SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe II. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen çocuk festivalinde, 5 ülkeden 156 çocuk, Sancaktepeli öğrencilerle birlikte programlar gerçekleştirmeye devam ediyor .

21-25 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen festival süresince Sancaktepe, farklı ülkelerden yüzlerce çocuğun bir araya gelmesiyle eğlenceli ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında, 21 Nisan Pazar günü misafir öğrenciler ve Bilgi Evleri öğrencilerinin katılımı ile Boğaz’da tekne turuna katılan yaklaşık bin öğrenci, İstanbul’da boğazı ve sahilleri de görme fırsatı buldu.
Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen Sancaktepe Uluslararası Çocuk Festivali, 23 Nisan’da Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Feyzullah Özcan’ın da katıldığı yürüyüş ve kortejle devam etti. Korteje dünya çocukları, grup liderleri, grup sorumluları, aileler ve çocukları katıldı. Misafir ülke öğrencileri ve Bilgi Evleri’nden 6 bin öğrencinin yerel kıyafetleriyle katıldığı kortej ve yürüyüş coşkulu ve heyecanlı geçti.

Azerbaycan, Makedonya, Sırbistan, Belarus, Çin Tayvanı olmak üzere 5 ülkeden 156 kişinin ve Bilgi Evleri öğrencilerinin katıldığı program; Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan olmak üzere 3 farklı bölgede gerçekleştirildi.

İlk yürüyüş, Sarıgazi Yunus Emre Kültür ve Bilgi Merkezi’nde başlayıp belediye tören alanına kadar devam etti. Samandıra Kültür Merkezi’nin önünde başlayan ikinci yürüyüş ise, Osmangazi Caddesi boyunca yapıldı. Yenidoğan’daki yürüyüş de Karacaoğlan Bilgi ve Kültür Merkezi’nin önünde başlayarak Yenidoğan Kapalı Spor Salonu’nda son buldu. Yoğun ilgi gösterilen korteji Sancaktepeliler el sallayarak selamlarken, kortejdeki dünya çocukları da kendi ülkelerine özgü oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, kortej dolayısıyla yaptığı konuşmada, Sancaktepe II. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin çocukların sevinç ve eğlence vesilesi olduğunu belirterek, “Bizim şehrimizin güzelliği içinde yaşayan insanlar ve çocuklar ile misafir öğrencilerimizle bu mutlu günde beraberce neşelenip coşuyoruz. Hem Sancaktepeli çocuklar hem de misafir çocuklar, ülkemizde, Sancaktepe’de geçirdiği günleri, ömrü boyunca unutamayacak. Hep güzel hatıralarla anacak” dedi.
Başkan Erdem, eğitim ve eğlencenin bir arada yaşandığı 23 Nisan Çocuk Festivali’nin; tüm ülkede olduğu gibi Sancaktepe’de temellerinin atılacağı dostlukların, daha güzel, daha huzurlu ve daha mutlu bir dünyanın da teminatı olacağını söyledi.

24 Nisan Çarşamba günü Yenidoğan Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak program; Bilgi Evleri’nden 550 öğrencinin bağlama ve 450 öğrencinin aynı anda gitar çalacağı şenlik ile öğrenciler tarafından müzik ve dans gösterileriyle devam edecek. Ayrıca Çin Tayvanı’ndan gelen çocuk senfoni orkestrası ile Bilgi Evleri’nden bin 280 öğrenci, “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkıyı seslendirerek; tüm dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı verecek.

Festivalin son gününde ise ülkemize gelen öğrenciler, Sancaktepe protokolünü ziyaret edecek. Bilgi Evleri’ni de gezecek olan misafirler, Bilgi Evleri’ni yakından tanıma fırsatı bulacak. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]