SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İspekter, biz patates çuvalı değiliz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yetkilerinin elinden alınmasının ardından, Meclis kararını iade eden Başkan Altınok Öz’e karşı olmadıklarını ve ihanet içine girmediklerini dile getiren CHP’li Meclis üyesi Orhan İspekter, yasanın gereğini yerine getirdiklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Altınok Öz’e karşı olmadıklarını dile getiren CHP’li Orhan İspekter, ihanet etmediklerini belirterek “Kimse burada Patates çuvalı değildir” dedi.

Biz CHP grubunda 21 Meclis üyesi Patates çuvalımıyız?

Eylül ayında görüşülen ve iptal edilen yetkilerin yeniden görüşülmesi için Belediye Başkanı Altınok Öz, elinden alınan yetkilerin verilmesi için konuyu Meclis gündemine taşıdı. CHP gurup Başkanvekili Osman Güdü, konunun incelenmek üzere hukuk komisyonuna sevkini isterken, CHP’li İbrahim Doğan ise karar teklif olarak gündemin karara bağlanmasını istedi.

6 CHP’li ve 14 AK Parti’li üyenin oylarıyla teklif karar olarak görüşülen, gündem maddesi kabul edilirken, Başkan Öz’e ise yetki oy çokluğu ile verilmedi. Sert tartışmaların yaşandığı Meclis’te söz alan Belediye eski Başkan Yardımcılarından Orhan İspekter, 21 CHP’li Meclis Üyesinin ise patates çuvalı olmadığını söyledi.

YASANIN ÜZERİNDE KARAR OLMAZ: Belediye Başkanının samimiyeti üzerine bu yetkilerin verildiğini dile getiren İspekter, “Geçen süre içinde bir çok konuyu parti gurubunda görüşüp tartıştıktan sonra Meclisten geçirdik. Yetkiler ise iskele alındı. Yine bu yetkiye dayalı olarak Nevşehir’den otel alınmak istendi. Ancak bu yetki ile alınamayacağı ortaya çıkınca Meclis kararı alındı. Her türlü konu Meclise getirilsin, tartışılsın ve karara bağlansın. Kimsenin Belediye Başkanına karşı olması gibi bir durum yok. Kimse partiye ihanet etmiyor. Ortada yasa var, danıştayın yetki verilemez yönünde kararları var” dedi.

Kimsenin parti üzerinde tartışmaya hakkının da bulunmadığına dikkat çeken İspekter, “Biz yetki veriyoruz, Ak Parti gurubu mahkemeye taşıyor iptal ettiriyor. Petrol istasyonunun kurulduğu arsa bu yetki ile satıldı, mahkemeden geri döndü. Burada  sadece oraya özgü yetki vermiş olsaydı, hiç bir şey olmayacak ve kimse mağdur edilmeyecekti. Hukukun üstünlüğü var. Biz CHP grubunda 21 Meclis üyesi Patates çuvalımıyız? Sağduyulu olalım. Hatanın neresinden dönersek, halkın yararına iş yapmış oluruz. Yasada Belediye Başkanına böyle yetkilerin verilemeyeceği belirtiliyor, üstelik danıştayın verdiği emsal kararlar var. Bir şey alınıp satılacaksa Meclise gelsin, görüşelim, tartışalım ve kararı verelim. Yasalar üstünde gurup kararı alıp burada birbirimizi hırpalamayalım” dedi.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]