SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İSPARK’la Akıllı Bisiklet dönemi başladı!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ciddi çevre sorunlarına yol açan ‘trafik’ konusunda özenli çalışmalar yürütürken, sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiği projelerle gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede hayata merhaba demesine katkı sağlamayı hedefliyor. İSPARK vasıtasıyla Akıllı Bisiklet uygulamasını hizmete sunuyor.

Sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanın…

İSPARK isbike istasyonlarında akıllı bisiklet kiralama sistemini hizmete açtı. Bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severler artık kurulan bu sistem sayesinde istedikleri isbike istasyonlarından bisiklet kiralayabiliyor.

 

Kadıköy-Kartal sahil şeridindeki 10 istasyonda, 100 bisiklet

Proje, ilk olarak pilot bölge seçilen Kadıköy-Kartal sahil şeridindeki 10 istasyonda, 100 bisiklet ile İstanbullulara hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL ücret ödeyerek bisikletleri kullanabiliyorlar.

Şehir içi ulaşımda alternatif bir araç olan bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ile bisiklet severlere güzel bir hizmet daha sunuyoruz. Kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız”  dedi.

Sistem nasıl işleyecek?

Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden  ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor.

 

RF ID ve GPS teknoloji sayesinde veri tabanı ile irtibat kurarak aktif hale gelen sistemde bisikletin tüm hareketleri izlenecek. Ayrıca, sistem alınan bisikletin her hangi bir “ Akıllı Bisiklet İstasyonuna “ teslim edebilme imkânı sunuyor.

Saat Tutar
0-1 saat 2 tl
1-2 saat 3 tl
2-3 saat 5 tl
3-5 saat 8 tl
5-7 saat 11 tl
7-10 saat 14 tl
gün boyu (24 saat) 25 tl

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Discussion of B2B Markets and Globy Presentation

B2B markets differ from classic stores in that they are not created for individuals but for legal entities. In order to place an item in the catalog, you should have your own organization or be an individual entrepreneur. This is how B2B markets differ from B2C stores, although they are very similar. As an example, […]