SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mimar Mehmet Bölük Kültür Sanat Parkı Açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Mimar- Gazeteci- Yazar Mehmet Bölük anısına Adalar Belediyesi tarafından yaptırılan Mimar Mehmet Bölük Kültür Sanat Parkı’nın açılışı yapıldı.

 

‘’Fazilet’in İstanbul Asalakları BİT’ler’’ ve ‘’El Tayyip’’ adıyla iki kitabı bulunan, CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Adalar İlçe Başkanlığı da yapmış olan Mehmet Bölük, 2007’de trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

 

Temiz Toplum ve Temiz Siyaset ilkesiyle yolsuzluklarla mücadele eden Bölük ayrıca 1999 yılında kurduğu www.yolsuzluk.org sitesinde yolsuzluklarla ilgili haberleri kamuoyu ile paylaşmıştı.

 

 

Ölümünden 6 yıl sonra Büyükada’da anısına yaptırılan Mimar Mehmet Bölük Kültür Sanat Parkı’nın dün yapılan açılışına Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Mehmet Bölük’ün kardeşi Ahmet Bölük, CHP Parti Meclisi üyeleri İbrahim Yener, Abdurrahman Balcı, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Oltacı, Yüksek Mimar Erhan İşözen ve Yüksek Mimar Ahmet  Yoldar, CHP Eski Milletvekili Cemal Seymen, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, CHP Kartal  İlçe Başkanı Kamer Gök, CHP Şişli Meclis Üyesi Arif  Ergüleç, CHP İl YK Üyesi Çiğdem Ünal Keşkekçi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu Genel Sekreteri Tuğrul Erkin, Gazeteci Miyase İlknur, Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Şule Çizmeci ve çok sayıda adalı katıldı.

 

Ceviz, çınar ve begonvil  ağaçları altında yer alan Bölük’ün büstünün yapımını Mimar Erhan İşözen, Ahmet Yoldar, Uluç Yurtduru üstlendi. Büstün yapımı Tankut Öktem’in atölyesinde gerçekleştirildi.

Mimar Mehmet Bölük Kültür Sanat Parkı’nın açılışında yapılan konuşmalarda Mehmet Bölük’ün yolsuzluklarla mücadelesi ve çevre duyarlılığına vurgu yapıldı.

 

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu:

Bugün gerçekten çok anlamlı ve çok önemli bir gün. Bu parka, 2 yıl önce Mehmet Bölük adı verildikten sonra düzenleme ve genişletme çalışmaları yapılmıştı. Kültür ve sanat etkinliklerin yapılabileceği önemli merkezlerden biri olacaktı. Ancak ne üzüntü vericidir ki, Büyükşehir Belediyesi buradaki çalışmaları tamamlama aşamasında bir sabah yüzlerce işçisi, zabıtası, 70 çevik kuvvet polisi ve iş makineleriyle birlikte yapılan düzenlemeleri tamamıyla bozdu ve kendi anlayışları doğrultusunda çalışmaları yapıldı. Bizler hem halkımıza hem de belediye çalışanlarına soğukkanlı olmalarını tavsiye ettik. Çünkü Adalar, sevgi adalarıdır barış adalarıdır. Bizler burada ilkel bir yöntem kullanarak birbirimizle çatışarak sorunları çözemeyiz dedik.  Elbette bu ülkede şu ya da bu derecede hukuk işliyor diyerek yoluna başvurduk. İdari Yargı, 20 ay sonra bu alan ile ilgili tüm yetki ve sorumluluğun Adalar Belediyesi’ne ait olduğu konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi konuya itiraz etti bu itiraz da reddedildi. Şu anda gördüğünüz bu alan Adalar Belediyesi’ne ait bir bölgedir. Bunun üzerine düzenleme çalışmalarına başlandı. Bu arada ilginç bir şey oldu. İki Mülkiye Başmüfettişi İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildi. Gelip soruşturma yaptılar, ‘’organize suç örgütü’’ kurmaktan dolayı. Ve zamanın İçişleri Bakanı hakkımızda soruşturma izni verdi. Danıştay’a yaptığımız itiraz sonucu oybirliği ile bu soruşturma izni kaldırıldı.  Daha sonra Belediye Meclisi’nden oybirliği ile alınan kararı hayata geçirmek için çalışmalara başlanıldı. Ve bu mütevazi heykeli dürüstlüğün bir simgesi olarak yağmacılara ve yolsuzluğa inat herkese örnek olacak şekilde yerleştirildi.

Mehmet Bölük’ün sahip olduğu değerler günümüzde yaşanan olaylar çerçevesinde baktığımızda çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bugün gezi parkında başlayıp bütün Türkiye’ye yayılmış olan olaylar, Mehmet Bölük’ün ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Eğer Mehmet Bölük’ün savunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda yönetim modeli İstanbul’da uygulanabilmiş olsaydı, Gezi Parkı eylemleri olmayacaktı.

Mimar Erhan İşözen: Şair, ‘’İki şey ölmekle unutulur’’ diyor. ‘’Anamızın yüzü ve şehrimizin yüzü’’. Artık yüzleri unutmaya başladık.

Mehmet Bölük, sınıf arkadaşımdı. Mehmet yurtseverdi. Ada’ya karşı başka bir sevdası vardı. Onun yüzünü burada yeniden görmekten mutluluk duyacağım.

Gazeteci Miyase İlknur: Mehmet Bölük deyince aklıma, adamlık, dürüstlük, yiğitlik ve adalar geliyor. 2 yıllık mücadelenin sonunda büstünü dikebildik. Sağlığında da ondan korkarlardı. Kurduğu yolsuzluk.org  sitesi sürekli hacklenirdi. Mehmet boşuna uğraşmamış. Nerede yeşile, doğaya, anıtlara bir saygısızlık yapılırsa gider fotoğraflarını çekerdi. Mehmet yaşamış olsaydı Gezi Parkı’ndaki dozerlerin altına önce o yatardı.

Anıtını yapan, emeği  geçen herkese teşekkür ediyorum.

CHP İlçe Başkanı Dündar Tıraş, rahatsızlığı nedeniyle açılışa katılamadı. Dündar Tıraş’ın konuşma metni Başkan Yardımcısı Arif Aydın tarafından okundu: Üstadımız Mehmet Bölük kafası ve yüreği ile ülke sevdasıyla, Ada sevdasıyla dolu bir dava adamıydı. Bizlere bıraktığı temiz toplum, temiz siyaset anlayışı esin kaynağı olmaya devam edecektir.

Hasan Fehmi Güneş: İstanbul  ve Büyükada’nın yetiştirdiği bir büyük siyaset adamının sevgisini, anısını sonsuzlaştırmak için buradayız. Dostluk budur, yoldaşlık budur, vefa budur. Bu devam etmelidir.

Mehmet Bölük küçük hesapların karşısında dimdik duran biriydi. AKBİL yolsuzluğunu hırsızların yüzüne mahkeme kararıyla o vurmuştur.

Ekmek parası için el kapılarına gitmeseydi, partisi ona sahip çıksaydı belki şimdi aramızda olacaktı.

O, sıradan bir CHP’li değildi. CHP onun kimliği, kişiliği ve en büyük değeriydi. O yüzden onun boşluğu doldurulamadı.

Ada’da bir yer seç deselerdi, Mehmet burayı seçerdi. Bu begonvil ağacının altını.

Senin gibi düşünenler  Gezi Parkı’nda, Türkiye’nin pek çok parkında ayaklandılar. Seni seviyoruz. Seni unutmayacağız.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]