SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taner Özdemir’in CHP ilçe binasında basın toplantısına veto!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Taner Özdemir’in, bugün CHP ilçe binasında basın açıklaması yapma girişimi engellendi.

Güdü’ye var Özdemir’e yok! Yassak kardeşim giremezsin…

Kartal Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Taner Özdemir, Belediye Başkanı tarafından Meclis Başkanlığı makamına tahsis edilen makam aracı, sekreter ve şoförünün geri alınması yönünde basında çıkan  haberlerle ilgili CHP Kartal İlçe binasında basın açıklaması yapmak istemesine karşılık binaya giremedi.

Taner Özdemir’in basın açıklaması için çok sayıda delegelerin yanı sıra CHP Meclis üyelerinden İbrahim Doğan, Orhan İspekter, Atilla Duman eski ilçe başkanı Yüksel Çiftçi gibi çok sayıda partililer katıldı.  İlçe binasının girişinde merdivenler üzerinde toplanan partililer ve basın mensuplarına açıklama yapmaya çalışan Taner Özdemir’in, CHP Kartal İlçe Başkanlığına müracaat ederek 22 Ekim 2012 Pazartesi günü akşam saat 19.00 da basın toplantısı düzenlemek istediğini belirtmesine rağmen ilçe başkanının talimatıyla ilçe binasının kapatılarak basın toplantısının engellenmesi partililer tarafından büyük tepki topladı.

Özdemir’e destek olmak amacıyla basın toplantısına katılmak için gelen çok sayıda CHP’li delegeler bu duruma tepki göstererek sorumlular hakkında parti yetkilileri gereğini yapmalı şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

Özdemir sağduyulu davrandı

Özdemir, soğukkanlı bir şekilde partililerinden sağduyulu davranmalarını istedi.

“ Bugün bu saatte burada basın açıklaması yapacaktık, fakat hayret içinde kaldığımız bu durum karşısında ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bir CHP’li Meclis Üyesi olarak aynı zamanda Meclis Başkan Vekili görevinde bulunan bir partili olarak bu duruma sebep olanları kınıyorum. Kendi İlçe binamızda basın açıklaması yapmayacağız da nerede yapacağız, bu bizim en doğal hakkımızdır. Kaldı ki daha bir kaçgün önce başka bir meclis üyesi arkadaşımız bu ilçe binasında belediye başkanının da katıldığı basın açıklaması yaptı. Taner Özdemir neden yapamıyor, bunun cevabını sorumluları kamuoyuna vermek zorundalar.

İlçe Başkanı Kamer Bey ile görüştüğümde toplantı yapacağımızı belirttik, hatta kendisi benden istediği bir takım belgeler oldu, o belgeleri de kendisine vermek için getirmiştim fakat, ne hazindir ki sayın ilçe başkanı gelmediği gibi birde ilçe binasının kapatılarak basın toplantısı yapmamızı engellemiştir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi emekçileriyiz, gençliğimiz bu parti saflarında geçti, kimi kimin partisinden sakınıyorlar. Elbette bunun hesabını verecekler.

Partiyi bütünleştirmek için gelen, partiye abi rolünde gelen abimizin yapmış olduğu bu antidemokratik uygulamayı parti kamuoyuna ve kamuoyunun taktirine bıraktığını ifade eden Özdemir  “Bizim kimseyle kavga etmek gibi bir anlayışımız kesinlikle yoktur. CHP fikirlerin yarıştığı fikirlerin ön planda olduğu bir siyasi yapıdır. Sayın ilçe Başkanımız, son açıklamalarıyla AKP faşizminden AKP diktatörlüğünden  bahsediyor, Sosyal Demokrasinin evrensel ilkelerinden bahsediyor, Türkiye’ye Sosyal Demokrat Belediyeciliğin nasıl olacağını, yerel yönetimlerin nasıl olacağını yazıp anlattığını söylüyor, proje sunduğunu söylüyor, ama bizim basın açıklamamızı bile kendi ilçe binamızda yapmamıza izin vermemesini anlamış değilim”

Başka bir meclis üyesi arkadaşına, hakkında çıkan iddialarla ilgili ilçe binasını açarak cevap verme olanağını sağlandığını ifade eden Özdemir, ancak kendisi bahane edilerek görevden alınan soförüyle ilgili ahlaki olmayan haberler yapılmak suretiyle yıpratılmak istendiğini ancak yapılan bu anlamsız haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü “ neydi o haber “ Taner Özdemir’in şöförü “ahlaki mi, siyasi mi alındı” diye. Soförün alınması iradesi tamamen sayın başkana ait olan bir uygulamadır Kendilerin taktiridir alabilirler hiçbir itirazımız yok.

