SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gönül Seferberliğinden Güzel Sonuçlar Alıyoruz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasında güzel sonuçlar alındığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Gaziantep Çevreyolu ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde, bütün güney illerinde olduğu gibi Gaziantep’in de Suriye’de yaşanan acı hadiselerden etkilendiğini dile getirdi.

 

Erdoğan, gerek ekonomik, ticari ve nüfus anlamında gerekse misafir edilen mülteciler bakımından Gaziantep’in tahammül isteyen bir imtihan sürecinden geçtiğini belirterek, önceki hafta Şanlıurfa’ya giderek Suriyelilerin misafir edildiği kampları ziyaret ettiğini hatırlattı.

 

Başbakan Erdoğan, ”Urfalı kardeşlerimiz Hatay gibi Kilis gibi büyük bir tahammül, özveri ve misafirperverlik içinde kardeşlerini muhabbetle kucaklıyor. Aynı şekilde Gaziantepli kardeşlerimizin de bu süreci başarıyla atlatacaklarına, yüz akıyla bu imtihandan geçeceklerine ben yürekten inanıyorum” dedi.

 

Gönül seferberliği başlattık

 

Şu ana kadar Türkiye’ye 224 bin Suriyelinin giriş yaptığı bilgisini veren Erdoğan, bunların yaklaşık 67 bininin ülkesine geri döndüğünü söyledi.

 

Erdoğan, şunları kaydetti:

 

”Biz şu anda 13 çadır kent, 2 konteyner kent ve bir kabul merkezinde 157 bin 500 Suriyeli kardeşimize, ev sahipliği yapıyoruz. Kendi imkanlarıyla buraya yerleşenleri ilave ettiğimizde bu rakam yaklaşık 230 bini buluyor. İslahiye Karkamış ve Nizip kamplarında 28 bin 650 Suriyeli mülteci barındırıyoruz.

 

Bunun yanında Suriye’de kalanlara insani yardım ulaştırılması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Türkiye genelinde yürütülen bir kampanya ile Suriye’deki kardeşlerimize en azından bir çadır, en azından bir battaniye gönderebilmek için gönül seferberliği başlattık. Bunun da güzel sonuçlarını alıyoruz. İnşallah bu sıkıntılı süreç kısa zaman içerisinde sona erecektir.”

 

Esed er geç halkına hesap verecek

 

Konuşmasında Suriye’de yaşananlara da değinen Erdoğan, ”Suriye’deki eli kanlı diktatörün, eli kanlı caninin o koltukta oturabilmesi artık imkansız hale gelmiştir. Suriye’deki rejim hem kendi halkı hem de dünya karşısında meşruiyetini tamamen yitirmiştir. Şu andan itibaren en fazla o koltukta oturma süresini bir miktar daha uzatabilir ama gerek Beşşar Esed gerek onun yol arkadaşları er ya da geç o makamları terk edecek ve halklarına hesap verecektir” dedi..

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]