SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriye’ye İnsani Yardım Koridoru Çalışmaları Başlıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

27 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’da başlatılan ve yüzlerce sivil toplum ve medya kuruluşunun desteği ile uluslararası boyuta taşınan “Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası sona erdi.Kampanyayı yürüten Sivil Toplum Örgütleri, Suriyeli halka yardımların ulaştırılabilmesi için bir yardım koridoru açılmasına yönelik çalışmalar başlatacak.

 

Sivil toplum kuruluşları (STK) Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay’ı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) desteklediği kampanya süresince platform ekseninde, kamu yardımları hariç,200 milyon TL civarında yardım gerçekleşti.29 Nisan Pazartesi günü Ankara’da bir araya gelen sivil toplum örgütleri “Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyasını değerlendirdi. Kampanyaya destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonu ile oluşturulan  İnsani Yardım Platformu üyeleri şimdi iseUluslararası Örgütleri, İslam Ülkelerini, Batı Dünyasını, bölgesel ve küresel güçleri, medya kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve uluslararası vicdanı, Suriyeli halka ‘Merhamet Koridoru’ açılması için destek vermeye çağıracak.

Konu ile ilgili yayınlanan bildiri ise şöyle;

 

27 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’da başlatmış olduğumuz ve ülkemizin bütün insani yardım kuruluşlarının ittifakla katıldığı, yüzlerce sivil toplum ve medya kuruluşumuzun desteklediği ve 8 Ocak 2013’te 16 ülkeden aynı anda gerçekleştirdiğimiz basın toplantıları ile küresel bir boyut kazanan “Kış Geldi.. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyamız sona erdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın da içinde bulunduğu İslam Dünyası STK’ları Birliği (İDSB) ve Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı (TGTV) tarafından sivil bir inisiyatif olarak gerçekleştirilen kampanyamız çerçevesinde bugüne kadar, kampanyaya destek veren bütün kuruluşlarımızla İnsani Yardım Platformu ismi altında beş defa koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantılar vesilesiyle Türkiye İnsani Yardım Platformu teşekkül etmiş oldu.

Kampanyamızla bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize yoğun ve sürekli yardımlar gerçekleştirildi ve halen de bu yardımlar aynı yoğunlukta devam ediyor.

Bu kampanya süresince platform ekseninde gerçekleştirilen yardımlar kamu yardımları hariç200 milyon TL civarındadır.

Suriyeli kardeşlerimize yönelik insani yardım kampanyamıza katılan, destek veren bütün resmi-sivil kuruluşlarımıza ve medya kuruluşlarımıza yardımlarıyla Suriyeli kardeşlerimizin elinden tutan dünyanın dört bir yanındaki merhamet ve vicdan sahibi insanlara teşekkür ediyoruz.

Dayanışma ve yardımlaşma bilincinin zihinlere hakim kılınmasında ve bunun pratik hayata yansıtılmasında bu emsal kurumsal çalışmaların çok önemi olduğu açıktır.

Kampanyamız sayesinde, iki senedir çok zor günler geçiren ve tarihin en acımasız zulümlerinden birine maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin kış aylarını bir nebze olsun rahat geçirmesine vesile olmaya çalıştık. Ama Suriyeli kardeşlerimiz henüz huzur ve refaha, barış ve güvenliğe kavuşamadılar. Hala her gün yüzlerce kardeşimiz hayatını kaybediyor. Binlerce kardeşimizin mahallesi, evi, malları yerle bir ediliyor; yurdundan, vatanından göç etmeye mecbur bırakılıyor.

Bugün maalesef küresel ve bölgesel güçler, uluslararası örgütler insanlığın gözü önünde iki yılı aşkındır devam eden bu trajediyi durduramadıkları gibi, Suriyelilerin açlığını, yokluğunu ve yalnızlığını sona erdirecek bir çözüm üretemediler. Gerek Batı dünyası gerekse İslam dünyası Suriye’de sınıfta kaldı. Ülkenin yeraltı ve yer üstü zenginlikleri tahrip edildi. İnsani ve ekonomik kaynağı büyük zarar gördü. Suriye, yıllarca ayağa kalkamayacak bir yıkım durumuna sürüklendi.

Kış kampanyamız sona erdi, ancak, insani yardım teşkilatlarımız, resmi ve sivil kurumlarımız yardımlarına yardımseverlerimizin ve bağışçılarımızın desteğiyle hız kesmeden, daha yoğun bir şekilde devam ediyorlar.

Bu bizim için, bütün İslam dünyası için, insanlık için bir vicdan testi, bir merhamet imtihanı.

Şimdi yolumuza kampanyamızı yenileyerek, büyüterek devam edeceğiz.

İnsani yardımlarımıza devam ederken bir yandan da bütün uluslararası mahfillerde Suriyeli kardeşlerimiz için bir ‘merhamet koridoru’ açılması için yeni bir kampanya başlatacağız.

Uluslararası Örgütleri, İslam Ülkelerini, Batı Dünyasını, bölgesel ve küresel güçleri, medya kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve uluslararası vicdanı Suriyeli kardeşlerimize ‘insani yardım koridoru’ açılması için seferber olmaya davet ediyoruz.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]