SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine 15 Ülkede Staj İmkanı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine 15 Ülkede Staj İmkanı

Marmara Tıp, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sistemine Kabul Edildi

Sistem Dünyanın En İyi 24 Tıp Fakültesinde Staj Yapma Olanağı Sağlıyor

Türkiye’den Sadece Marmara Tıp, Sisteme Davet ve Kabul Edildi

Marmara Tıp Öğrencileri Global Sağlık Sistemini Tanıyacak

Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sisteminde Staj Yapmak Ücretsiz

 

Marmara Tıp, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sistemine Kabul Edildi

Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyonu olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (MÜTF), Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği’nin (AAMC) kurduğu Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sistemine kabul edildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, bu sistemle son sınıf tıp fakültesi öğrencilerinin staj probleminin çözüleceğini, öğrencilerin bu programla seçmeli stajlarını yurtdışında yapabileceğini bildirdi. Öğrencilerin bugüne kadar kendi çabalarıyla staj yaptığını ve staj yeri bulmakta güçlük yaşadığını ifade eden Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları aracılığıyla, öğrencilerin dünyadaki tıp fakültelerinde staj yapabileceklerini söyledi. Batırel, ABD’de başlayan ve şu anda 15 ülkeden 24 tıp fakültesinin bulunduğu sisteme, Türkiye’den ilk ve tek olarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kabul edildiğini açıkladı.

Sistem Dünyanın En İyi 24 Tıp Fakültesinde Staj Yapma Olanağı Sağlıyor

Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sisteminin, Amerikan tıbbının başındaki Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği tarafından, tıp öğrencilerinin staj sorununu çözmek için geçen sene oluşturulduğunu söyledi. Son sınıp tıp öğrencilerine seçmeli staj olanağı sağlayan sistemin önce pilot uygulama ile başladığını ifade eden Batırel, sistemde şu anda 10’u ABD’den olmak üzere Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda, Polonya, Belçika, Portekiz, Brezilya, Hindistan, Peru, Lübnan, İsrail, Avustralya ve Malezya’dan 24 tıp fakültesi bulunduğunu bildirdi.

Dünyanın en iyi tıp fakültelerinin sistemde yer aldığını belirten Batırel, bu üniversiteleri şöyle sıraladı:

“ABD’den Rochester Tıp Okulu, Güney Carolina Üniversitesi, Case Western Reserve Üniversitesi, İllinois-Chicago Üniversitesi, California-Davis Üniversitesi, Tulane Üniversitesi Sağlık Okulu, California-San Diego Üniversitesi, Boston Üniversitesi, Pittsburgh Üniversitesi, San Antonio Sağlık Bilimleri Merkezi; Almanya’dan Frankfurt Goethe Üniversitesi, İtalya’dan Pavia Üniversitesi, Belçika’dan Leuven Katolik Üniversitesi, Portekiz’den Minho Üniversitesi, Polonya’dan Jagiellonian Üniversitesi, İngiltere’den Londra St. George’s Üniversitesi, Hollanda’dan Erasmus MC, Peru’dan Peruana de Cayetano Heredia Üniversitesi, Avustralya’dan Monash Üniversitesi, Malezya’dan Monash Üniversitesi, Lübnan’dan Beyrut Amerikan Üniversitesi, İsrail’den Technion Teknoloji Enstitüsü, Brezilya’dan UNICID, Hindistan’dan Manipal Üniversitesi.”

Batırel, 125 bin öğretim üyesi, 116 bin asistan ve 75 bin öğrenciye uluslararası sağlık sistemini tanıma olanağı sağlayan sistemin bir sonraki aşamasının araştırma işbirliğini geliştirme olabileceğini belirtti.

Türkiye’den Sadece Marmara Tıp, Sisteme Davet ve Kabul Edildi

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sisteme katılma süreciyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, sekiz ay önce Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği’nin kendileriyle iletişime geçtiğini ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sisteme katılması için davet aldıklarını söyledi. Türkiye’den sadece Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin davet edildiğini ifade eden Batırel, geçen hafta programa kabul edildiklerini bildiren bir mektup aldıklarını belirtti.

Tıp öğrencilerinin staj sorununa küresel bir çözüm getiren sistemde öğrenci gönderen ile öğrenci gönderen ve kabul eden olmak üzere iki tür kurum olduğunu ifade Batırel, MÜTF’nin öğrenci gönderen ve kabul eden kurumlar arasında olduğunu bildirdi. Son sınıf öğrencilerinin, Haziran 2013’ten itibaren sistemdeki 24 tıp fakültesinde seçmeli staj yapabileceklerini vurgulayan Batırel, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de 24 öğrenciyi staj için kabul edeceğini söyledi.

Marmara Tıp Öğrencileri Global Sağlık Sistemini Tanıyacak

Dekan Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sisteminin son sınıf tıp öğrencilerine yurtdışında staj yapma, uluslararası sistemi görme ve çeşitli uluslardan öğrencilerle bir araya gelme olanağı sağlayacağını belirtti. Batırel, bu sayede Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin dünya çapında bilim adamı olma olanağına ulaşacağını söyledi.

Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sisteminde Staj Yapmak Ücretsiz

Öğrencilerin, hastanelerin staj açtığı branşlara bakarak başvuruda bulunacağını ve staj için herhangi bir ücret ödemeyeceklerini ifade eden Batırel, sadece çok düşük bir miktarda kayıt ücreti ödemenin yeterli olduğunu bildirdi. Bazı kurumların öğrencilere kalacak yer de sağladığını belirten Batırel, sistemin öğrencilerin yanı sıra öğretim üyelerinin ve asistanların dolaşımına ve değişik tıp fakültelerine gidebilmelerine de olanak sağlayacağını ifade etti.

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]