Herkesin bildiği gibi, ben o aracı kullanmıyordum, Sosyal Hizmetlere gelen yaşlıların ve Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızın belediye ile ilgili işlerinde kullanıyordum.

Meclis üyesi İbrahim Doğan’ı  İBB’de yapılacak olan meclis toplantısına götürmesini söyledim. Soförüm İbrahim Doğan’ı meclise bırakıp geldiğinde bana “başkanım İbrahim Başkanı bıraktım, yarım saat halamın kızı bebeği var İDO’ya kadar bırakıp aracı öyle teslim edebilirmiyim” dedi. Bende olur dedim.

Ama basına yansıyan açıklamada, İnönü caddesi üzerinde “uygunsuz bir pozisyonda” imiş gibi lanse ettirildi. Oysa ki bu arkadaşımız burada söylenmez belki ama bekar yaşayan bir arkadaşımız, bahsettikleri yerin 200 metre ilerisinde evi var bu arkadaşımızın. Bunun ne demek olduğunu siz anlamışsınızdır,benim ahlakım el vermiyor sizlerin taktirine bırakıyorum.  Bu arkadaşımız benim soförlüğümden alındıktan sonra , bana başka bir arkadaş tahsis edildi. Pazartesi günü gelen arkadaş başkanım ben sizin soförlüğünüzü yapacağım” dedi.

Soförümün alınması durumunu sorduğumda “idari karar” dediler. Saygı duydum, hiçbir şey söylemedim. Bunarağmen, basın üzerinden böyle bir açıklamayı emekçi kardeşimhak etmemiştir” dedi.

Sekreterinin ve makam odasının alınmasına da değinen Özdemir “ Sekreterimin ve makam odamın alınması Taner Özdemir’e yapılmış bir hareket değildir, Cumhuriyet Halk Partisinin şahsına yapılmış bir harekettir. Kimse Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde değildir, kimse Cumhuriyet Halk Partisinden büyük değildir. Partiye kimin zarar verdiğini parti kamuoyunun ve yurttaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Bizler makam meraklısı değiliz, soför meraklısı asla  değiliz ki soförümüzü kullanmayarak da bunu göstermiş olduk”

Her noktada, özellikle altı belediye meclis üyesi ile ilgili sürekli disiplin mekanizması çalıştırılmak istendiğini, açık yakalanmak istendiğini söyleyen Taner Özdemir, şunları söyledi

“Buradan açık yüreklilikle seslenmek istiyorum, biz hiç kimseyle kavga etmek için burada değiliz, tam tersine CHP’yi önümüzdeki dönemde dönem de gerçek emekçilerle, partinin gerçek sahipleriyle, iktidar yapmak için yola çıkıyoruz, var gücümüzle çalışacağız ve buradaki arkadaşlarımızın tamamı da bu antidemokratik uygulamaların karşısında olacak.

Buradan parti yetkililerine seslenmek istiyoruz, Kartal’da ön eğilim yada ön seçim istiyoruz.

Bizim kimseyle bir husumetimiz yok, kimseyle bir kavgamız yok. Buraya katılan arkadaşlarımıza yapılan reva görülen bu davranışı kamuoyunun ve parti emekçilerinin taktirine sunuyorum” dedi.

Bir gazetecinin “Bu olaydan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz” sorusuna  “Biz yine partimizin emrinde, Kartal Belediyesi’nde Kartal’ın yararına olacak, Kartal’ın menfaatleri doğrultusunda olacak yasal çerçeve içinde olacak her kararın arkasında olacağız, yasal olmayan dayatmalarında karşısında olacağız” dedi.

Çiftçi, İlçe binasını partililere çok gören zihniyete yazıklar olsun!

Çiftçi, şu binaya emeği geçen bir insan olarak bu yapılan tutum ve davranışlardan dolayı partim adına utanıyorum.

Üç dönem Kartal CHP İlçe Başkanlığı yapan ve CHP’nin Kartal’da 15 yıl sonra Belediye Başkanlığını kazanmasında büyük payı olan Yüksel Çiftçi, ilçe binasına bakarak partili olarak yaşanan bu basit davranışlardan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi. İlçe binasını partililere çok gören zihniyete yazıklar olsun! Dedi.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio