SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ Öğrencilerinden TT Arena’nın Zeminine Çözüm!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet projelerinden oluşan Sanat ve Teknoloji Sergisi büyük beğeni topladı. Çevre problemlerinden, alternatif enerji kaynaklarına kadar pek çok konuda çalışmanın yer aldığı sergide, kamuoyu gündemini uzun süre meşgul eden TT Arena Stadyumu’nun zemin sorununa çözüm getirmeyi hedefleyen “Eko-Stad Projesi’nden”, “Akıllı Şehir Projesi’ne”, “Akıllı Çardak Projesi’nden”, “Rüzgar Enerjisi İle Mekanik Su Pompalama Projesi’ne” kadar pek çok proje görücüye çıktı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sanat ve Teknoloji Sergisi açıldı. Maslak’taki YTÜ Meslek Yüksekokulu Hool Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  YTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Prof. Dr. Salim Yüce, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı. Sergide Alternatif Enerji Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı, Bilgisayar Teknolojileri Programı ve Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 80 proje sergilendi. Sergide, Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki Bahar Şenliği Proje Yarışması’nda birincilik elde eden ‘Hareketli Taşıt Simülatörü Projesi’ ile aynı yarışmada ‘Tarım, Orman ve Su Ürünleri’ dalında 3.lük kazanan ‘Rüzgar Türbini ile Su Pompalama Sistemi Projesi’ de yer aldı.

 

“Rektör Yüksek Günün Stresini Direksiyonun Başında Attı”

Sergiyi gezen YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, tüm projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Rektör Yüksek, ‘Hareketli Taşıt Simülatörü’nü denedi. Sürücü kurslarının eğitimlerini bilgisayar ortamında gerçeğine birebir uygun şekilde yapabilmesini amaçlayan projenin başına gelen Rektör Yüksek, bir süre öğrencilerden bilgi aldı. Daha sonra kravatını çıkaran Rektör Yüksek, direksiyonun başına geçti.

Ardından Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ürünleri inceleyen Rektör Yüksek, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaptıkları çalışmaların gerçekten övgüye değer olduğunu belirterek, “Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu anlamda Meslek Yüksek Okulları’nın günün ihtiyaçlarına cevap verebilen öğrencileri mezun etmesi ayrı bir önem taşıyor. Bugün buradaki sergide yer alan projeler, Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin aldıkları eğitimi ortaya koyması açısından çok önemli. Öğrencilerimizi ve onlara en doğru eğitimi veren öğretim görevlisi arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

 

“Öğrencilerimizi Geleceğe Hazırlıyoruz”

YTÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Şimşek de, Meslek Yüksekokulu’nda çağı yakalayan ve pratik yönü ağır bir eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi. Öğrencilerin yıl boyuncu yaptıkları çalışmaların yer aldığı serginin, büyük uğraşlar vererek yaptıkları çalışmanın yansıması olduğunu vurgulayan Şimşek, sergide emeği geçen öğrenci ve öğretim görevlilerini tebrik etti. Şimşek, geçtiğimiz sene tamamen kendi imkanlarıyla yaptıkları sergiye bu yıl Rektörlüğün de katkı verdiğini belirterek, katkılarından ötürü YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’e teşekkür etti.

 

Eko-Stad Projesi

Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü öğrencilerinden Burak Güneş, Güney Sezgin ve Muhammed Parlar hazırlanan proje stad içi ve dışı faaliyetlerin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması amaçlandı. Proje ile Yıldızlı öğrenciler aynı zamanda Türkiye Spor Kamuoyunu uzun süre meşgul eden başka bir soruna da çözüm önerisi sundu.

Proje, Galatasaray’ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadyumu’nda yaşanan ve kulübün yurt dışından büyük kaynak ayırarak kullanmaya başladığı ışıklandırma sistemi ile çözdüğü çim problemini de tamamen yerli kaynaklarla çözümünü önerdi.

Maket stat üzerinde uygulaması gerçekleştirilen projede, stat etrafının PV güneş panellerinden sağlanması ile ciddi enerji tasarrufu sağlandı. Projede aynı zamanda bu PV panelleri sayesinde stad çimlerinin özel büyütme ledleri aracılığıyla ışıklandırılması ve çim kalitesinin artırılması sağlandı. Projede, uygulanan ray sistemi ise, ışıklandırma sisteminin istenilen zaman kolaylıkla tekrarlanmasını sağlıyor.

 

“Sürücü Kurslarına Hareketli Araç Simülatörü Çözümü”

Elektronik Teknolojisi öğrencilerinden Furkan Yılmaz ve Fatih Yılmaz hayata geçirdiği proje önemli bir sorunun çözülmesini amaçlıyor.

Teknolojinin ilerlemesi sonucunda özellikle araç sistemlerinde kontrol ve test aşamalarının önem kazanması üzerine harekete geçen Furkan ve Fatih Yılmaz, araç simülatörü projesini gerçekleştirdi. Askeri, eğitim ve eğlence sektöründe uygulamaları bulunan proje ile teknolojinin yerli kaynaklarla gerçekleştirilmesi amaçlandı. Proje ile 3 eksenli hareketler başarıyla gerçekleştirildi.

Sürücü kurslarına hem maliyet hem de zaman kazandırmayı amaçlayan proje ile eğitimlerin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi hedeflendi. Sürücü kurslarının ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan ve gerçek araba ekipmanına sahip olan projede, manuel vites, gerçekçi direksiyon, dönüş açısı, gerçekçi gaz, fren ve debriyaj pedal sistemleri bulunmaktadır. Geliştirilen simülatör arabanın hızlanmasına, yavaşlamasına ve dönüşlerine tepki vererek aşağı, yukarı, sağa ve sola hareket edebiliyor. Sürücü kurslarının kullanabileceği bu proje ile dersler, yakıt, araba ve daha fazla efor harcanmadan verilebilecek.

“Akıllı Çardakta Paran Yoksa Pedal Çevir”

Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü öğrencileri Emre Kayalı, Hakan Akgün, Metehan Aygün ve Muhammet Güven’in gerçekleştirdiği proje, çağımızın vazgeçilmezi haline gelen teknolojik araçların, şarj ihtiyacını alternatif enerji kaynaklarıyla çözmeyi hedefliyor.

Açık alanlarda ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlamak için geliştirilen projede geliştirilen ürün, şebekeye bağlı olmadığı için ilk yatırım maliyeti dışında maliyeti gerektirmiyor.

 

Güneş enerjisi ile cep telefonu ve tablet şarjını mümkün kılan ‘Akıllı Çardak’ bu özellikleri için kullanıcıdan ücret talep ediyor. Ancak parası bulunmayan ya da bozuk para sorunu yaşayanları da çözümsüz bırakmıyor. Yanında parası olmayanlar ise pedal çevirerek enerji ihtiyaçlarını karşılıyor. Çardağa monte edilmiş pedal sistemi sayesinde kendi enerjisini üreten vatandaşlar, cep telefonlarını ya da tablet bilgisayarlarını hiçbir ücret ödemeden şarj edebiliyor.

Çardağa monte edilmiş pedal sistemi ile kendi enerjisini üretip, enerji ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Gün içinde güneş enerjisinden depoladığı enerjiyi 24 saat boyunca kullanabilen ‘Akıllı Çardak’ daha çok enerji hatlarının bulunmadığı alanlarda rahatlıkla kullanılmak üzere tasarlandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]