SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yazıcı: Akıllı Şehirlerde Katılımcı Demokrasi Yaşanır!

Yayınlanma:
ABONE OL

Demokrasinin vazgeçilmez unsurunun çift yönlü iletişim olduğunu belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Modern toplumlarda, akıllı şehirlerde katılımcı demokrasi yaşanır. Bütün iletişim sistemlerini hem mobilize ettik, hem de web üzerinden ulaşılmasını sağlayarak katılımcı demokrasiye hizmet ediyoruz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, IBM Çözümler Zirvesi Akıllı Şehirler paneline konuşmacı olarak katıldı. Ulaşım A.Ş.Genel Müdürü Ömer Yıldız, Bilişm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Arsan, Vodafone Kurumsal Pazarlama Direktörü Ebru Özgüç, IBM Endüstri ve Teknik Çözümleri Müdürü Server Tanfer ve Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Doğancıoğlu ile “Akıllı Şehirlere Dönüşüm” oturumunda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yerel yönetimlerde teknolojinin önemine değindi.

 

Hızlı Balık, Yavaş Balığı Geçer

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, teknolojiyi kullanan kentlerin diğerlerine göre daha hızlı hareket ettiğini vurguladı. Teknoloji kullanımı için “Hızlı balık-yavaş balık” benzetmesini yapan Başkan Yazıcı, “Gelişen teknolojiyle beraber akıllı dünya, akıllı ülkeler, akıllı iller, akıllı ilçeler ve akıllı evlere varıncaya kadar, yeni kavramlar artık hayatımızı şekillendiriyor ve buna ayak uydurmak zorunda olduğumuzun da farkındayız. Artık hızlı balık meselesi var. Hızlı balık, yavaş balığı geçer. Dolayısıyla buna uyak uyduran bir toplumda, bizler yerel yöneticiler olarak bu gelişen teknolojiye, akıllı kentlere neden ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü vatandaş her şeyin en iyisine layık. Artık bilgiye bu kadar kolay ulaşılabildiği bir dönemde, bizim akıllı bir kente, akıllı bir yönetime ve dolayısıyla akıllı bir sisteme ihtiyacımız var ki bunu yerinde kullanabilelim. Elde edilen tüm verileri vatandaşa hizmet olarak dönüştürebilme çabasındayız.” dedi.

 

ibm-cozumler-zirvesi

 

Yazıcı: Teknolojik İmkanları Kullanmak Durumundayız

Yerel yönetimlerde başarının ölçütünün vatandaşın memnuniyeti olduğuna değinen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, teknolojinin de bu hedefe ulaşmada değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Biz vatandaşı memnun edemiyorsak eğer dolayısıyla işimizi yapmamış oluyoruz. Hizmet üretmek var ama sonuçta memnuniyetin geliştirdiği bir hizmet üretebilmenin yoluysa bütün bilgi teknolojilerini ve imkanlarını, verileri iyi değerlendirip vatandaşın kendisini iyi hissetmesini sağlayan modeli ortaya koyabilmektir. Artık totaliter, otoriter yönetimler yerine bireyi ortaya koyan yönetimlere ihtiyacın yükseldiği bir çağda yaşıyoruz.  Bu çağda, bireyi ön plana çıkaracak olan her teknolojik ürün ve imkanın, kent içerisinde olmazsa olmaz olduğunu, bireyin mutluluğu için, rahatı için, ferahı için gerekliliğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yazıcı: Katılımcı Demokrasiye Hizmet Ediyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, akıllı şehir yapılanmasında teknolojik imkanların verimli kullanılmasının karşılıklı iletişimi arttırdığını söyledi. Tuzla Belediyesi’nin teknolojiyi en iyi kullanan belediyelerden birisi olduğunu belirten Başkan Yazıcı, konuşmasında şunları söyledi: “2006 yılında bilgi toplumu strateji eylem planında kamudaki iş kamunun sunduğu hizmetlerin daha etkin, hızlı ve kolay kullanılabilir duruma getirilmesiyle beraber, vatandaşın bilgi toplumu imkanlarından azami ölçüde faydalanmasının sağlanması konusundaki bazı ilkesel kararlarla e-devlet kapısıyla, yerel yönetimler otomasyon programlarıyla beraber akıllı kentlere dönüşüm başladı. Akıllı kentlerin artık çağımızda vazgeçilmez bir unsur olduğunu, artık okur-yazarlığın değil, bilgisayar okur-yazarlığının değerlendirildiği bir dünyada yaşadığımızı düşündüğümüzde, bilgi toplumunda akıllı kentlere ihtiyacımız var. Bu bilginin nerede ve nasıl vatandaşa fayda sağlayacağını da standarda ulaştırmak gerektiği kanaatindeyim.

Bilgi işlem sistemlerine son 3 yılda ciddi yatırım yaptık. Vatandaşımızla en iyi diyaloğu sağlayabilecek olan iletişim metotları ortaya koyduk. Coğrafi bilgi sistemiyle beraber, kent rehberi, imar ve şehircilik servisi, ruhsattaki işlemlerin (İSKİ, Tapu ve Kadastro gibi) bazı bilgilerin entegrasyonu ile beraber e-devlet kapısına bağlanabilecek olan bütün sistemlerimizi, vatandaşımıza TC Kimlik No ile tek noktada hizmet sunabilecek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Vatandaşımızın kamu hizmetini alırken rahat etmesini sağlıyoruz.

Modern toplumlarda, akıllı şehirlerde katılımcı demokrasi yaşanır. Bütün iletişim sistemlerini hem mobilize ettik, hem de web üzerinden ulaşılmasını sağlayarak katılımcı demokrasiye hizmet ediyoruz”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tüm teknolojik gelişmelere rağmen verilerin kullanımı ve paylaşımında vatandaşın hak ve hukukun korunmasının öncelik taşıdığını söyledi.

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]