SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Deprem Dede” Son Yolculuğuna Uğurlanıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, son yolcuğuna uğurlanıyor. Işıkara için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor.

“Deprem Dede” olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için ilk tören, Kandilli Rasathanesi’nde düzenledi. Törenin ardından Işıkara’nın tabutu, omuzlara alınarak cenaze arabasına bindirildi. Ardından Işıkara’ın cenazesi, cenaze töreninin düzenleneceği Teşvikiye Camii’ne getirildi.

Teşvikiye Camii’ndeki törene Ahmet Mete Işıkara’nın eşi Aysel, oğlu Cengiz, kızı Yeşim ve torunu Cem’in yanı sıra Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Cenaze töreni öncesi, basın mensuplarına açıklama yapan Cengiz Işıkara, gözyaşlarına güçlükle hakim oldu. Ahmet Mete Işıkara’nın çok iyi bir aile babası olduğunu söyleyen Cengiz Işıkara, “Bu kadar yoğun olmasına rağmen bir an bile onun yokluğunu hissetmedim. Bizden birinin bir ihtiyacı olduğu zaman her şeyini bırakırdı. Hep yanımızda olurdu. İnsan çok büyük gurur duyuyor. Yolda gelirken bile insanların durup dua etmesi. Her şeyi ile dolu dolu yaşadı” dedi.

Işıkara’nın deprem gibi sevimsiz ve korkutucu bir konuyu insanlara neredeyse sevdirdiğine dikkat çeken Cengiz Işıkara, “Oradaki sevecen tavrı, babacan tavrı en önemlisi buydu. Deprem konusunu toplumda herkesin anlayabileceği bir noktaya getirdi. Yoğun bakımdayken bile bana doktoru söyledi, depremle ilgili bilgi almaya çalışıyordu. Hayatı oydu” ifadelerini kullandı.

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat ise, Ahmet Mete Işıkara’nın deprem bilincini topluma aşılayan önemli bir kişi olduğunun altını çizerek, “Deprem bilinci yüksek bir toplum haline gelebilmemizin önemini söylerdi. Gençlere büyük önem verirdi. Eğitimlere katılırdı. Toplumu her katmanında toplumu eğitmeye önem verirdi. Ayın zamanda toplumum depreme dayanıklı binalarda oturması teşvik etmişti” diye konuştu. İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio