SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MEYED, ‘Beslenme Dostu’ Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), ‘İstek Okulları Beslenme Dostu Okul Projeleri’ kapsamında düzenlenen ‘Meyve Suyu Günü’ne destek verdi. Etkinlikte öğrencilerle buluşan MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, meyve suyunun içerdiği vitamin ve mineraller sebebiyle ‘besin değeri yüksek gıdalar’ kategorisinde yer aldığını hatırlattı. “Meyveler ve yüzde 100 meyve suları sağlıklı beslenmenin önemli bir bütünleyicisidir” dedi.

 

‘İstek Okulları Beslenme Dostu Okul Projeleri’ kapsamında düzenlenen ‘Meyve Suyu Günü’ne destek veren Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), İstek Özel Semiha Şakir Okulları’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu.

 

Sağlıklı yaşam için düzenli sebze ve meyve tüketmenin önemine değinilen aktivitede öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi gereğince içerdikleri meyve oranına göre ‘meyve suyu’, ‘meyve nektarı’, ‘meyveli içecek’, ‘aromalı içecek’ olarak dört farklı grupta değerlendirilen meyve suyu ve benzeri ürün kategorileri arasındaki farklar anlatıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen  ‘5 a day’ (günde 5 öğün) kampanyası üzerinden günde 5 öğün meyve ve sebze tüketmenin önemine değinildi. Türkiye’de doğan ve her yıl 30 Mayıs’ta kutlanan ‘Dünya Meyve Suyu Günü’ hakkında bilgi verildi. Ayrıca gıda alışverişlerinde, bilinçli tüketim için etiket okuma alışkanlığının kazanılması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

meyed-beslenme-dostu

 

Sağlıklı beslenme alışkanlığı erken yaşta kazanılır

 

Öğrencilere meyve suyunun sağlıklı beslenmedeki rolünden söz eden MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ,düzenli beslenme alışkanlığının erken yaşlarda kazanılması gerektiğini belirterek, çocuklara yönelik bu tür faaliyetleri önemli bulduklarını ve desteklediklerini dile getirdi.

 

Yüzde 100 meyve sularının C vitamini, potasyum, folat gibi birleşenleri içermesi, önemli bir vitamin ve mineral kaynağı olması nedeniyle ‘besin değeri yüksek gıda’ kategorisinde olduğunu belirten Ebru Akdağ, “Son on yılda yapılan pek çok bilimsel araştırma kanıtlamıştır ki, günde 180 ml’den çok meyve suyu tüketen çocukların karbonhidrat, C ve B6 vitamini, potasyum riboflavin, demir ve folat alımı, tüketmeyenlere göre daha fazla. Ayrıca meyve suyu tüketenlerin yağ, doymuş yağ, eklenmiş yağ ve şeker alımıtüketmeyenlere göre önemli ölçüde az olduğu açıklanmıştır. Yüzde 100 meyve sularının besinsel faydalarının meyveden daha güçlü olduğunu ortaya koyan araştırma sonuçları mevcuttur. Sebze ve meyve tüketimi ile kardiyovasküler hastalıklar, bazı kanser türleri, inme, alzheimer hastalığı, katarakt ve yaşla ilintili fonksiyonel kayıp riskinin azalması arasında kuvvetli bir ilişki olduğunu gösteren araştırma sonuçları da vardır” dedi.

 

 

Meyve suyu içen çocuklar daha sağlıklı

 

Avrupa ve Amerika ile karşılaştırıldığında, ülkemizde meyve suyu tüketiminin düşük ve hak ettiği seviyenin altında kaldığına dikkat çeken Ebru Akdağ; “Çocuklarda yüzde 100 meyve suyu tüketimi, tüketmeyenlere göre daha yüksek oranda vitamin ve mineral alımıyla ilişkilendirilmekte. Araştırmalar meyve suyu tüketen çocukların, tüketmeyenlere göre daha düşük miktarda yağ ve şeker aldıklarını belirtmekte” açıklamasında bulundu.

 

Düzenlenen etkinlik öğrenci ve öğretmenlere meyve suyu ve eğitici broşürlerin dağıtılmasıyla sona erdi.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]