı artarken, orada çalışan emekçi kardeşlerimizin maaşında hiç bir artış olmuyor. Belediye çalışanlarımız olmadan verilen hiç bir hizmetin başarılı olması mümkün değil. Tek başına kartal belediye başkanı nereye ulaşacak. Tabiki çalışan kardeşlerimizle bu hizmetleri yapacağız. Onlar benim mesai arkadaşım.   Sendika birilerinin sendikası olmayacak. Sendika çalışanların sendikası olacak. Benim hakkımı koruyan bir sendika değil çalışanın hakkını koruyan bir sendika olacak. O sendika bana karşı kurulan bir sendika olacak. Onlar gelip benden çatır çatır hak isteyecek bende o sendikaya isteklerinizi karşılayan bir belediye başkanı olacağım arkadaşlar.

 

Ne yerim, ne de yediririm…

Ben belediye başkanı olursam Ne yerim Ne de yediririm. Arkadaşlarım bana bunu söyleme diyorlar. Niye ? Eğer bunu söylersen belediyeden nemalanlar sana karşı tavır alır sana seçimi kaybettirirler diyorlar. O nemalanan insanlar, nemalanmak için bana karşı çalışacaklarsa, benim ayağımı kaydırmaya çalışacaklarsa ona diyeceğim yok. Ama ben namuslu insanların burada hala çoğunlukta olduğuna inanıyorum. Ben çoğunluğun oyuna talibim.  Solcuların en büyük özelliklerinden birisi dürüst olmasıdır.

 

Meclis üyelerimiz herkesi temsil edilecek

Belediye meclis üyelerini ben kendi başıma belirlemeyeceğim. Ben burada örgütümle barışık olacağım. İlçe başkanımla barışık olacağım. İlçe yönetimimizle barışık olacağım. Mahalle yöneticilerimiz burada onlarla barışık olacağım. Kimin belediye meclis üyesi olacağına hepimiz birlikte karar vereceğiz. Kadınlar temsil edilecek. Mimar, mühendisimiz, doktorumuz olacak. Aynı zamanda işçimiz olacak, esnafımız olacak. Mesleki dağılım gözetilecek. Herkes temsil edilecek. Burada 20 mahallemiz var bu 20 mahalle temsil edilecek. Hiç kimse biz niye temsil edilmiyoruz demeyecek.

 

Bana göre benim en büyük projem. Biz bu kartal belediyesini kartal halkı ile birlikte yöneteceğiz. Katılımcı demokrasi ve belediyecilik. Mahalle konseyleri kurulacak ve bu şekilde karar sürecinde bize destek olacaklar.

Muhtar seçimlerine müdahil olacağız

Hemen hemen Kartal’ın her mahallesinde sosyal demokratlar muhtar adayı olsa bu 20 mahallenin muhtarlıklarını kazanırız. Geçen dönemde ben burada seçim çalışmalarına katılmıştım. Her mahalleden bizim partimizin üyesi olan arkadaşlarımızdan 8-9 tane aday adayı çıkıyor. Götürüp kendi ellerimizle mahalleleri AKPlilere, MHPlilere teslim ediyoruz. Burada ben belediye başkan aday adayı olarak muhtarlık seçimlerine müdahale edeceğim. Aynen belediye seçimlerinde olduğu gibi belediye başkanı belirlerken, meclis üyelerini belirlerken nasıl oy kullanıyor isek o mahallede muhtar adayı belirlerken o mahalledeki partimizin üyesi kaç tane muhtar adayı varsa sadece o mahalledeki partililerimizin oylarına sunacağız oradan hangi arkadaşımız çıkarsa muhtar adayı o olacaktır.

 

