Anasayfa | Kayıt Ol | Giriş | Anasayfam | Favori | İletişim | Künye      
Kartal Belediyesi Sevgi Mağazası Sevgi Mağazası
admin
Öz, Acilen Büyükşehir yasası değişmeli…
29.07.2010
Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, siyasi parti ilçe…
Kenan GÜLERCİ
Kenan GÜLERCİ
Kartal’da siyasi parti ilçe teşkilatları ne durumda?
23.07.2010
Son seçimlerde Kartal’da belediye başkanlığını kazanan CHP’ye huzur bir türlü…
Erdoğan Özyuva
Erdoğan Özyuva
Kartalspor haketmediği yerde…
12.03.2010
Kartalspor’un son 4-5 haftadır iyi futbol oynadığı halde hesapta olmayan…
M. Nazım Telli
M. Nazım Telli
Kim bilir ne halt etti?
14.07.2010
Bu günkü yazım, bir hikaye. Hikayenin ne kadarı doğru bilmiyorum.…
Ahmet Berhan Yılmaz
Ahmet Berhan Yılmaz
12 EYLÜL İLE HESAPLAŞMAK
26.07.2010
12 Eylül ile hesaplaşırken haksız yere bedenleri öldürülenlerin yanında en…
M. Hanifi Bostan
M. Hanifi Bostan
Rotasyona Uğrayan Okul Müdürleri MEB’e Tazminat Davası Açıyor
29.07.2010
Sendikamıza başvurup hukuki yardım talebinde bulunan ve çeşitli illerden ulaşan…
Ali Yalçın
Ali Yalçın
Unutulanların İsyanı!
19.07.2010
“Kamuda eşit işe eşit ücret” slogan olmaktan öteye geçemedi. Hükümet…
M. Önder Keskin
M. Önder Keskin
Mustafa Önder Keskin’le Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
06.05.2010
ÖNDERse  İyi Der   ÜÇ HİKÂYE ;    ÜÇ DERS ;      …
Sunay Tüfekçi
Sunay Tüfekçi
Yolcuysak günahımız ne !!!
24.03.2010
Gerçekten yolcuysak günahımız ne  insanın aklı almıyor bu  yolculuk sistemlerini…
ŞİKAYETİM VAR!..
ŞİKAYETİM VAR!..
Kartal sahili hakkında halktan şikayetler var!..
26.07.2010
İlgililere duyurulur. Gazetemize halktan gelen Kartal sahili ile ilgili şikayet…
Emniyet Müdürleri değişti
Emniyet Müdürleri değişti
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve…

Dr. Altınok Öz yönetimindeki Kartal Belediyesi 1. yılında başarılı oldu mu?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
Yakacık Hizmete Susadı
Yakacık Hizmete Susadı

İstanbul ‘un en eski ve önemli sayfiye ve mesire kenti Yakacık yerel yönetimlerce adeta kaderine terk edildi.1970’li yıllarda belde belediyesi olan ve 1980 İhtilali’nde fes edilen Yakacık belediyesi 30 yıl içersinde bağlı olduğu Kartal belediyesi’nden yeterli belediye hizmeti alamadı.

İstanbul’un Fethi kadar eski olan Yakacık’ın tarihi ve Yakacık(ın ünlü olan havası, suyu, efsane kağıt kebabı, mis kokulu üzümleri ve zeytinleri tabiî ki tarihe karıştı.Eski Osmanlı paşalarının muhteşem köşklerinin bulunduğu Yakacık için için ağlıyor. Yakacık’ta artık Bülbüller ötmüyor, genç sevgililer Yakacık Ayazma yolunda mehtabı seyredemiyorlar artık.

Yakacık Hizmet Bekliyor

Son 30 yıl içersinde Yakacık’a hemen hemen gözle görünür belediye hizmeti gelmediğini ifade ediyor Yakacık sakinleri.(Merkez olarak) Yerel yönetimin Yakacık’ın tarihi ve ünlü Çınar altı çay bahçesinin adeta betonlaştırıldığını, burasının yeniden alan düzenlenmesinin yapılarak eski Nostaljik görünümünün kazandırılmasını istiyor Yakacak halkı. Uzun lafın kısası Yakacık ve Yakacık’lılar Kartal belediyesi’nden hizmet bekliyorlar, Yakacık’ın belediye hizmetlerine susadığını hatırlatıyorlar.

Yakacık’ta Tarih Ağlıyor

İstanbul’un en lezzetli ve şifalı suları Yakacık’ın tarihi çeşmelerinden gürül gürül akardı. İstanbul’un en uzak semtlerinden Yakacık’a bir bidon su almak için insanlar gelirlerdi. Kayıtlara göre yaklaşık 30 çeşme vardı Yakacık’ta. Ya şimdi? Birkaç çeşmenin suyu azda olsa akıyor Yakacık’ta. Peki, suyu akmayan, adeta kaderi ile baş başa bırakılan Yakacık’ın tarihi çeşmelerinin şu görüntülerine şöyle dikkatlice bir bakın. Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten meydana gelen görüntü kirliliğini Kartal eski Belediye Başkanı Arif Dağlar ve yağdanlıkları görmediler mi?

Kartalite Masalı İle Adeta Hipnozite Edilerek Uyutulan Yakacık halkı özellikle Kartal’ın yeni ve çalışkan Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz’den Yakacık çeşmelerinin restore ettirmesini, eskiden olduğu gibi yine bu tarihe çeşmelerden şırıl şırıl suların akıtılmasını istiyorlar. Haydi, Büyük Başkan Yakacık’ı ameliyat masasına yatır ve tedavi et. Size yakışanda budur.

Fethi Satıcı


29.06.2009 15:34
1.031 kez okundu
1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (6 oy, Puan: 4,50 / 5)
Yükleniyor ... Yükleniyor ...


Yorum yap