SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, ne ekip oluşturabildi, ne de ekibine güvendi!

Yayınlanma:
ABONE OL

2013 yılı performans programının görüşüldüğü 16.10.2012 günkü meclis toplantısında konuşma yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Yaz, Belediye yönetimini adeta topa tuttu.

Bütçe rakamının, 2013 yılı için 232.738.000 lira olarak bağlanacağını ifade eden Yaz, ancak bütçenin alt yapısını oluşturan Performans Programının zayıf ve vizyondan uzak olduğunu söyledi.

Öz, kendini Kartal’ın kralı sandı

Defalarca mecliste tartışılmasına  rağmen seslerini bu konuda CHP’li meclis üyelerine duyuramadıklarını, söyleyen Yaz  “Halkın kendilerine verdiği görev ve yetkileri kullanmadılar. Meclis yetkilerini 4 yıldır kendisini Kartalın kralı sanan Sosyal Demokrat Belediye Başkanına verdiler. Performans Programında yer alan Belediye Meclisi görev ve yetkilerini bir kez daha meclisin huzurunda okumak istiyorum.

Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine diye devam eden bir cümle, kimin sorumluluğunda  olduğunu ifade ettim. Biz ne yaptık, görev ve tanımları bu kadar net olmasına rağmen meclisin yetkilerini biz kullanmadık.

Belediye Başkanına yetkimizi genel olarak devrettik.

O yetkiyle Sayın Altıok Öz kendini belediye başkanı değil de kral sandı. Dediğim dedik,  benim borum öter dedi. Kartalın imkanlarını orada burada sorumsuzca  harcadı.

Sonunda ne oldu. 150.000.000 TL ye yaklaşan borçlu bir belediye ile karşı karşıya kaldık. Altaş Temizlik firmasına borcumuz bildiğim kadarıyla 15.000.000 TL. bir borçla karşı karşıya kaldık.

Maaşlarını ödeyemeyen, personelini icralara düşüren, kendi işçisi evine ekmek götüremezken, kendisi organik gıdalarla beslenen o da yetmemiş gibi, organik gıdaları misafirlerine hediye eden bir belediye başkanını bu Kartal gördü maalesef.

Lüks konaklarda günlerini gün ettiler

Yaz sözlerini şöyle sürdürdü “ Her yerde kendisini halkçı, sosyal demokrat diye iddia edenler maalesef susarak bu yanlışlığa ortak oldular.  Sandık yaklaşıyor ve  o susan meclis üyelerine o gün geldiği zaman Kartal halkı da sizlere susmaya devam artık konuşma sırası bizde diyecek ve CHP yönetimini sandığa gömecektir. Halka hizmet vereceklerine, onlarca heykel’i Kartal’a hediye etmişlerdir;

Ama kendileri lüks konaklarda günlerini gün etmişlerdir.

Başkan Öz ekibine güvenmedi

Bu işler zorla olmuyor, dertleneceksiniz Kartal halkıyla bunun için ekip oluşturacaksınız Ekibinize güveneceksiniz,  Ama Sayın Altınok Öz ne ekip oluşturabildi ne de ekibine güvendi. Sonuç ortada, Ali Haydar Süslü olaylı bir şekilde ayrıldı. Sevgili İbrahim Doğan görevden alındığını gazeteci bir arkadaştan öğrendi. Sayın Orhan İspekter’i saf dışı bıraktılar. Demek ki hastane yönetmekle, ceviz yetiştirmekle belediye yönetmek aynı olmuyormuş”

Dışarıdan ekip oluşturmaya çok meraklı

Belediye başkanının ekip oluşturmaktaki zaafiyetini teşkilat yapısına baktığında görebildiğini belirterek “6 tane başkan yardımcımız var, bunlardan 3 ü bürokrat diğer üçü meclis üyesi, hatta yakın zamanda da bir bürokrat başkan yardımcısı daha atandı bildiğimiz kadarıyla.

Sayın Altınok Öz, ne hikmetse dışarıdan ekip oluşturmaya çok meraklı.

