SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mevlana Pendik’te Anıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 739. ölüm yıl dönümünde Pendik’te düzenlenen etkinlikle anıldı. Konya’ya gidemeyen Mevlana severler, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ni doldururken, Şeb’i Arus çoşkusunu doyasıya yaşadı. Programda ayrıca, Mevlana Hazretleri’nin yolunu takip eden dervişlerin eşyalarından olaşan bir ‘Derviş Çeyizi Sergisi’ de düzenlendi.

Pendik Belediyesi, ‘07-17 Aralık Mevlana Anma Haftası’ dolayısıyla, “Şebi Arus Mevlana’yı Anma Programı” düzenledi. Anma programında konuşan Başkan Dr. Kenan Şahin, “Hazreti Mevlana’yı gerçek anlamda anlamak, onun yolunu hissetmek, ülkemizdeki insanlar arasında yeni bir sevgi köprüsü oluşturması ve dünyaya barış ile huzur getirmesi için çok önemli. Pendik’te çok güzel bir sohbet geleneği oluştu. On sekiz noktada, 18 değerli sohbet adamı bu sohbet halkalarını oluşturuyor.” dedi.

Etkinlik çerçevesinde, Araştırmacı-Yazar Fatih Çıtlak’ın sunduğu programda, Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Cihan Okuyucu ise Mevlana’yı anlattı.

dervis-sergi

 

‘Hazreti Mevlana’yı anlamalı ve anlatmalıyız’

Hazreti Mevlana’nın, büyük bir pedagog ve eğitimci olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cihan Okuyucu, “Ölüm dediğimiz şey biyolojik bir şeydir. Ruh için ölüm yok. Hazreti Mevlana ölümü bir kavuşma, canın canana kavuşması olarak nitelemiş. Hazreti Mevlana büyük bir Pedagog ve eğitimciydi. Bizim medeniyetimizin has bahçesinde yetişen bin bir renkli, kokulu güller var. O medeniyette Hazreti Mevlana farklı bir yerde olsa gerek. Hazreti Mevlana dünya ufkuna doğduğu andan itibaren her zaman takdir görmüş ve taklit edilmiştir. Hazreti Mevlana, ‘her insanın bir ailesi var ama benim ailem insanlık’ demiştir. Hazreti Mevlana, bir insanın acısını acısı, sevincini sevinci bilen bir insandır. ‘ Herkesin bir evi var ama benim evim gök kubbe’ demiştir. Bizim Mevlana’nın eserlerinden istifade etmek ve ihya olmak gibi bir hükümlülüğümüz var. Hazreti Mevlana’yı anlamak ve anlatmak, bize düşen bir hükümlülüktür.” dedi.

Programda daha sonra, Mevlana Sufi Ayinleri Topluluğu’nun Şeb-i Arus Sema gösterisi düzenlendi. Hanende, sazende ve semazenler eşliğinde  düzenlenen Şebi Arus gösterisi, Konya’ya gidemeyen Mevlana severlere Pendik’te Şeb’i Arus çoşkusu yaşattı.

Derviş Çeyizi Sergisi

Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Mevlana Hazretleri’nin yolunu takip eden dervişlerin eşyalarından olaşan ‘Derviş Çeyizi Sergisi’ de düzenlendi.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]