SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mental Aritmetik Park Akademi’de!

Yayınlanma:
ABONE OL

2010 yılından beri eğitim veren Park Akademi kurucusu ve  müdürü Esra Uslu’yla okul öncesi eğitim ve çocuk gelişimiyle ilgili fikirlerini aldık. Son zamanlarda ön plana çıkan mental aritmetikle ilgili de fikirlerini dile getiren Esra Uslu Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Okul Öncesi Eğitimi mezunu.  14 senedir eğitmenlik yapan Esra Uslu Bilfen Kolejinde sınıf öğretmenliği, Doğa Kolejinde zümre başkanlığı, sınıf öğretmenliği eğitimi verdikten sonra  14 yıllık deneyimini ve tecrübelerini kendi kurumunda öğrencileriyle paylaşmak istediği için Dragos’ta yer alan Park Akademiyi açtığını dile getirdi. 44 öğrencisi olan Park Akademi’yi Esra Uslu kardeşi Ebru Kumbasar’la işletiyor. Eğitim kadrosunu büyük bir hassaslıkla oluşturduğunu söyleyen Esra Uslu, öğretmen seçimlerinde alanlarından mezun en az 5 yıl deneyimli kaliteli okullarda öğretmenlik yapmış çocuk pskolojisinden anlayan sabırlı sevecen öğretmenler tercih ediyor. Akademik kadrosunda Hatice Yılmazer Asuman Dikmen Kübra Uzun, Melek Potuk yer alıyor.

 

 

park-akademi3

 

 

1.         Türkiye’deki eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?

 

Esra Uslu,  -12 yıla çıkan eğitim sistemi ile birlikte şu fark edildi ki 5 yaş grubundaki çocukların veli izni ile ilkokula kaydı %14 civarındayken okulöncesi eğitimi tercih edenlerin oranı % 48 seviyesinde oldu. Bu da halkımızın yeni eğitim sistemine rağmen okulöncesi eğitime ne kadar önem verdiğinin önemli bir göstergesidir.

 

Okulöncesi eğitim üniversite eğitiminden bile önemlidir. Ülke olarak çağa ayak uydurabilmemiz ve küreselleşen dünyada önemli bir yere sahip olabilmemiz için okulöncesi eğitimden başlayarak çocuklarımıza yüksek kaliteli bir eğitim vermeliyiz. Eğitim sistemlerinin başarılı olabilmesi için eğitim sisteminde okulöncesi eğitimin öne çıkartılarak programların belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

2.         Size göre eğitimdeki en önemli sorun nedir? Bu sorunlar nasıl çözülmelidir?

 

Esra Uslu, -Toplumun çeşitli kesimlerinde eğitim koşullarında ortaya çıkan eşitsizlikler ve eğitim kurumlarının sayıca ve alt yapı olarak eksiklikleri eğitim sistemimizin kalitesini sınırlamaktadır. Buna rağmen son yıllarda okullarımızın eğitimde daha etkili olma ve dünyadaki eğitim sistemlerine bakarak kendini geliştirme çabaları daha kaliteli eğitim veren, daha nitelikli bireyler kazandıran kurumlar olma yolunda önemli katkılar sağlamıştır. Kaliteli eğitim her kesimden öğrenciye ulaştığında Türkiye’ deki eğitim sisteminin hakkı ile uygulanabildiğini söyleyebileceğiz. Bunun için eğitim kurumlarına daha fazla yatırım yapılması,daha fazla ve kaliteli eğitim veren kurumların artması devletinde bu alanda gerekli katkıyı sağlaması önem arz etmektedir.

 

park-akademi6

 

 

3.         Sizce okul öncesi eğitimin insan hayatındaki önemi nedir?

 

Esra Uslu, -Çocukların, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin %70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır.  Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Okul öncesi eğitim insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturur. Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır.

4.         Okullarda uygulanan eğitim programları sizce amacına ulaşıyor mu? siz okulunuzda öğrencilerinize nasıl bir eğitim veriyorsunuz?

 

Esra Uslu, -Türkiye genelinde özellikle İstanbul ‘da okulöncesi eğitim kurumları oldukça artış gösterdi. kolejler ve özel anokullarının çoğunun eğitimi doğru olarak kullandığını düşünüyorum. Ancak sürekli olarak araştırmacı ve yenilikçi olmak lazım.

Biz Park Akademi Anaokulu olarak amacımız çocuklarımızın bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak uluslararası kabul görmüş eğitim sistemimiz ile çocuklarımızın sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini bu süreçte en üst standartlarına çıkarmaktır.

