SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kenan Gülerci yorumuyla, Haftanın Analizi;

Yayınlanma:
ABONE OL

DSP’deki huzur ve coşku, CHP’nin huzursuzluğunun yansıması gibi!

 

Kartal’da siyasi partilerdeki hareketliliği tahlil ederken DSP’nin coşkusu hareketliliği demokrat solcuların huzur bulduğu adres olduğu dikkat çekiyor.

 

Tabii ki bu gelişmelerde, İlhan Güzelgün coşkusu – enerjisi göz ardı edilemez. İstanbul İl Genel Meclis Üyesi olan Güzelgün CHP’den istifa ederek ayrıldıktan sonra, DSP Kartal İlçe Başkanı oldu ve ak güvercini adeta Kartal’da uçurdu.

DSP Kartal’da, iyi bir rüzgar yakaladı…

Coşkulu, enerjik, teşkilatçılık bakımından tecrübeli ve sempatik bir politikacı İlhan Güzelgün.

 

Belediye Başkan Adayı da hazır, hemde 8 – 9 mahalle muhtarının desteklediği bir muhtar olan Şahin Kaya gibi kent sorunları konusunda muhtarlık tecrübesine sahip bir belediye başkan adayı…

 

Sosyal demokratların huzur bulduğu siyasi parti teşkilatı konumuna geldi Kartal DSP… Partiye katılımlar hergün biraz daha fazla olduğu gözleniyor. Bir çok farklı partiden katılanların olduğu belirtilirken büyük çoğunluğun da CHP küskünlerinin olduğunu belirtmek gerekir.

 

Buna karşılık CHP’de durum nasıl acaba?

Malum İlçe Başkanı Av. Kamer Gök başkanlığında yerinde sayan hatta geriye giden bir teşkilat görüntüsü veriyor. Kamer beyin yerel siyasetten ziyade genel politika sevdası ve kendilerini seçkinler sınıfından gibi gören bir anlayış sergilemesi, bir çok partili vatandaşı küstürmüş durumda.

 

CHP Kartal’da adeta yerinde sayıyor, güya yerelde iktidar olan bir parti teşkilatı. Acaba bu geçen zaman dilimi içinde faaliyet olarak dile getirebilecekleri (Kartal meydanına yürüyüşler hariç ) faaliyet varmıdır?

CHP Kartal İlçe örgütü Basın toplantısı yapıyor, en son yapılan basın toplantısına üç – dört tane basın mensubu katılabilmişti.

Birde genel politika söylemlerini yazmayan gazetecilere de sitem etmeyi ihmal etmiyor sayın Gök… Toplantılarda konuşma süresinin yarısını genel politikaya ülke gündemine ayıran Gök, Kartal yerelinde ise Belediye başkanının yaptığı çalışmaları destekliyoruz ifadesinin dışında pek bir şey dile getirmediği dikkat çekiyor.

 

 

Kartal Belediyesi, Mecliste karar geçiremez duruma düştü!

Ne olacak bu Kartal Belediyesinin hali?

Kartal Belediye Başkanının önceden almış olduğu geniş yetkilerle yönetmeye çalıştığı belediyede, CHP li bazı üyelerin vicdanlarının sesiyle hareket ettiklerinde meclisten bir çok kararlar geçmez oldu. En son Ekim ayı meclis toplantısında arsa satışı için karar oylamasında ne planlar yapıldığına gözlerimizle şahit olduk.

 

En son arsa satışı için meclis kararının görüşüldüğü toplantıda, resmen bir takım oyunların oynandığı dile getirildi, CHP’li ve Ak Partili meclis üyeleri tarafından. CHP’li en az 5 (hatta bu sayı 7 ye de çıkabiliyor) üyenin  böylesi kararlara red oyu vereceklerini belirtmeleri Başkan Öz’ün hesaplarını alt üst etti.

 

Öyle ki meclisten karar alınacağı saatte kesinlikle red oyu verecek olan iki meclis üyesini CHP İstanbul İl Başkanlığı acil olarak il Başkanlığına çağırdığı belirtildi. Tam toplantı saati bu iki arkadaş İl Başkanlığına gitmek üzere yol çıktılar. Oylama yapılacağı saatte hatta o dakikada yine CHP’li üç üye meclis salonundan dışarı çıktılar. Bir rivayete göre bu salonu terk etme davranışında başı çeken meclis üyesine meclisi yöneten Başkanın işaret ettiği ve bu işareti alan üye önden diğerleri de arkasından meclis salonunu terk ettikleri gözlendi.

 

Daha sonra ne oldu, mecliste bir kargaşa oldu, sert bir şekilde sözlü tartışma yaşanırken ben de dahil herkes dikkatle izlerken, başkan oylama yapmış güya, ve sağlık alanı olan arsa satışı için yetki kararı oy çokluğuyla meclisten geçmiş olduğu söylendi.

 

Tabii ki bu karmaşık durumda oylamanın yapıldığını ve oy çokluğuyla geçtiğini söylemek biraz muammalı bir durum.

 

Zaten bu oylama sonucunu yazıya dökecek olan katip üyeler de o an bir şey yazamadıklarını meclis zaptını tamamlayamadıklarını ve başkanlık tarafından bu tutanakları imzalamaları için baskı yapıldığı söyleniyor.

 

Ak Parti gurubu bu durumu mahkemeye taşıyacağını belirtti. Böyle bir kararın alınmadığını bir sonraki oturumda dile getirdiler. Bu yaşanan olayların kısa bir detayı.

 

Genele baktığınızda, Kartal Belediyesi meclisten kolay kolay karar geçiremez duruma geldi. Yani başkanın planladığı gibi ben ne dersem o olacak benim meclise gönderdiğim kararları meclis üyeleri onaylayacak gibi bir durum görünmüyor. Aslında Başkan Öz’ün, çok büyük bir irtifa kaybetmiş olduğu görülüyor. Güven kaybı yaşanmaktadır. Meclis üyeleri içeriğini bile bilmedikleri meclis kararlarını gözü kapalı onaylamayacaklarını dile getirirken “ Bizler meclis üyesi olarak bu koltuklarda oturan patates çuvalı değiliz” şeklinde düşüncelerini meclis kürsüsünden yüksek sesle haykırdılar.

 

Yani bizimde bir özgür irademiz var sayın başkan, bunu neden yok saymaya çalışıyorsun, demeye getirdiler.

 

Evet geçen meclis toplantısında iki üyeyi il Başkanlığından acil koduyla çağırtarak, diğerlerini de sinir harbi yaşatarak meclisi terk etme yöntemi uygulayarak, red oyu verecek üyeleri meclis dışında tutma yoluna gidildi. Bakalım bundan sonra nasıl manevralar izleyeceğiz, nasıl hesaplar yapılacak hep birlikte göreceğiz.

 

Gazeteciye tazminat davası açan anlayışı kınıyoruz!

 

Kartal Belediye Başkanı hakkında haber yayınlayan gazeteciler hakkında 30 bin TL tutarında tazminat davası açma girişiminde bulunan Kartal Belediye Başkanlığını bu girişiminden dolayı KINIYORUZ!

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]