SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Osman Güdü istifa edecek mi?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclis İmar Komisyon Başkanı Mimar Osman Güdü istifa edecek mi?

Gazeteci Arslan Ariç,  Kartal Belediye Meclis İmar Komisyon Başkanı Mimar Osman Güdü’nün bu makamın verdiği yetki ve etkisiyle yaptığı mesleki ve ticari işlerin daha önceki konuşmalarıyla bağdaşıp bağdaşmadığını, tüm bu belgeler ve iddialardan sonra soruyor, İSTİFA EDECEK Mİ?

CHP’li, Kartal Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Osman Güdü’nün, Demirli İnşaat, Demirli Kardeşlerin bir kısım plan tadilatları ile inşaat işlerini takip ettiği, Demirli Kardeşlerin Güdü’ye plan tadilatları ve inşaat işlerini takip etmesi için 22.05.2012 tarihinde vekaletname verdiği de ortaya çıktı.

Yine belgelere göre, Güdü’nün Demirli’ye ait 118 pafta 9045  ad 1 parsel’le 16.02.2012 tarihinde ilgilenmeye başladığı da ortaya çıktı. Hatta bu parselde yapılan kaçak yapıya 22.08.2012 tarihinde mıntıka mühendisince “yapı tatil” tutulduğu, ilgili müdürlükçe para cezası verilmek üzere encümene havale edildiği ancak belediye başkanının olur vermemesi üzerine işlem yapılmadığı iddia edildi

Güdü tanımıyorum demişti

Oysa aylar önce, Osman Güdü’nün tanımıyorum dediği ancak “skandal”  bir plan tadilatıyla meclisten geçirdiği  “2663 ada 584 parsel, 2357 ada 6 parsel ile, 118 pafta, 9045 ada, 1 Parsel sayılı yerlerin, Demirli İnşaat’a ait olduğu belirlendi.

 

“Meclisi yanıltmıştı”

Aylar önce, (6 )  parsel’le ilgili 1/1000 ölçekli imar planında değişiklik talep edilmiş, İmar Komisyonu Başkanı Osman Güdü,  Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak belediyenin arsa sahibine kamulaştırmasız el atmadan dolayı her hangi bir şekilde ödeme yapıp yapmadığı yada burayla ilgili her hangi hukuki bir işlem bulunup bulunmadığını sormuştu.

Meclis ve Hukuk Komisyonu yanıltılmış

Güdü, Hukuk Komisyonuna yazdığı yazıda Rahmanlar “2663 ada 584 parsel, 2357 ada 6 parsel” yerine, “Çavuşoğlu mahallesi, 1176 ada 2 parsel sayılı taşınmaz ile Kartal Yakacık 114 pafta 2188 ada 96-100-101-102 sayılı taşınmazlara ilişkin arsa bilgilerini yazmış, Hukuk İşleri Müdürlüğü de doğal olarak, Osman Güdü’nün yazısındaki bilgilere göre inceleme yaparak “sözü edilen taşınmazlara ilişkin Belediyemiz aleyhine ikame edilmiş derdest bir dava ya da kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadığını”  bildirmişti.

Hukuk İşlerinin bu yazısı üzerine, başka bir arsaya ait bilgilerle plan tadilatı teklifi meclisten geçmişti..Oysa Arsa sahibi Kerimoğlu Vakfı, kamulaştırmasız el atmadan dolayı 2000 yılında Kartal Asliye Hukuk Hakimliği’ne dava açmış ve 2001 yılında davayı kazandığı için İBB’den kendisine 620.607.500 lira ödendiği de ortaya çıktı.

Mahkeme kararları dosyasında olmasına rağmen, nasıl olmuştu da bu evraklar görmezden gelinmiş veya  yok edilmiş, hem bürokratlar hem de meclis yanıltılmıştı.!

 

Meclisten tekrar Müdürlüğü’ne iade edilen bu dosya müdürlüğünde bekliyor.

Güdü istifa edecek mi.?

Olayın ortaya çıkması üzerine Güdü bu olayın kendi hatasından kaynaklandığını söylemiş, yapılan işlem meclis tarafından iptal edilmişti.

 

Olayın internet sitemizde yayımlanmasının ardından, konu mecliste gündeme geldiğinde, meclis kürsüsünde esip gürleyen Osman Güdü, beni eleştirerek birilerini çamur siyaseti yapmakla suçlamış ve şunları söylemişti “saçımın kılı kadar bir şeyi getirsinler koysunlar şuraya anında istifa etmezsem şerefsizim” 

 

Ben o gün yazdığım bir yazımda şunu söylemiştim “İkinci bir konu, biz bu arsanın kime ait olduğunu dahi bilmiyoruz, hiç merak etmedik. Ama doğrusunu söylemek gerekirse şimdi merak etmeye başladık, eğer Osman Güdü bu arsanın kime ait olduğunu biliyorsa açıklasın hem kamuoyu hem de biz de öğrenmiş oluruz, açıklamazsa mecburen merakımızı gidermek için biz araştırmak zorunda kalacağız.” demiştim.

Şimdi o kaygılarımda ne kadar haklı olduğum bir kez daha ortaya çıktı. Bu kadar belgeden sonra, Osman Güdü İmar Komisyonu Başkanlığı’ndan kalması etik değildir istifa etmesi gerekir.

 

Eski ve yeni durumu ne olur

Konunun uzmanları, skandallarla dolu ve plan tadilatı yapılması istenen bu arsanın, plan tadilatından önceki durumu ve plan tadilatının yapılması durumundan sonraki durumun nasıl bir farklılık arz ettiğini şöyle açıklıyorlar..

 

–Alan 7.600 metre kare emsal 1.75 iken yapılacak tadilatla ada yapılarak ve okul ile imar arsası arasından yol geçirilerek  emsalin 2.50’ye çıkarıldığını, böylelikle 7.600 x2.50 – 19.000 metre kare inşaat alanı 100 metre kareden yaklaşık 190 daire..

 

Yasal haliyle ise 4.650 Metre kare emsal 1.75 – 8.137 metre kare inşaat alanı olur, 100 metre kareden yaklaşık 81 daire yapılıyor..

Bu plan tadilatıyla elde edilen daire sayısı yaklaşık 100 daire..

Kaynak: İlk Haber

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]