Sağlıklı, sıcak ve eğlenceli bir okul ortamı içerisinde, eğitimcilerimiz ile; çocuklarımızı meraka ve keşfetmeye, yaratıcı düşüncelerini ortaya çıkarmaya teşvik eden zengin ve uyarıcı ortamlar oluşturarak, ‘yaparak’ ve ‘yaşayarak’ öğrenmelerine destek veren bir okul öncesi eğitim vermekteyiz

5.         Okullar da sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılmasında ne gibi çalışmalar yapılabilir?

 

Esra Uslu, -Çocuklarımızın kişilik kazanmalarında ileriki hayatlarında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi fikirlerini üretebilmeleri ve karar verebilmeleri için sosyo-kültürel faaliyetler içinde bulunmaları gerekir bunun içinde okullarda sportif faaliyetlerin sanatsal aktivitelerin arttırılması ve çocuklarımızın doğru bir gözlem ile yeteneklerinin keşfedilerek yönlendirilmesi gerekir.

 

6.         Öğrencilerin eğitiminin de velilere düşen görevler nelerdir?

 

Esra Uslu, -Eğitim programımızda yer alan kazanımların kazandırılma sürecinde okul aile iş birliği kaçınılmazdır. Çocukların okuldan yeteri kadar yararlanarak iyi bir eğitim alması için velilerimizin de kendinizi tanıma ve geliştirme, çocuklarınızı tanıma, eğitim ve öğretim kavramları, okul kültürünü öğrenme ve okulların müfredatı hakkında bilgi edinmeye ihtiyacı vardır. Sonuç olarak her şeyi okuldaki öğretmenlere ve idarecilere bırakmamak onlarla işbirliği içinde olmak çocuğun okulda aldığı eğitimi evde de devam ettirmek eğitim sürecinde başarılı bir sonuç almak için çok gereklidir.

 

7.         Çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin %70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır.Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri,çocuğun bütün yaşamı boyunca devam etmektedir.sizde bu konuda okulunuzdaki çocuklara ne gibi eğitimler veriyorsunuz onların kişisel becerilerini saptamak için ne gibi aktiviteler uyguluyor ilgi alanlarını neye göre ayırıyorsunuz bu konuda velileri yönlendiriyor musunuz?

Esra Uslu, -Okul öncesi dönem eğitim ve öğretimin ilk adımları olmanın yanı sıra çocuklarımızın temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin ve kişiliklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği bir süreçtir.

Bu dönemde alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin daha sonraki yaşlarda öğrenme yeteneği, akademik başarı ve yeteneklerin gelişmesinde önemli etkileri vardır. Bu yüzden okulumuzda müzik ve orff bale ve modern dans yaratıcı drama gibi branş derslerimiz uygulanmaktadır. Kendi alanlarında uzmanlaşmış branş öğretmenlerimiz ile çocuklarımızın yeteneklerini keşfederek ailelerimizi yönlendiriyoruz.

 

8.         Mental aritmetik hakkında ne düşünüyorsunuz? okulunuzda bu alanda verilen bir eğitim var mı?

 

Esra Uslu, -Mental aritmetik; son dönemin en çok konuşulan ve anne – babaların en çok araştırdığı bir terim olarak karşımıza çıktı. Çocuklarının zeka gelişimini üst seviyeye çıkarmak isteyen ebeveynler mental aritmetik kursu arayışına girdiler. Biz de kurum olarak araştırdık. Öğrencilere bir çok beceriler kazandırdığı beynimizde her iki yarımkürelerini birlikte çalışmasını sağlayan ve matematiği zevkli hale getiren farklı  bir sistem olduğunu gördük Bu yüzden Ocak ayı itibari ile de okulumuzda eğitim alan öğrencilerimizin mental aritmetik dersi almalarını sağladık.

 

park-adademi4

 

 

9.        Sizin okulunuzu neden veliler tercih etmeli?

 

Esra Uslu,- Park Akademi Anaokulu olarak kolej standartlarında eğitim veren eğitim yöntemlerimizi, aktivitelerimizle zenginleştirerek çocuklarımızın çevrelerine karşı farkındalıklarını arttıran sosyal sorumluluk bilincini yerleştirip geliştirmeyi, öğrenme kapasitelerini arttırmayı amaçlayan akıllı tahtalar ile sınıflarına teknolojiyi taşıyan  hijyenik güvenli ve sıcak bir ortam sağlayan bir anaokuluyuz. Ayrıca ekonomik anlamda aileleri zorlamayacak fiyatlar sunmaktayız. Bu yüzden okul arayışına giren velilerimiz için doğru adres olduğumuzu düşünüyorum “ dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]