SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Topbaş, Öztürk ucuz siyaset yapıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Topbaş’dan Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk’e ‘ucuz siyaset’ eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Meydanı’ndaki anıtın kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü eleştiren Topbaş, “Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın, planı okuyamayacaksın. Yapılanı ucuz siyaset olarak görmekteyim.” dedi.

Kadir Topbaş, Sancaktepe’de kapalı yüzme havuzu, kadın sağlık ve beceri eğitim merkezi ile Mimar Sinan bulvarı cadde düzenlemesi temel atma töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

Gazetecilerin Kadıköy Meydanı’ndaki Atatürk anıtının kaldırılacağı yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine Topbaş, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü sert eleştirdi. Selami Öztürk’ü ucuz siyaset yapmakla suçlayan Topbaş, “Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın, planı okuyamayacaksın. Notlarına bakmayacaksın ve kalkacaksın ucuz siyaset yapacaksın. Böyle bir şey olur mu ? Açsınlar plan notunda var. Plan notundan törenlerin yapılacağı alanı ifade ediyor. Ne törenleri yapılacaktır ? Orada baksalar görürler.” ifadesini kullandı.

Yapılan eleştirileri geleceği okumak olarak niteleyen Topbaş şöyle konuştu: “Anıt kaldırılacak deniliyor. Geleceği de okuyabiliyor bu insanlar. ‘İleride burası fuar alanı, aktivite alanı olursa, gelecekte şu olur. Bu olur mu ?’ Geleceği bu kadar öngörebilen insanları hayret ve hayranlıkla karşılıyorum. Ucuz siyaset olarak görmekteyim. Orada plan notunda açık ve net. Planı okuyamayanlar yıllarca belediye başkanlığı yapıp da belediye başkanlığının farkında olmayan insanları muhatap almak mümkün değil. Kusura bakmasın ”

Meclis toplantısında konunun görüşülüp görüşmediği yönündeki soru üzerine Topbaş, 5 binlik planda bu tür detayların yer almadığı bilgisini verdi. Öztürk’ün plan notlarının ne olduğunu ve neyi ifade ettiğini okuyamadığını ve ucuz siyaset yaparak gündem oluşturduğunu söyleyen Topbaş, “Çok komik. Plan nasıl okunur diye ders vermek lazım. Biz yaptığımız işi gayet iyi biliyoruz. Orada anıtın kaldırılması söz konusu değil. Orada bir yapı yapılması söz konusu değil. Plan notları açık. Şimdi ağız değiştirdiler, biz de biliyoruz o planları diyorlar ama geçelim onları.” cevabını verdi.

‘SÜRYANİ CEMAATİNE KİLİSE ALANI TAHSİS EDİLECEK’

Yeşilköy’de kilise için yer ayrılması konusuyla ilgili soru üzerine Topbaş, uzun yıllardan beri Süryani Kadim Cemaati’nin kendisinden böyle bir talepte bulunduğunu aktardı. Uzun arayışların sonucunda 1950’li yıllarda mülkiyeti kendilerine geçen 2 bin 734 metrekarelik bir alanı ibadethane lejandına geçirdiklerini aktaran Topbaş, Belediye Meclisi’nin olumlu bakması halinde burayı kilise alanı olarak ayrılacağını belirtti. Topbaş, “Kurulda gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra, buradaki kilise projesi hazırlanacak ve kurul onayını verecek. Meclisimiz olumlu baktığı taktirde, bu cemaatin de bu ihtiyacı karşılanmış olacak.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yıllar sonra farklı dine mensup vatandaşlara ibadethane yeri verdiğinin altını çizen Topbaş, “Bu ilk defa oluyor. Demek ki biz camileri yaparken, bu tür ihtiyaçları karşılarken gayrimüslimlerin de bu tür taleplerini karşılamak durumundayız.” şeklinde konuştu.

Musevi cemaatinden de benzer talep geldiğini aktaran Topbaş, bu konuda da çalışma yaptıklarını belirtti.

‘KARAKÖY CAMİİ YENİDEN İNŞAA EDİLECEK’

Tarihi Karaköy Camii’nin yeniden yapılacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Topbaş, bu yönde bir çalışmaları olduğunu söyledi. Tarihi caminin Karaköy’deki düzenlemeler sırasında kaldırıldığını hatırlatan Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: “Beyoğlu Belediye Başkanlığım döneminde de gündeme getirdik. Bunu yerine koyalım bir tarihi eser ve bir kimliği olan bir yapı diye çalışmalar yaptık. Medyamızdan da destekler gelmişti. Şu anda o çalışmalar yapılıyor. Oradaki orijinal yerine yerleştirmek için oradaki mülkiyetle ilgili bazı çalışmalar var. Özel mülk alanları olanlar var onlarla bir mutabakat sağlayıp, bu kentin hafızası saydığımız bir değer olarak koymak isteriz. Böyle bir çalışmamız var ”

İstanbul CHA

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]