Demek ki mevcut kadro da ve meclis üyelerinde bu görevi yapabilecek liyakatta hiç kimse yok. Acaba gerçek böyle mi.?

Benim bildiğim tek doğru şudur, Kartalı bilenlerle beraber  yöneteceksin. Biraz önce ifade ettiğim gibi üst kadronun devamlı değişmesi müdürlüklerin psikolojilerini bozmuş ve verimli çalışmalarını engellemiştir.  Böylece ortaya vizyondan uzak başarısız sonuçlar ortaya çıkmıştır.

“CHP’li üyeler gibi susarak bu suça ortak olmayacağız”

CHP’li meclis üyeleri gibi susarak suça ortak olmayacaklarını söyleyen Temel Yaz “asla bu suça ortak olmayacağız. Kartal Çırçırdaki esnaf kardeşlerimiz yılan hikayesine dönen koca binayı gördükçe hayıflanıyorlar.

Faiziyle birlikte parası alınan binanın 4 yıldır bitirilememesini hayretle izliyorlar.

Soğanlıktaki Yasam Kalitesi Yükseltme Merkezi kaderine terk edilmiş, Yakacıktaki Yaşlılar Merkezi hizmete açılamamış, milyonlarca lira kira vermeye devam ediyoruz”

Türk Cumhuriyetleri devlet adamlarının heykelleri

Mahallelerde heykelleri koyacak yer kalmadığını söyleyen Yaz, “Heykeller sahildeki parkta bekletiliyor. Seneye yenileri gelecek. Başkanın heykel hızına yetişmek mümkün değil. sayın başkan hala heykel ile yatıp heykel ile kalkıyor.

2013 Performans Programı da heykellerden nasibini almış. Rakamlar geçmişe rahmet okutan cinsten, Performans hedef tablosundan okuyorum. Kültürümüzü yansıtan heykel ve anıtların yapılması…..ayrılan bütçe 400.bin TL. Sen japonya’dan ordan burdan heykeltıraş getir sonra kültürümüze uygun heykeller yapacaklar, siz daha çok beklersiniz.

Ülkemizde veya diğer Türk Cumhuriyetlerde yaşamış Siyasetçi veya devlet adamlarının heykellerinin yaptırılarak ilçemize kazandırılması bütçesi 975.000 TL

Belediye Başkanı’nı durduracak meclis üyesi yok mu.?

Sevgili meclis üyeleri sağ duyulu vicdan sahibi meclis üyeleri, aranızda belediye başkanını durduracak bir irade yok mu.? Belediye Başkanını bu kara sevdadan vazgeçirecek bir meclis üyesi yok mu.? AKP’li meclis grubu olarak belediye başkanı sayın Altınok özü insafa davet ediyoruz. Eğer çok meraklısıysa a kendi cebinden dilediği kadar heykel yaptırsın çok sevdiği ceviz tarlasına bunları diksin”

Kartalkart iflas etti.

Yaz “Buradan Kartal halkına bir müjde daha vermek istiyorum.Hedef programında Kartalkart iflas etti. Kartal belediye başkanının seçim vaatlerinden Kartalkart projesi için 2013 performans programında ayrılan bütçe koca bir sıfır lira”

Yerel basına sıfır lira, yur içi ve dışı tanıtıma 3 milyon tl

Yerel basına ayrılan bütçe ile ilgili de bilgiler veren Yaz “Burada bizleri takip eden basın mensubu arkadaşlar bu kısım özellikle sizi ilgilendiriyor. Geçen yılki rakamlar basın için gerçekleşmedi. Yerel gündemi takip eden arkadaşlar doğruları yazdığı için tukaka oldular. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovdular ve Kartal da bu gerçekleşti. Bu yılki performans hedef programında  Ulusal ve yerel basın yayın kuruluşları ve basın toplantısı görüşme ve ziyaret yapılması içim ayrılan hedef bütçe  aynı Kartalkart gibi sıfır lira.

Ama aynı tabloda ilçenin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı için gerekli çalışmaların yürütülmesi için ayırdığı bütçe 3.milyon tl. Bu çelişkiyi de sizlere aktarmak istiyorum”

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]