SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi Mahalle Muhtarları İle 49. Toplantı Gerçekleştirildi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Kartal’da bulunan 20 mahallenin muhtarı ile her ay yaptığı toplantıların 49’uncusu Kartal Ekolojik Çadır’da düzenlendi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkanlığında yapılan  toplantıya  Kartal Belediyesi Başkan Danışmanları, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Başkan Yardımcılarıyla birlikte Daire Müdürleri, Meclis üyeleri, Atalar Mahalle Muhtarı Ahmet Ceylan, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Petroliş Mahalle Muhtarı Cevdet Aslan, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Dursun Sınırtaş, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Orhantepe Mahalle Muhtarı Kemal Tatlı, Cevizli Mahalle Muhtarı Mehmet Tirgil, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Kordonboyu Mahalle Muhtarı Niyazi Çom, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Çarşı Mahalle Muhtarı  Çetin Turan, Orta Mahalle Muhtarı  Salim Çoşar, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner  Eker, Yunus mahalle Muhtarı, Şaban Yavaş, Yukarı Mahallesi Ünal Özuğurlu, Yeni Mahalle Muhtarı Haydar Uzun, Yalı Mahalle Muhtarı Ömer Yıldız, Esentepe Mahalle Muhtarı Recep Elvan ve basın mensupları katıldı.

“Tüm Emek İş Sitesi İle ilgili Yasal Prosedür Yerine Getirildi”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, muhtarlar  ile yapılan toplantıda, deprem dönüşümünün en güzel  örneği olan Tüm Emek İş Sitesi ile ilgili yasal prosedürün yerine getirildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Tüm Emek İş Sitesi ile ilgili yasal prosedür yerine getirilerek 332 daireli sitenin yüzde 80’ni boşaltıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkili arkadaşlar geldiler. Bakanlık Tüm Emek İş Sitesinde patlayıcı madde ile binaların yıkımını sağlamak istiyor. Ve yıkımını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlenerek yıkımı yapacak. Bunun çalışmaları yapılıyor. En kısa zamanda orası yıkılmış olacak. Bilinen adıyla Zaha Hadid’in planlarıyla ve sanayi çöküntü alanlarıyla ilgi de çalışmalarımız devam etmektedir. Em Lejantlarla ilgili toplantılar yaptık. Es’lerle ilgili toplantılar da yaptık. Em lejantlı toplantıların maliyeti Es’lerden ayrı. Eğer 18 uygulaması yapılmazsa plan notlarında 3 bin metre karenin altında yapılaşma yapılamıyor. Hem 3 bin metrekare altındaki insanların birleşmesi, hem de üstündekilerin yerlerinin belli olması Dop (Düzenleme Ortaklık Payı) ve Kop (Kamu Ortaklık Payı)  paylarının ayrıldıktan sonra tapu alanlarının ortaya çıkması için bu 18 uygulaması yapılıyor. Bu yapılmadığı takdirde kişinin yeri belli olmadığı için ve genellikle bunlarda sanayici oldukları için bankadan ve yatırım kredisi alma şansları olmuyor. Her ne kadar 1/5000’lik plan yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hiçbir plan olmasa dahi orada 18  madde uygulaması yapılması gerekiyor. Ya da altların hazır olması gerekiyor. Bu altların hazır olması için de vatandaşların gönül rızalarını bizim öğrenmemiz gerekiyor”

muhtarlarf-toplanti-49

 

“Deprem Dönüşümünde Önemli Mesafeler Kaydettik”

Deprem dönüşüm ve yerinde dönüşümde büyük mesafeler kaydedildiğine de değinen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yerinde dönüşüm, deprem dönüşümde çok önemli mesafeler kat ettik.  Yakın bir zamanda Güney planları Kartal’ımıza gelecek. Dönüşüm isteyen yerlerin böylelikle önü açılmış olacak. Cevizli, Topselvi, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallerinde plan ve o mahallenin geleceği ile ilgili toplantılar yapmamız gerek. Bu toplantıları Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde yaptık. Nasıl bir mahalle istiyorsunuz ve nasıl olmalı diye. Bu toplantıları plancı arkadaşlar dinlediler ve bir çalışma yaptılar. Arkadaşların yaptıkları çalışmaları ben gördüm. Bazı eksiklikleri vardı. Onlarda tamamlandıktan sonra  Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde toplantılar yapılacak. Böylelikle oraların planı ile ilgili yol haritası çizilmiş olacak” dedi.

“Ulusal Bayramlar Çok Önemlidir”

Ulusal bayramların önemi de dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bizler için ulusal bayramlar çok önemlidir. 19 Mayıs’ta Kartallı Kazım’dan Atatürk Anıtına doğru yürüyeceğiz. Kızılay Bulvarı 19 Mayıs’ta ışıklandırılacak” dedi.

“Kartal’da Darphaneye ve Adliyeye İhtiyaç Yoktur”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Tekel alanında kalan ve  Erken Bizans dönemine ait olan Brias Sarayı kalıntılarının bulunduğu Dragos’taki kazı alanında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Cevizli Tekel Fabrikası içinde bulunan tarihi kalıntıların Kartal Belediyesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi ortak çalışması ile gün yüzüne çıkartıldığını, Kartal’da Darphane ve Adliye’ye ihtiyaç olmadığını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz şöyle konuştu:

“Cevizli Tekel Fabrikası içinde bulunan kazı alanı, Kartal’ın tarihi değerlerinin ortaya çıkması için çok önemlidir. Biz üniversiteye karşı değiliz. O alan 4’e bölünmüş durumda. Alanın bir bölümü kazı alanı. Dolayısıyla sit alanıdır. Bir bölümü darphane, bir bölümü de adliyeye tahsis edilirken, dördüncü alan yeşilin bol oldu bir yer. Biz diyoruz ki, Kartal’da tekel binalarının olduğu yerde darphaneye ihtiyaç yoktur. Sigara ya da tütün fabrikasının olduğu yerde adliyeye de ihtiyaç yoktur. Kartal’ı adliye kaplamayacak. O binalar üniversite olsun. Yeşil alanda hem üniversitenin, hem de kartal’ın yeşil alanı olarak kalsın. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Arkeolojik kazı alanı Kartal Belediyesi’nin malı değildir. Tüm Kartal’ın malıdır. Başta muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve basınımız olmak üzere gereken hassasiyetin gösterilmesi ve sahiplenip ortaya konulması gerekiyor” dedi.

“Kartal’da Fikirler ve Düşünceler Kendilerini Sergilesin”

Kartal’da her kesime Kartal’ın meydanları ve Yaşam Kalite Merkezlerini kullanıma sunduklarını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da değişik fikirler için Kartal’ın meydanlarını, Yaşam Kalite Merkezlerimizi kullanımlarına sunuyoruz. Biz böyle yola çıktık. Yaptığımız Abazhya günlerinden dolayı Gürcüler internet ortamında, Başkonsolos ise  gelerek rahatsızlıklarını ifade ettiler. Gürcülerde burada kendi kültürlerini, folklorunu, mutfağını sergilemek istiyorlarsa, meydanlarımız ve salonlarımız Gürcülere de açıktır. Kimse bir diğerini sevmiyor diye engel olmaz” diye konuştu.

“Hobi Bahçelerimiz Mutlaka Olacak”

Muhtarlar toplantısında,  hobi bahçeleri kurulması yönünde gelen bir soruya ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz şöyle yanıt verdi. “Domatesi, biberi ve maydanozu oturduğum mekanın  sol tarafında yetiştiriyorum. Yakacık ve Aydos’ta hobi bahçeleri oluşturalım diye düşüncelerimiz vardı. Ve bunu “Organik Ürün Yeri “ olarak plana koyduk. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu kabul etmedi. Hobi bahçeleri konusundaki düşüncelerimiz değişmiş değil. Mutlaka hobi bahçelerimiz olacak”

“Engelli Arkadaşımın Eylemini Destekliyorum”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yakın zamanda Kartal’da engelli bir vatandaşın eylemine tanık olduğunu ve bu eylemi desteklediğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Kartal’da yaşlı engelli kardeşimiz bir eylem yaptı. Yeni belediye binasının ön kısmında, çay bahçelerine giden yolun ortasında tekerlekli sandalyesini hareket etmeyerek bir eylem yaptı. Bu kardeşimizin eylemini destekliyorum. Orada bir kişi, engellinin yoluna arabasını park etmiş. Lütfen bu konularda hassas olalım. Tekerlekli sandalyeye mahkum  insanlar geçmek için o engelli yolunu kullanmak zorundalar. Ve araçları hiçbir suretle oralara park ettirmeyelim. Bu hassasiyeti herkes göstersin” dedi.

“Her Mahalleye Kreş Yapmak İstiyoruz”

Her mahalleye kreş yapmak istediğini de belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Her mahalleye kreş yapmak istiyoruz. Bu yıl 4 ya da 5 kreş daha yapacağız.  Annelerin elini rahatlatmak, onları çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri alan oluşturup, annelerimizi sosyal hayatın içine ve üretime dahil etmek istiyoruz” diye konuştu.

“Kapadokya Otelimiz Bitti”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, muhtarlar toplantısında Kapadokya Oteli’nin bittiğini, yakın zamanda oraya bir gezi düzenleneceği müjdesini verdi. Ufak tefek eksiklerin olduğunu onların da kısa sürede giderileceğini söyledi. Muhtarlar, meclis üyeleri ve basın mensuplarını da Kapaodokya Oteli gezisine davet eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Kapadokya Otelimiz hemen hemen bitmiştir. Yatak aplikleri ile tabak çanak eksikleri var. En kısa sürede onları da tamamlayacağız.  Mayıs ayı içerisinde bir Kapadokya gezimiz olacak. Ardından Türkiye’nin en büyük Selçuklu’dan kalan Sultan Han’ı göreceğiz. Konya üzerinden de İstanbul’a dönüş olacak” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının ardından  Mahalle muhtarları sıra ile söz alarak mahallede yapılan çalışmaları ve isteklerini sıraladılar. Mahalle muhtarları Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e gösterdiği yakın çalışma ve işbirliği için teşekkür etti.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]