Sen 2007 seçimlerinde neden aday oldun diyorlar. Değerli arkadaşlar o günkü konjonktür o şekildeydi. 1995 seçimlerinde siz niye SHP ile CHP’yi birleştirdiniz diye de bize hesap soruyorlar. O günkü havayı düşünün ben o zaman genel sekreter yardımcısıyım. Hergün postacılar çuvallarla mektup getiriyorlardı. Çuvaldan açtığımız her mektup küfürlü günahlı mektuplar geliyordu. Niye birleşmiyorsunuz ? niye ayrısınız, niye oyları böldünüz diye. O günkü konjoktür de biz SHP ve CHP’yi birleştirmek zorundaydık. 2007’e gelelim.  2007’de diyoruz ki eğer millet bir vekil seçecekse bırakın millet kendisi kimin vekili olacağına millet kendi karar versin. Olmaz diyorlar. Ben tayin edeceğim diyorlar. Olmaz diyoruz. Sağ partilerin tabanı buna yatkın. Çünkü onlarda biat kültürü var ama sol seçmen farklı. Sol seçmen zor seçmen. Kolay kolay razı olmaz buna senin seçtiğine oy vermez. Bırakın millet seçsin. 2002’de seçtiler.  2002 seçimlerinden 178 tane milletvekili seçildi. Bunlar masa başında yazıldı. Keşke iyisini seçseler. Seçilen milletvekillerinde 34 tanesi ilk ayda istifa ettiler. Kimisi AKP’ye geçti kimisi ANAP’a grup kurdu. Hala 8 tanesi şuanda AKP’de milletvekili. Ben kimsenin himayesine sığınmıyorum. Genel merkezin koridorlarında gezmiyorum. Beni Kartal’a belediye başkanı yapın diye kimseye yalvar yakar olmuyorum. Ben Kartal’da kendimi sosyal demokratlara, Cumhuriyetçilere, Atatürkçülere, çağdaş insanlara solculara, devrimcilere kendimi emanet ediyorum.

 

Kartal’ın bir şehir mezarlığı olacak

Kartalın nüfusu 441 bin nüfusu var. Bu 441 nüfusda kartalın yerlisi olsa olsa 20bin kadardır. Burada bir arkadaşımızın cenazesi oluyor. Cenazeyi memleketine götürecek. Onun için vatandaşa kırk takla attırıyorlar. 7 gün 24 saat hangi saatte isterseniz cenazenizi kendi memleketinize götürmek için her an arabalar emrinizde olacak.  Kartal’ın bir mezarlığı yok. Cenazeler Pendik’e, Kurtköy’e götürdüğümüz oluyor. Kartal’ın bir şehir mezarlığı olacak. Arkadaşlarımızdan çok büyük talepler geliyor bunları da yapacağız.

 

Bir dedikodu var. Mustafa Kul ön seçimden çıkar ama acaba seçimi kazanırmı diye. 2007’de değerli arkadaşım belediye başkanı olurken sayın genel başkanım Kemal Kılıçtaroğlu’ndan 6 bin daha az oy almıştı. Şuanda da AKP ile aramızda 26 bin oy var. Ben bu 26 bin oyu kapatmak değil AKP’ye bir o kadar da fark atmazsam zaten benim bu işe girmemin bir anlamı yok. Kartal’da seçimi nasıl kazanılacağını biliyorum. Daha aday adayıyken ben gidiyorum dernekleri ziyaret ediyorum bir arzunuz isteğiniz var mı diye. Ben şuanda genel seçim çalışmasını başlattım. Bu tabloyu görüyorum benim bu seçimlerde AKP’ye o kadar fark atacağımı görmezsem zaten aday olmamın bir anlamı yok. Biz Kartal’ı alıyoruz. Kartal belediye başkanlığını kazanıyoruz ondan zerre kadar şüphem yok benim.

Ben tepeden inme aday olmak istemiyorum. Ön seçimle aday olmak istiyorum.

 

Tolga Sağ, Kul Kartal için büyük bir şans olacak

Bu salona ancak Mustafa Kul’un adaylığı için gelirdim. Başka hiçbir aday için gelmem. Çünkü onu 1985 den beri tanıyorum. Bakanlığında kapısı hep açıktı inanıyorum ki belediye başkanlığında da kapısı hep sizlere açık olacak. Eğer seçilirse Kartal için büyük bir şans olacak.   Kartal’da CHPli bir belediye kazandı. Fakat şöyle bir bakıyorum. Burada yaşayan bizim toplumumuzdan büyük pozisyonda olanlar var.  Ben daha Kartal’da bir belediye etkinliğine katılmadım, Erdal Erzincan katılmadı, babam katılmadı yani burada bizi yok sayan bir bakış açısı var hep aynı insanlar, hep aynı müzik kültürleri enpoze ediliyor. Umut ediyorum. Mustafa Kul seçilirse bizde burada kendi kültürümüzü hep beraber paylaşacağız.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]