SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeylili Okulların Proje Başarısı

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklığı Projesi’nde Sultanbeyli’den 5 okulun projesi kabul edildi. Buna göre ilçeden 5 okul Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde eğitim veren okullarla ortak proje yürütecek. Comenius Programı, öğrencilerin Avrupa’yı tanımalarını ve hayat boyu öğrenmeyi destekliyor.
Comenius Programı, genel olarak okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve bu anlamda Avrupa ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bir hayat boyu öğrenme programı. Comenius Programı, Avrupa kültür, dil çeşitliliği ve değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor.
Sultanbeyli’den okullar Comenius Programı kapsamında projeler hazırladı. Projelerin Ulusal Ajans’a sunulmasının ardından 5 okulun çalışması kabul edildi ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden okullarla Sultanbeyli okulları eşleştirildi. Çeşitli projelerin yer aldığı Comenius Programı’nda kültürel projelerden, sağlıklı beslenmeye kadar çok farklı alanlarda çalışmalar bulunuyor.
Kaptan-ı Derya İlköğretim Okulu
Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Kaptan-ı Derya İlköğretim Okulu Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklığı Projesi’nde İtalya’dan bir okulla ortak çalışılacak. “Sanat ve Müzik: Avrupa’da Çocukların Hayal Dünyası” adını taşıyan proje kapsamında yapılacak çalışmalarda, sanat ve müzik yoluyla çocukların kendilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri sağlanacak, okullarda “Mini Çocuk Sanat Müzeleri” oluşturulacak ve sergilerle pekiştirilecek. Unutulmaya yüz tutan sanat çalışmalarının gün yüzüne çıkarılması ve okulların sanat faaliyetleri ile çevreye hayat veren, aktif kurumlar olması hedefleniyor.
Battalgazi İmam Hatip Ortaokulu
Avrupa Birliği tarafından kabul edilen “Hayattan Fazlasını Al” projesinin koordinatör ülkesi Çek Cumhuriyeti, projenin ortakları ise Polonya, Romanya ve Türkiye. Proje sayesinde öğrenciler hem akademik olarak hem de sosyal hayatları açısından verimli ve eğlenceli deneyimler elde edecek. Boş zamanları değerlendirme ve etkili şekilde kullanmayı öğretmeyi amaçlayan proje, sadece okul sınırları içerisinde kalmayarak velilere, okul çevresine, ilçeye ve İstanbul’daki diğer kurumlara da ulaşmayı hedefliyor.
Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Sultanbeyli Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, daha önce AB destek projelerinde bir ilke imza atmıştı. Havacılık eğitimi veren okul, Türkiye’nin lise düzeyinde ilk mini uydusunu yapıyor. Bu gibi projelerle hem Sultanbeyli’yi hem de Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden okulun Comenius Projesi ise “Avrupa’da Geleneksel ve Sürdürülebilir Beslenme Alışkanlıkları” adını taşıyor. Projenin ortak okullarını Almanya’dan ve Danimarka’dan okullar oluşturuyor. “Avrupa’da Geleneksel ve Sürdürülebilir Beslenme Alışkanlıkları” projesiyle yeme alışkanlıkları incelenecek ve geleneksel yemeklerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca projenin diğer amacı gıda üretimi ve tüketimi üzerine öğrencilerin bilinç düzeylerinin artırılmasını sağlamak ve kültürel mirasın önemini vurgulamak. Projede çeşitli çiftlik, gıda üretim tesisleri ziyaretleri, bilimsel kuruluşlar, tartışma panelleri gibi yiyeceklerle ilgili aktivitelerle geniş bir yelpaze oluşturulacak.
Mevlana Ortaokulu
“Başarılı bir Avrupa için Sağlıklı Bireyler” projesiyle Comenius Projesine katılan Mevlana Ortaokulu “Sağlık en kıymetli hazinedir” sloganıyla proje kapsamında çalışmalarını yürütecek. Hollanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Letonya, İspanya ve Türkiye olmak üzere toplam 7 ülkeden ortak okulun katıldığı projede her okuldan yaklaşık 300 kişilik gruplar halinde proje çalışması gerçekleştirilecek.
Projede, sağlıklı beslenme ile her bireyin fiziksel ve zihinsel sağlığından sorumlu olması ele alınıyor. Ayrıca yaşam tarzları ve hayata karşı bakış farklılıklarını kabullenme, gençlere sağlıklı yaşamaya yardımcı olanaklar sunma ve mevcut yaşam koşullarını etkileme veya tamamen değiştirme yöntemlerine de değinilecek. Projeye katılan okullarda öğrencilerin hem sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmeleri hem de dil becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Ortak bir Avrupa kültürü oluşturmayı amaç edinen çalışmada teknolojiyi verimli kullanmak da esas alınıyor.
Çağdaş Yaşam Türkan Tutumluer Ortaokulu
Comenius Projesi kapsamında bir diğer projeyi de Çağdaş Yaşam Türkan Tutumluer Ortaokulu hazırladı. “Disiplinler Arası Projeler Aracılığıyla AB Ülkelerinde Toleransı Teşvik Edelim” adı altında çalışmalarını sürdürecek olan okul bu kapsamda çeşitli faaliyetler yürütecek.
İngiltere, İspanya, Polonya, Yunanistan, İtalya ve Romanya’nın ortak olduğu projeyle öğrenciler farklı yaklaşımlarla tanışacak. Bu kapsamda gençler kendi becerilerinin farkına varacak.
Okulların projeleri toplamda 115 bin Euro tutarında hibe aldı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Belediye
07 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel Belediye Personeli ile Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarının bayramını tek tek kutlayan ve çalışmaları için kendilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartallı komşularının Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Kartal Belediyesi olarak bayram süresince de çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi müdürlüklerini […]